Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 07:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 grudnia 2015, 10:46
Posty: 7
Post Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
Witam.

Mam problem w odtwarzaniu materiałów w Premiere. Dźwięk i obraz się zacina i wyświetla się komunikat o nazwie "Audio and video clock out-of-sync at xx:xx:xx.xxx in »Adobe Player«".

Co robić?


czwartek, 3 grudnia 2015, 10:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
powodów może być kilkadziesiąt, zakładam, że twój komp albo jest za słaby, żeby uciągnąć konkretny materiał albo źle skonfigurowany, np. wszystko jest na jednym dysku: windows+wirtualna+materiały+tempy+cache itd.


czwartek, 3 grudnia 2015, 12:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 grudnia 2015, 10:46
Posty: 7
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
Dane mojego komputera to:

4 GB RAM-u,
Procesor: Intel Premium P6200 2.15 GHz,
Windows 10.

Czy mój komputer jest słaby?


czwartek, 3 grudnia 2015, 14:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
niestety tak


czwartek, 3 grudnia 2015, 14:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 grudnia 2015, 10:46
Posty: 7
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
Jaki powinienem mieć komputer, aby się nie zacinało?


czwartek, 3 grudnia 2015, 14:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
napisz dokładnie jaki masz, czy tylko integra, czy jest karta graficzna, symbol płyty, dyski itp., może da się coś dołożyć, jeśli to nie laptop to procesor na dzień dobry do wymiany chociażby na i5


czwartek, 3 grudnia 2015, 15:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 grudnia 2015, 10:46
Posty: 7
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
To jest Dell Inspiron N5040, dysk SATA 5400, karta graficzna Intel HD Graphics, karta dźwiękowa High Definition Audio.

Czy tyle informacji potrzeba, czy o czymś zapomniałem?


czwartek, 3 grudnia 2015, 15:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
to niestety niewiele da się zrobić, sprawdź sobie inne programy np.: hitfilm (darmowy) albo power director, ewentualnie canopus edius 7x ale tak czy owak musisz pomyslec o jakims dodatkowym dysku, choćby podlaczanym pod usb 3.0 ( o ile jest w tym modelu, jak nie ma to w ogole lipa)


czwartek, 3 grudnia 2015, 18:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 grudnia 2015, 10:46
Posty: 7
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
Dobrze, a da się coś zrobić, by wyłączyć te powiadomienia, aby się nie wyświetlały?


czwartek, 3 grudnia 2015, 21:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 868
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
Sprzęt jest słabiutki bardzo.
Ale oprócz tego jest bug w tej wersji Premiery, coś majstrowali z wykorzystaniem
zegarów sprzętowych w kartach audio i taki jest efekt. Czyli jak zwykle.
Tak dokładnie, to obecna biblioteka "dvaaudiodevice.dll" w CC2015 nie obsługuje WDM,
a tylko MME i jeśli to możliwe ASIO. Nie ma też jeszcze implementacji WASAPI.

Kacper, pokaż mi zrzut ekranu dla zakładki:

Edit=> Preferences=> Audio Hardware

i to samo z rozwiniętym podmenu Master Clock.


czwartek, 3 grudnia 2015, 23:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 grudnia 2015, 10:46
Posty: 7
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
Proszę: http://www77.zippyshare.com/v/7hNjSMxM/file.html.


piątek, 4 grudnia 2015, 15:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 868
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
Dzięki.
Zespół Adobe oczywiście nad tym pracuje... Jedyne wiarygodne porady od Adobe
wyglądają nieco szamańsko, ale spróbuj:
1. W Default Input spróbuj ustawić "No Device Available" jeśli jest taka możliwość.
2. Jeśli nie, ustaw Mikrofon albo Linię - i wetknij coś do stosownego gniazda,
mikrofon, zestaw słuchawkowy, cokolwiek co da obciążenie wejścia.

W obu przypadkach ustaw Sample Rate zgodnie ze swoimi materiałami (pewnie 48 kHz)
MME to leciwy wynalazek, spróbuj ustawić możliwie wysoką latencję.
Na zrzucie nie widać ile masz, spróbuj ustawi maksymalnie i ew. skracać czas opóźnienia.

3. Jeśli to nie pomoże, spróbuj zainstalować http://www.asio4all.com/ w wersji angielskiej.
Zmień MME na ASIO w Device Class, i jeśli domyślne ustawienia nie zadziałąją
zobacz co da się w nich skorygować.

Nie wiem, czy sterownik ASIO podejmie współpracę z Twoim hardwarem,
to już bardziej domena wiedzy Degenerado.

Przyślij pocztówkę z frontu. 8)


piątek, 4 grudnia 2015, 16:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 grudnia 2015, 10:46
Posty: 7
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
Wielkie dzięki Wam, wreszcie się nie zacina!


piątek, 4 grudnia 2015, 17:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błędy w trialu Premiere Pro CC 2015
To rzeczywiscie blad na miare adobe i ich abonamentu... masakra


piątek, 4 grudnia 2015, 17:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL