Teraz jest piątek, 4 grudnia 2020, 01:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Początek z Premierem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 11 grudnia 2017, 01:57
Posty: 3
Post Początek z Premierem
Witam.
Posiadam Acer aspire Vnitro:
Grafika: + Intel HD Graphics 530, NVIDIA GeForce GTX 960M
Procesor: Intel Core i7-6700HQ
ram 16gb ddr4
dyski: 256gb samsung 960 evo - system + programy
HDD Toshiba 1TB (MQ02ABD100H)
ekran 4k :))

I tu pojawia się moje pewnie amatorskie pytanie:
Jak najwydajniej skonfigurować scratch disk w premierze w takim wypadku? jak najwydajniej zarzadzać mediami? Do tej pory używałem premiera po "omacku" w ramach poznania funkcjii etc, na małych plikach, więc nie grało to zbyt wielkiej roli. Teraz chcę działać na 4k60fps, i chciałbym zachować możliwie jak najlepszą płynność działania


poniedziałek, 11 grudnia 2017, 02:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1552
Post Re: Początek z Premierem
Obawiam sie, ze z 4K moze byc kiepsko, a jesli juz cos to z talerzowymi dyskami w ogole bym nie podchodzil, tylko SSD - jeden na system, drugi na wszelakie tempy, trzeci na surowke - to taka najprostsza konfiguracja. Nie wiem czy do tego lapka można dolozyc drugi dysk, jesli tak trzeba to wykorzystac.

Przejzalem troche internety i wyglada na to, ze masz wolne zlacze m.2, to troche ulatwia sprawe, jednak trzeba to fizycznie zweryfikowac.


poniedziałek, 11 grudnia 2017, 14:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 11 grudnia 2017, 01:57
Posty: 3
Post Re: Początek z Premierem
tak, pod to m2 jest podpiety wyzej wymieniony ssd.
moja aktualna konfiguracja:


Załączniki:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 53.37 | Przeglądane 163 razy ]
poniedziałek, 11 grudnia 2017, 19:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1552
Post Re: Początek z Premierem
Moglo by tak byc, ale nie wiem co to za dysk D? m.2 zajety a masz jeszcze jakies wolne gniazdo wewnatrz? bez szybkich dyskow do 4K nawet nie podchodz i tak nie wiem czy na lapku bedzie w miare plynnie, zeby to mialo jakis sens potrzeba 3 dyskow ssd.


poniedziałek, 11 grudnia 2017, 23:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 11 grudnia 2017, 01:57
Posty: 3
Post Re: Początek z Premierem
nie, wszystkie mozliwe gniazda sa zajete.
C: - SSD
D: - HDD Toshiba 1TB (MQ02ABD100H) - no przecież
no coz, 3 ssd nie bedzie - wiec wolalbym sie skupic na tym co jest.
ustawie playback 1/16 i jakos pociagnie. Chociaz aktualnie 1/4 wystarcza - zalezy od efektow.
Tu pytanie jest nie o ile dyskow kupic, tylko jak najlepiej skonfigurowac to co jest? moze zamienic hdd z ssd miejscami (system na hdd)? Przyznam, że nie do konca rozumiem zasady rządzące dyskami w premierze "jeden na system, drugi na wszelakie tempy, trzeci na surowke", czym sa tempy? - jest to video preview w ustawieniach? dobrze rozumiem? a video captured = surowke?


środa, 13 grudnia 2017, 00:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1552
Post Re: Początek z Premierem
Wywal ten HDD wsadz tam SSD, HDD do obudowy zewnetrznej i po USB 3.0 Premiera podczas przeliczania np efektow tworzy swoje dodatkowe plikii (min. bo sa jeszcze inne) juz samo wgranie materialu do premiery powoduje utworzenie dodatkowych plikow i sa to wlasnie tzw Tempy.
Video captured nas raczej nie interesuje, gdyz tam trafia material zgrywany beposrednio przez premiere czyli np z kasety DV, zakladam ze masz material w plikach.


środa, 13 grudnia 2017, 01:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL