Teraz jest wtorek, 1 grudnia 2020, 17:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Stabilizator obrazu nie chce działać 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 grudnia 2015, 20:12
Posty: 54
Post Stabilizator obrazu nie chce działać
Witam gdy chcę wystabilizować obraz spowolnionego materiału lub lekko przesunietego to stabilizator nie chce zadziałać. Dlaczego? Jest na to jakiś sposób?


czwartek, 30 sierpnia 2018, 17:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 29 listopada 2011, 19:52
Posty: 355
Post Re: Stabilizator obrazu nie chce działać
qurter napisał(a):
Witam gdy chcę wystabilizować obraz spowolnionego materiału lub lekko przesunietego to stabilizator nie chce zadziałać. Dlaczego? Jest na to jakiś sposób?

Stabilizacja działa tylko z natywnym materiałem na timeline! Sorki ale warp stabilizer zawsze informuje o tym...
Masz sekwencje 1920x1080x50p to poddany stabilizacji materiał musi mieć dokładnie takie same parametry - nie może być zwolniony, przyspieszony etc. Tak już jest...
Załącznik:
Sequence 02.00_00_00_11.Still001.jpg
Sequence 02.00_00_00_11.Still001.jpg [ 309.51 | Przeglądane 107 razy ]

Załącznik:
Sequence 01.00_00_00_48.Still001.jpg
Sequence 01.00_00_00_48.Still001.jpg [ 583.81 | Przeglądane 100 razy ]

To co w czerownych ramkach pomoże przetłumaczyć wujek gugl...
QB

_________________
Teraz a6500, GoPro6, AG-AC160 i parę innych... OSX 10.10, AP CS6.0


czwartek, 30 sierpnia 2018, 19:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 grudnia 2015, 20:12
Posty: 54
Post Re: Stabilizator obrazu nie chce działać
Tak wiem co pisze w ramkach. To jak to zrobić gdy np. cały materiał mam w 50p ustawiam projekt na 50p. W 1 filmiku robię slowmotion (50p zamieniam na 25p) i w nim chcę użyć warp'a aby wystabilizowac obraz po czym odrzuca, bo prędkość się nie zgadza. No i co mam zrobić? Utworzyć nową sekwencję w 25p, wystabilizowac po czym tą sekwencję z filmem z slowmotion wrzucić do sekwencji 50p? Czy jakoś inaczej? Bo jakieś rozwiązanie musi być :p


sobota, 1 września 2018, 00:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 29 listopada 2011, 19:52
Posty: 355
Post Re: Stabilizator obrazu nie chce działać
Klikasz na dany plik (50p) PPM -> Modify -> Interpret Footage -> Assume this frame rate: ustawiasz na 25p, tworzysz nową sekwencję 25p, importujesz plik ze zmienionym frame rate do sekwencji 25p i warp działa, zaznaczasz wystabilizowany fragment PPM zaznaczasz "Nest..." a do sekwencji 50p przeciągasz ową wystabilizowaną sekwencję 25p z załączonym frame blendingiem lub stabilizujesz materiał 50p, eksportujesz i importujesz plik i wtedy zwalniasz do 25p i to cała filozofia...
QB
ps. dane do stabilizacji warp zajmują w pliku projektu dużo miejsca, jak masz dużo miejsc gdzie wymagana jest stabilizacja to lepiej korzystać z drugiej opcji, zajmie więcej miejsca na dysku ale projekt będzie otwierał się szybciej... czasami metody które wydawać by się mogło idą troszeczkę pod wiatr są wygodniejsze w użyciu... oczywiście to tylko moje subiektywne zdanie...

_________________
Teraz a6500, GoPro6, AG-AC160 i parę innych... OSX 10.10, AP CS6.0


sobota, 1 września 2018, 06:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 15:30
Posty: 357
Post Re: Stabilizator obrazu nie chce działać
Przecież wystarczy na zwolnionym materiale zrobić NEST i już możesz nałożyć Warp

_________________
Nikon Z6, 3x Lumix G80, SonyCX900, Nikon D750, D7200, D7000, ZHIYUN GIMBAL CRANE, ZHIYUN Weebill Lab, Mavic Pro, Lumix FZ-2000


sobota, 1 września 2018, 11:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL