Teraz jest poniedziałek, 30 listopada 2020, 18:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Nie działa PLAY 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 stycznia 2015, 14:38
Posty: 5
Post Nie działa PLAY
Montując w AP pro cs6 co jakiś czas nie działa przycisk play. Kiedy włączam po prostu nie reaguje, kiedy przesuwam znacznikiem na timelinie nie ma dźwięku, obrazu, wszystko stoi stoi w miejscu. Wyłączam i włączam program, wszystko działa jak powinno a po kilkunastu minutach znowu to samo. Przez pół roku było wszystko okej, w ostatnich dniach pojawił się taki problem. Bardzo proszę o pomoc.


Ostatnio edytowano środa, 18 lutego 2015, 11:36 przez mollie, łącznie edytowano 1 raz

środa, 18 lutego 2015, 10:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Nie działa PLAY
Jakis bufor sie przytyka albo brakuje ramu. Sprawdz sterowniki od dyskow, chipsetu i karty graficznej. Jesli takiego problemu nie bylo a sie pojawil to moze aktualizowales jakis sterownik np od gpu i przez tomzaczely sie dziac jakies cuda.


środa, 18 lutego 2015, 11:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 stycznia 2015, 14:38
Posty: 5
Post Re: Nie działa PLAY
Nic nie instalowałam. Inne programy z pakietu Adobe nie zacinają się, wszystko jest w porządku tylko ten Premiere się tnie na wszystkie sposoby. Komputer idzie niedługo na serwis więc wszystko będzie sprawdzone, myślałam może że na szybko jest jakiś sposób, żeby chociaż zminimalizować problem.


środa, 18 lutego 2015, 11:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1550
Post Re: Nie działa PLAY
Tradycyjna porada dla Premiere - wyczyszc wszystki plikie tymczasowe (pamietaj o media cache files) nie wiem jak to tam masz pokonfigurowane, ja tworze dla kazdego projaktu osobny folder (latwiej utrzymac pozadek)


środa, 18 lutego 2015, 13:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 stycznia 2015, 14:38
Posty: 5
Post Re: Nie działa PLAY
O tempach pamiętam, foldery oczywiście też są, a mimo to problem ciągle jest, niestety.


środa, 18 lutego 2015, 14:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 18 lutego 2015, 18:47
Posty: 50
Post Re: Nie działa PLAY
Zobacz na forum Adobe: https://forums.adobe.com/message/6594563


środa, 18 lutego 2015, 18:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 10 stycznia 2010, 03:11
Posty: 3
Post Re: Nie działa PLAY
Czy ktoś z Was znalazł rozwiązanie powyższego problemu? Próbowałem wszystkich opisanych na https://forums.adobe.com/message/6594563 sposobów i nic. U mnie również kilka dni temu działało jeszcze wszystko, natomiast teraz nie działa podgląd - po kliknięciu w trójkącik play (lub spację) trójkącik zamienia się w kwadracik, ale obraz ani dźwięk się nie odtwarza, na osi czasu nic się nie porusza. Przeinstalowywałem program, sterowniki do karty graficznej i nic. Pomożecie?


czwartek, 25 czerwca 2015, 10:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1324
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Nie działa PLAY
Ustaw w preferences - audio hardware - default device - Premiere Pro WDM (o ile nie jest już ustawione). Po zmianie sprawdź czy odtwarzanie ruszy od razu, jak nie to po restarcie Premiery.


czwartek, 25 czerwca 2015, 20:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1324
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Nie działa PLAY
Jeszcze taki pomysł:
sprawdź jak działa odtwarzanie:
- tego samego materiału z innego dysku
- innego materiału z tego samego dysku
- innego materiału z innego dysku


czwartek, 25 czerwca 2015, 20:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 10 stycznia 2010, 03:11
Posty: 3
Post Re: Nie działa PLAY
Dzięki Grabos. U mnie niestety nie ma takich ustawień w audio hardware. Wszystko co można ustawić jest na obrazku: Obrazek


Załączniki:
premiere.jpg
premiere.jpg [ 167.16 | Przeglądane 194 razy ]
czwartek, 25 czerwca 2015, 20:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1324
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Nie działa PLAY
na jedno wychodzi, znaczy nie tu piesu pogrzebany.
Pracujesz na maku? Bo u mnie na windzie to okno inaczej wygląda dla CS6.


czwartek, 25 czerwca 2015, 21:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 10 stycznia 2010, 03:11
Posty: 3
Post Re: Nie działa PLAY
Nie, na win7. Z tym że mam z chmury Premiera Pro CC 2015.
Testowałem wszelkie możliwe lokalizacje klipów i kicha :(


czwartek, 25 czerwca 2015, 21:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1325
Post Re: Nie działa PLAY
Kiepska sprawa.
Odświeżanie lub zmiana Workspace też nic nie daje?

Napisz jaki konfig hardware - pełny opis.
Czy system był jakoś tweakowany pod Premierę?
Pokaż ustawienia wyświetlania - czy CUDA, czy OPenCL, czy proc ?

Niestety wersja 2015 jest świeżynką, i takie "prezenty" dopiero się pokazują,
nie ma jeszcze solucji.
To cecha wszystkich produktów "Kreatywnego Tumana" - coś znika, coś przestaje działać,
zawiesza się ,zamyka... Kłopoty do wynajęcia. Właściwie one dyskwalifikują program
jako profesjonalny, gwarantujący ukończenie pracy w terminie.
Niewielu desperatów "profi" odeszło od CS6, bo to ostatnia stabilna wersja Premiery.


piątek, 26 czerwca 2015, 11:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1324
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Nie działa PLAY
Posiwiały, prawdę mówiąc trochę przesadziełes w ostatniej linijce. Kupa firm już jedzie na CeCekach. Ja osobiście jednak bał bym się montowac na tym coś grubszego. Ale niedługo będę mieć potwierdzenie z przodka. Kumpel zaczął niedawno pracę w zespole kilku montażystów nad reality show. Dziennie z planu schodzi po 5 godzin materiału z kilka kamer. Pakiet CC 2014. Jak poleci gładko to pewnie się przesiądę z pobudek czysto praktycznych - coraz więcej ludzi przychodzi z towarem częściowo zrobinym w CC i odkręcanie wkółko tematu przez xmle zaczynają powli męczyć.


piątek, 26 czerwca 2015, 15:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Nie działa PLAY
2014 działa dużo lepiej od cs6, zero problemów, dużo szybszy i obsluga większej ilości formatow. Z 2015 najlepiej poczekać do pierwszych patchy ale to z każdym softem tak jest.


sobota, 27 czerwca 2015, 01:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL