Teraz jest niedziela, 20 stycznia 2019, 22:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Dwa monitory i "dublowanie obrazu" 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
Witajcie. Dokupiłem ostatnio w końcu drugi monitor i dodałem go w preferencjach w Premierce. Niby wszystko śmiga ok - na jednym timeline, efekty i reszta okienek a na drugim podgląd. Jednak mam nietypowy problem z "dublowaniem obrazu". Sytuacja wygląda tak, że raz na jakiś czas gdy zatrzymam odtwarzanie na timeline obraz z podglądu wyświetla mi się (na pełnym ekranie) również na drugim monitorze i - co ciekawe - ciężko z niego wyjść. Czasem pomaga "wyklikanie" w różne miejsca na monitorze (widać kursor na ekranie) jednak zazwyczaj ratuje dopiero CTRL+ALT+DEL. Niestety nawet nie zawsze to pomaga bo gdy wrócę do Premiera mam dalej to samo.. Tak samo sytuacja występuje gdy mam Premiere zminimalizowanego na pasku zadań, niespodziewanie potrafi się wzbudzić i zdublować ekranu podglądu na aktualnie zatrzymanej klatce lub czarnym tle.

Macie na to jakiś pomysł?


środa, 15 kwietnia 2015, 01:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 452
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
Premiery nie znam, ale nic nie dzieje się bez przyczyny. Wydaje mi się, że ten tryb najprawdopodobniej wywoływany zostaje przez jakąś kombinacje klawiszy... Zerknij do helpa i przeczytaj o dublowaniu obrazu pewnie będzie coś w opisie...

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


środa, 15 kwietnia 2015, 08:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
A jaka karta graficzna i jakie ustawienie sterownika ?


środa, 15 kwietnia 2015, 08:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
Kombinacja klawiszy z pewnością odpada ponieważ dzieje się tak często gdy nie dotykam klawiatury.
Odnośnie karty i sterowników - mam nVidie GeForce 550Ti, sterownik najnowszy chyba jaki tylko jest.


środa, 15 kwietnia 2015, 11:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
masz zintegrowana grafikę ?


środa, 15 kwietnia 2015, 11:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
Nie mam, jedynie 550 Ti.


środa, 15 kwietnia 2015, 22:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 870
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
Która to wersja Premiery, który Windows?

Czy w ustawieniach Windy masz ekran rozszerzony?
Podgląd całoekranowy na monitorze głównym wywołuje i zamyka
kombinacja klawiszy CTRL+TYLDA.


środa, 15 kwietnia 2015, 22:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
Właśnie, zapomniałem napisać. Winda 7 Pro, a Premiere w wersji CS6.
Ekran mam ustawiony na rozszerzony.


czwartek, 16 kwietnia 2015, 00:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
żeby stwierdzić coś więcej to musiałbym zerknąć zdalnie na kompa ale... 550ti zakładam, że jednogigowa może być za mało na dwa monitory i jeszcze podgląd, cały transfer i pamięć idzie na pół od razu, jeśli jest jakiś błąd w instalacji, jakiś wyciek pamięci to nie ma prawa działać

odłącz jeden monitor i zobacz jak działa full screen preview, czy się przełącza w czasie rzeczywistym, czy wraca do normalnego trybu bez problemu


czwartek, 16 kwietnia 2015, 01:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
Szczerze mówiąc wątpie, że to wina grafiki.. Dzisiaj przez cały dzień wszystko śmigało dobrze i może ze dwa razy mi się zrobiło tak, że zdublowało ekrany i musiałem kombinować. Zauważyłem, że jak mi zdubluje i przejade kursorem na drugi ekran i klikne kilka razy to wszystko wraca do porządku.
Tak samo gdy zminimalizuję Premiera to oczywiście wskakuje mi do paska zarówno obraz z jednego ekranu jak i drugiego (podgląd), jednak po pewnym czasie - mimo nie uruchamiania go spowrotem - na ekran podglądu wskakuje znów Premiere i często po chwili dubluje obraz na drugi ekran.
Nie wiem czy wystarczająco jasno to tłumaczę..


czwartek, 16 kwietnia 2015, 02:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
To sprawdz czy nie masz ustawionej kombinacji klawiszy do przelaczania pulpitow ktora sie pokrywa z jakims skrotem premierea.


czwartek, 16 kwietnia 2015, 08:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 29 listopada 2011, 19:52
Posty: 355
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
Jeżeli zaznaczyłeś opcje podglądu na obydwu monitorach (ustawienia podglądu) - to być może jest przyczyna - AP chce wyświetlić podgląd na tych monitorach które zaznaczyłeś...?!
QB

_________________
Teraz a6500, GoPro6, AG-AC160 i parę innych... OSX 10.10, AP CS6.0


czwartek, 16 kwietnia 2015, 14:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
A ja sobie zrobiłem inaczej i jestem zadowolony jak dziecko :)
Zamiast podglądu pełnoekranowego (w menu Adobe) zrobiłem swój preset ustawień okienek i na prawym mam podgląd z ramką ustawioną na całość monitora a na lewym całą resztę. Działa idealnie!

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 5 maja 2015, 16:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2014, 11:00
Posty: 27
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
A czy obydwa monitory muszą mieć taką samą wielkość (w calach) i taką samą rozdzielczość żeby działało to prawidłowo w Premiere CC?


niedziela, 25 czerwca 2017, 13:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4620
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Dwa monitory i "dublowanie obrazu"
Nie używam Premiere, ale czemu miała by się zachowywać inaczej niż wszystkie inne programy? "Od zawsze" używam dwóch różnych monitorów.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 25 czerwca 2017, 14:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL