Teraz jest poniedziałek, 13 lipca 2020, 09:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Problem ze wsparciem CUDA CS5.5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
Witam, musiałem postawić system na nowo i mam problem ze wsparciem CUDA.
Dodałem moją kartę do listy GTX 750 Ti
W sofcie zaznaczone wsparcie GPU, jednak przy renderze materiału, karta grafiki nie pomaga, a procesory obciążone są w 100 % .
O co chodzi? Ktoś pomoże?


Załączniki:
GPU Acceleration.png
GPU Acceleration.png [ 21.15 | Przeglądane 232 razy ]
CUDA wsparcie.jpg
CUDA wsparcie.jpg [ 408.27 | Przeglądane 249 razy ]
piątek, 18 listopada 2016, 19:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1312
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
Akceleracja GPU (Premiere / Media Encoder) to dość złożony proces. W wielu przypadkach Mercury nie korzysta z GPU w ogóle lub w małym stopniu, szczególnie podczas eksportu.


piątek, 18 listopada 2016, 21:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
wystarczy, że jest skalowanie obrazu i już liczy to karta graficzna

gtx 750 to lipa do softu Adobe, o ile kojarze to jakiś wykastrowany maxwell czyli najgorsze co może być, opisana sytuacja wyżej pojawia się (zakladajac poprawnie zainstalowany system) w przypadku rekompresji materialu bez skalowania, efektow itp.


piątek, 18 listopada 2016, 22:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 604
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
tutaj może coś znajdziesz-pobierz pliki https://www.studio1productions.com/Arti ... eCS5-2.htm


sobota, 19 listopada 2016, 10:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
ale mercury na gpu mu działa, więc pozostaje kombinacja redist+sterownik od grafiki+quicktime, na pewno nie będą to najnowsze wersje, ewentualnie cuda profiler czy jakos tak

p.s. ta strona to kaban


sobota, 19 listopada 2016, 10:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
Mam spisaną starą wersję sterownika, której używałem przed formatem.
Rzeczywiście muszę sprawdzić, czy np. po korekcji kolorów obciążenie zmienia się na rzecz karty, bo dostowałem na gołym pliku.

Generalnie zamierzam się przesiąść na GTX 1060 3 gb Bedzie duża róznica? Chodzi mi głównie o podgląd (teraz jak szybciej przewijam w celu przeszukiwania surówki na osi czasu to klatkuje). Podglad mam prawie na cały 28 calowy monitor. Interesuje mnie tez kwestia podglądu bo korekcji kolorów czy będzie bardziej płynny?


poniedziałek, 21 listopada 2016, 16:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
a jaką masz konfigurację dysków ?


poniedziałek, 21 listopada 2016, 16:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
moloch napisał(a):
Mam spisaną starą wersję sterownika, której używałem przed formatem.
Rzeczywiście muszę sprawdzić, czy np. po korekcji kolorów obciążenie zmienia się na rzecz karty, bo dostowałem na gołym pliku.

Generalnie zamierzam się przesiąść na GTX 1060 3 gb Bedzie duża róznica? Chodzi mi głównie o podgląd (teraz jak szybciej przewijam w celu przeszukiwania surówki na osi czasu to klatkuje). Podglad mam prawie na cały 28 calowy monitor. Interesuje mnie tez kwestia podglądu bo korekcji kolorów czy będzie bardziej płynny?


Miałem dokładnie to samo. GTX 750TI After CC 2015 absolutnie nie korzysta z karty, nawet po dodaniu jej do pliku tekstowego aftera. Zamieniłem sobie na GTX 1060 6GB i efekt jest dokładnie taki sam, zero wsparcia, nie licz na dużą róznicę bo nawet małej nie ma.
Co prawda pracuje na Ediusie ale też większej różnicy nie widzę, może tylko przy MBLooks i Vitascene jest ciut płynniej ale i tak pozostawia wiele do życzenia.

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


poniedziałek, 21 listopada 2016, 23:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
pavel - chodzi o podgląd, w afterze karta akceleruje viewport a Adobe się chwali, że od wersji tej najnowszej podobno eksport działa jak z premierea... ale jeszcze nie sprawdzałem, muszę projekty pokończyć zanim update zrobię


wtorek, 22 listopada 2016, 00:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
Dysk SSD 240 gb na system i tam mam instalkę.
Jeden dysk 3tb 7200 na surówkę
Drugi dysk 3 tb 7200 na media cache


wtorek, 22 listopada 2016, 10:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
Dla testu pokolorowałem kawałek materiału (timeline czerwony). Po włączeniu renderingu karta grafiki pracuje 15-20 % procki 80-90 %. Da rade jakoś więcej z niej wykrzesać?


wtorek, 22 listopada 2016, 15:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1300
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
Po co?
Czy to co napisał grabos jest takie trudne do zrozumienia?


wtorek, 22 listopada 2016, 16:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
moloch napisał(a):
Dla testu pokolorowałem kawałek materiału (timeline czerwony). Po włączeniu renderingu karta grafiki pracuje 15-20 % procki 80-90 %. Da rade jakoś więcej z niej wykrzesać?


jaki materiał i do czego eksportujesz ?


wtorek, 22 listopada 2016, 17:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
Posiwiały - chodziło mi lepiej przed formatem tzn. grafika była bardziej obciążana, a procek mniej

Degenerado materiały z lustrzanki mov kolorowane colorista II i eksport do h.264


środa, 23 listopada 2016, 16:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem ze wsparciem CUDA CS5.5
zrób ten sam eksport do mpeg2 dvd i zobacz jak stoi obciążenie gpu

jaką masz wersję drivera nvidii ?


środa, 23 listopada 2016, 18:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL