Teraz jest środa, 23 stycznia 2019, 07:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 kwietnia 2015, 11:09
Posty: 32
Post Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
Pracuję na Adobe premierce cc2014. Przy renderowaniu wyskakuje mi błąd
o treści An application has requested more GPU memory than is available in the system. Error code:6 itd. Gdzie leży przyczyna , jak wyeliminować ten błąd, jak zwiększyć pamięc GPU. Mój sprzęcik to procek I7, Nivida GTX660, 16gb ram, więc wystarczająco wydajny. Prosze o szybką pomoc. pozdrawiam


środa, 6 maja 2015, 00:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2026
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
Jak zwiększyć? Wsadzić kartę graficzną z większą ilością pamięci.


środa, 6 maja 2015, 01:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1393
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
W sumie ciekawe, konfig mam taki sam jak ty, nigdy sie nie spotkalem z czyms takim, jakis super skomplikowany projekt obrabiacz czy co? choc raczej stawiam, ze cos namieszane w ustawieniach.


środa, 6 maja 2015, 01:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 kwietnia 2015, 11:09
Posty: 32
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
hmmm, chyba źle się wyraziłem, nie chodzi mi o zwiększenie, tylko bardziej o wyeliminowanie tego błędu, bo z tego co wiem to karta która posiadam jest wystarczająca do 1,5 godzinnego renderingu z dość dużą porcją efektów. :) Spokojnie powinna dać sobie rade. Może mam gdzieś błą w ustawieniach? już nie wiem gdzie szukać przyczyny?


środa, 6 maja 2015, 02:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 kwietnia 2015, 11:09
Posty: 32
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
jacekxyz napisał(a):
W sumie ciekawe, konfig mam taki sam jak ty, nigdy sie nie spotkalem z czyms takim, jakis super skomplikowany projekt obrabiacz czy co? choc raczej stawiam, ze cos namieszane w ustawieniach.


a gdzie tam, tradycyjne wesele montuje, pozaczepiałem do adobe troszkę pluginów z prodat, boryska , i jeszcze parę innych. Korzystam troszkę z tych efektów. Może tu jest problem ? a jeżeli w ustawieniach to gdzie szukać, w ustawieniach adobe czy karty graficznej?


środa, 6 maja 2015, 02:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
system jest zle postawiony


środa, 6 maja 2015, 07:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 kwietnia 2015, 11:09
Posty: 32
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
Degenerado napisał(a):
system jest zle postawiony


hmmmm chodzi ci o windowsa?, możesz troszkę dogłębniej, rozwiń o co ci chodzi dokładnie, w jakim punkcie szukać błędu. Gdzie w Windowsie szperać?


środa, 6 maja 2015, 08:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
Ja bym sprawdzil jakies kolejne releasy sterownikow nvidii , wiecej to ciezko powiedziec bez obejrzenia samego systemu, czy sa jakies tweakery czy cos do oc gpu, mozliwosci jest bardzo duzo i bez sensu kazda w ciwmno rozpatrywac.


środa, 6 maja 2015, 08:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 kwietnia 2015, 11:09
Posty: 32
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
Degenerado napisał(a):
Ja bym sprawdzil jakies kolejne releasy sterownikow nvidii , wiecej to ciezko powiedziec bez obejrzenia samego systemu, czy sa jakies tweakery czy cos do oc gpu, mozliwosci jest bardzo duzo i bez sensu kazda w ciwmno rozpatrywac.

piszesz o jakimś OC GPU, mam zainstalowane Gigabyte OC GURU II, o to Ci chodzi?, tylko jak sie tym posługiwać? Wysyłam skrina w załącznik , jak możesz to luknij na to , może ty poradzisz czy coś można gdzies podkręcić


Załączniki:
Bez tytułu 2.png
Bez tytułu 2.png [ 1019.2 | Przeglądane 143 razy ]
środa, 6 maja 2015, 09:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
Zle mnie zrozumiales, to chodzi o to zeby system byl czysty bez dodatkowych procesow w tle, w tym przypadku takich, ktore ingeruja w prace karty graficznej.


środa, 6 maja 2015, 09:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 kwietnia 2015, 11:09
Posty: 32
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
możesz chociaż troszkę podpowiedzieć po tym skrinie który podesłałem, jak to podkręcić, od czego zacząć , bo ja w te klocki zielony :). Moze coś pomoże?


środa, 6 maja 2015, 09:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 kwietnia 2015, 11:09
Posty: 32
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
już doszedłem, podkręciłem kartę według tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=Qm4zpQYrAFs i na razie wszystko śmiga. Przerenderowałem 1,5 godzinny film, i nic nie wyskoczyło. Ale za to mam następny proble :D , to już w drugim temacie. :D


środa, 6 maja 2015, 11:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 kwietnia 2015, 11:09
Posty: 32
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
kuźwaaaaaaaa! za szybko się cieszyłęm, dla świetego spokoju próbowałem renderować drugi film 1,5 godzinnyn, no i oczywiście przy 48 % się zawiesił , już nie wiem co robić


środa, 6 maja 2015, 14:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1393
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
Zle zrozumiales Degenerado, zadnego podkrecania karty, trzeba by w widowsach pogrzebac, cos gdzies masz namieszane, ale na pewno nie rozwiazesz tego problemu podkrecajac karte, co ja ci moge poradzic na szybko - postawic system na nowo?


środa, 6 maja 2015, 15:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 18 lutego 2015, 18:47
Posty: 50
Post Re: Przy renderowaniu wyskakuje błąd z żądani-więcej pamięci GPU
Albo wymienić kartę na taką z większa ilością RAM, albo postarać się wyłączyć wszystko, co zajmuje grafikę. A tak w ogóle, to pobierz GPU-Z i sprawdź czy na pewno cała pamięć grafiki jest wtedy zajęta.


wtorek, 12 maja 2015, 13:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL