Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 20:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Adobe Premiere- jak zrobić takie spowolnienie? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 6 maja 2015, 06:44
Posty: 10
Post Adobe Premiere- jak zrobić takie spowolnienie?
Witam,
chcę zrobić na swoim filmiku takie spowolnienie a potem nagłe przyspieszenie jak barman w 17s. tego filmu https://vimeo.com/126555380.
Czy ma ktoś pomysł jak osiągnąć taki efekt?


środa, 6 maja 2015, 06:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Premiere- jak zrobić takie spowolnienie?
a który premiere ?


środa, 6 maja 2015, 07:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post Re: Adobe Premiere- jak zrobić takie spowolnienie?
Od premiere cs5 funkcja Time Remapping

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


środa, 6 maja 2015, 07:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 6 maja 2015, 06:44
Posty: 10
Post Re: Adobe Premiere- jak zrobić takie spowolnienie?
Adobe Premiere pro CC2014


środa, 6 maja 2015, 07:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 6 maja 2015, 06:44
Posty: 10
Post Re: Adobe Premiere- jak zrobić takie spowolnienie?
Hmmm... niby znalazłam tą funkcję Time Remapping ale szczerze mówiąc nanosząc ją nie widzę żadnej różnicy :/ mam tam do wyboru tylko "speed" ale po naciśnięciu na danym fragmencie tej opcji, prędkość filmu jest dokładnie taka sama jak przedtem.
A czy film nagrany w 25 klatkach (jakość full HD) dam rady spowolnić funkcją Speed/Duration tak żeby chodziło płynnie a nie skokowo?
Jak robię slow motion w filmie 50 klatkowym to jest ok ale jak już chce w full HD to spowolnienie jest skokowe. To kwestia tych klatek czy może da się jakoś to obejść i zrobić płynnie na 25klatkach?


środa, 6 maja 2015, 07:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Adobe Premiere- jak zrobić takie spowolnienie?
Skorzystaj z wtyczki Twixtor jest standardowo w Adobe cs 6.
https://www.youtube.com/watch?v=G8HrWSsX9yg :wink:

efekt po : https://www.youtube.com/watch?v=EvVOk3Xq3B4 :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 6 maja 2015, 09:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 6 maja 2015, 06:44
Posty: 10
Post Re: Adobe Premiere- jak zrobić takie spowolnienie?
Oooo widzisz o taki właśnie efekt mi chodzi :) Wieczorem spróbuję z tą wtyczką, dzięki :)


środa, 6 maja 2015, 15:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL