Teraz jest sobota, 19 stycznia 2019, 09:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Błąd renderowania 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 17 listopada 2016, 17:36
Posty: 3
Post Błąd renderowania
Witam , mam taki problem iż gdy renderuje film , staje rendering na momencie zwykłego efektu przybliżania . Wcześniej miałem różne wielkości filmów i również nie chciało nic pójść , więc zmieniłem na 1920x1080 p wszystkie filmy i gdy renderuje bez żadnego efektu to film pójdzie a gdy tylko wstawie jeden key do przybliżania od razu się na tym momencie zwiesza render i błąd to oczywiście unkown error ... Przepraszam za brak spójności wypowiedzi , ale siedzę przy tym kilka godzin i szlak mnie trafia .

podsyłam małe screenshoty
Obrazek
Obrazek
Obrazek


poniedziałek, 2 stycznia 2017, 23:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błąd renderowania
akceleracja grafiki włączona ? jeśli tak to wyłącz i ponów próbę z użyciem tylko cpu

jeśli masz jakieś o/c to zresetuj do defaults i sprawdź


wtorek, 3 stycznia 2017, 00:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 17 listopada 2016, 17:36
Posty: 3
Post Re: Błąd renderowania
akceleracja gpu wyłączona ze względu na brak odpowiedniej karty , natomiast było oc ustawione przez amd (auto) ale po wyłączeniu i resetowaniu ustawień nadal to samo , zaskakuje mnie sam fakt tego , że wszytko idzie świetnie do momentu zwykłego efektu przybliżenia ... kiedyś robiłem podobne efekty i nie było problemu ( wtedy to było jeszcze na karcie "apu" od amd ) teraz mam r7 250x .


wtorek, 3 stycznia 2017, 00:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 17 listopada 2016, 17:36
Posty: 3
Post Re: Błąd renderowania
Maaam ! ale co tu się dzieje to nie mam pojęcia :)
Rozwiązanie w moim przypadku : zamiast w adobe premiere dodawać do renedru zrobiłem to z poziomu adobe encoder , czyli kliknąłem plusika i dodałem projekt do kolejki i poszło , ale dlaczego to nie wiem .


wtorek, 3 stycznia 2017, 00:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Błąd renderowania
najprawdopodobniej zabrakło pamięci w samym premierze, nowe wersje nie dość że żrą na potęgę to jeszcze jest leaking straszny, przez encoder pamięć się zwalnia a jak jeszcze wyłączasz premierea to jest cała wolna

oczywiście teoretycznie bo nie widzę tego


wtorek, 3 stycznia 2017, 00:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Błąd renderowania
NIe pakuj NIC na dysk systemowy !


środa, 11 stycznia 2017, 13:47
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL