Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 13:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Synchronizacja dźwięku Adobe CC 2014 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 2 maja 2007, 23:21
Posty: 6
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Synchronizacja dźwięku Adobe CC 2014
Witam.
Pytanie do stałych użytkowników wersji CC . Program ma wbudowaną synchronizację np wg audio z różnych źródeł.
Niestety podstawiając nagrania np z canonów 5dmkIII i rejestartora nie synchronizuje wszystkiego.
Dla przykładu spokojne nagranie około 30 minut dźwięk rejestartor 3 kanały stereo i dwa obrazy z dźwiękiem z canonów.
Synchro robi zdecydowanie szybciej niż edek i plural ale nie wszystkie pliki są wynikowo uwzględnione . z rejestatora tak wszystkie z uęć canonowskich nie.
Podobnie przy "łączeniu" plików canonowskich - co dziwniejsze przy tych samych plikach niekiedy wybiera różne wynikowe audio nastawione jest na tym samym poziomie.
Edek z pluginem robił to zdecydowanie dłużej ale uwzględnił wszysto. Jak to wygląda u Was ? Czy to jakaś jednak dolegliwość adobe
A przy okazji w trybie multicam przy zaciągnięciu chciałbym mieć jedną ścieżkę video (podgląd multicam jest ok) i wszystkie audio rozdzielone.
O ile z video sobię radzę to audio cały czas też zaciąga mi się w jednej linii jako całość gdzie kliknąć? . Znalazłem coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=lMHuLoM6zPQ i w pokazie przy 4:19 jest pokazany klik ale u mnie się wówczas przekreśla znacznik a nie spłaszcza na linii edycyjnej zaznacza się po jednym audio i video a zaciągany zestaw jest własnie z opisaną wcześniej "wadą".
Swoją drogą to faktycznie zestaw adobe to ciekawy kombajn i chętnie na nim zasiądę. Tym bardziej, że już kiedyś go stosowałem ale synchro jest dla mnie niezbędne. Pozdrawiam


środa, 13 maja 2015, 11:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1393
Post Re: Synchronizacja dźwięku Adobe CC 2014
Nie pracuje w CC ale testowalem go przez jakis cza, coz synchronizacja miala byc jednym z atutow przemawiajacych za zakupem CC i niestety to moim zdaniem nie dziala dobrze, synchronizuje jak chce, niezbyt dokladnie, kazda synchronizacja tych samych plikow daje inny wynik, moze w nastepnych wersjach cos sie zmieni, jak na razie jest to nie dopracowane. Testowalem na plikach z panasia 130 i rejestratora,


środa, 13 maja 2015, 12:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL