Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 08:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Format MXF - Montaż offline 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 27 marca 2015, 21:34
Posty: 4
Post Format MXF - Montaż offline
Cześć, mam następujący problem. Posiadam 1TB materiału w formacie MXF o rozdzielczości 3840x2160 z kamery sony fs7. Komputer jaki posiadam to i7 4790 4Ghz 32gb RAM GaForce GTX 750 Ti. Pracuje na programie Adobe Premiere cs6. Jestem nie opierzonym montażystą który dotychczas montował pliki z dslr, więc proszę o wyrozumiałość.

Przyszło mi zmontować 4 minutowy klip. Okazało się, że komputer po wrzuceniu 30sekundowego pliku w tym formacie (mówiąc kolokwialnie) oszalał. Chciałem stworzyć pliki proxy ale nie potrafię zrobić tego w formacie MXF.


Moje pytanie brzmi czy na komputerze o takich parametrach jak podałem wyżej jest w ogóle szansa zmontować ten materiał, a jeżeli tak to jak utworzyć pliki proxy?

Proszę o szybką pomoc.


czwartek, 2 kwietnia 2015, 19:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Format MXF - Montaż offline
pomijając grafikę to jakie dyski ?
pomijając konfig to na CC2014 by poszlo lepiej choć i tak bez rt


czwartek, 2 kwietnia 2015, 20:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 27 marca 2015, 21:34
Posty: 4
Post Re: Format MXF - Montaż offline
Dysk systemowy flash 100Gb + zwykły 2Tb. Na CC też sprawdzane i tak jak mówisz, bez rewelacji.


czwartek, 2 kwietnia 2015, 21:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Format MXF - Montaż offline
możesz podwiesic jakas wieksza probke albo podeslac wgetem ?
generalnie pojedynczy dysk hdd nie uciągnie takich materiałów a karta z takimi transferami jak 750tka nie uciągnie preview 1:1

jeszcze ponadto masz jeden dysk czyli tempy , cache, ewentualne preview leci w system pewnie, z reszta czy tu czy tu i tak zle

najsensowniej to chyba zrobić konwersje calosci do materialu, który poleci z jednego dysku , kwestia wyboru presetow ale to zależy jaki potrzebujesz eksport na koniec zrobić, do czego


czwartek, 2 kwietnia 2015, 21:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL