Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 21:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Timelapsy i ograniczenie ilości klatek 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 22 maja 2017, 10:32
Posty: 3
Post Timelapsy i ograniczenie ilości klatek
witam, mam problem z Premiere CC (najnowsze aktualizacje):

- robie timelapsy z długich materiałów video (fullhd 50klatek), przyśpieszam je ok 4000% lub więcej (czasami są to godziny nagrań) - tak żeby uzyskać czasami kilkanaście sekund materiału. wszystko jest ok oprócz podglądu - po takim przyśpieszeniu nie da się normalnie podejrzeć efektu finalnego. Czy dobrze rozumiem, że premier cały czas trzyma zrodlowy framerate i po takim przyśpieszeniu po prostu gubi się w obliczeniach? projekt mam w fullhd i tez 50 klatkach. Czy można w jakiś posób zrobić aby te nadprogramowe klatki wywalił? i tak ich nie wyświeli z racji ustawień projektu, a tylko znacznie mi zamula kompa przy pracy nad projektem.

moge co prawda po kolei renderować sobie te fragmenty i potem brać do docelowego projektu ale jest to czasochłonne i w przypadku drobnych korekt - uciążliwe.

moze jest jakas funkcja która po przyspieszeniu materiały o np. 200% nie sprawia ze ma on 100klatek a pozwoli na nowo zinterpretować jako 50katek (wyrzuci nadprogramowe).?


poniedziałek, 22 maja 2017, 10:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1325
Post Re: Timelapsy i ograniczenie ilości klatek
W Premierze innej opcji niż rendering czy eksport nie ma.

Jeśli robisz dużo takich timelapsów rozważ zakup proDAD ReSpeedr.


wtorek, 23 maja 2017, 00:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1327
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Timelapsy i ograniczenie ilości klatek
Nie do końca tak jest, że tylko eksport lub render preview.
Jest opcja interpret footage (w Project Window na danym klipie/klipach) gdzie można wpisać do 999 kl/s (CC 2017).
Zrobiłem małe testy. Premiera z GTX 780 przy dużych przyspieszeniach na kodeku h264 mocno muli, jeśli nie od razu, to po kilku sekundach.
Z kolei na kodeku DNxHD zasuwa aż miło, można wiele warstw mieszać w różnych czasach i podgląd jest realtime.

jerry56, możesz też zmienić w Program Monitor jakość podglądu na 1/4


czwartek, 25 maja 2017, 01:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL