Teraz jest piątek, 24 maja 2019, 07:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Nieaktywna funkcja Duplicate - Ctrl + Shift + / 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2019, 05:20
Posty: 26
Post Nieaktywna funkcja Duplicate - Ctrl + Shift + /
Jak aktywować nieaktywną funkcję duplicate z menu edit?
Ctrl + Shift + /


czwartek, 16 maja 2019, 16:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 996
Post Re: Nieaktywna funkcja Duplicate - Ctrl + Shift + /
Ten skrót domyślnie jest aktywny.
Albo próbujesz go nieprawidłowo użyć, albo sam go sobie wyłączyłeś.
Czy ja Cię czasem nie pytałem, której wersji Premiery używasz?


czwartek, 16 maja 2019, 18:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2019, 05:20
Posty: 26
Post Re: Nieaktywna funkcja Duplicate - Ctrl + Shift + /
Posiwiały napisał(a):
Ten skrót domyślnie jest aktywny.
Albo próbujesz go nieprawidłowo użyć, albo sam go sobie wyłączyłeś.
Czy ja Cię czasem nie pytałem, której wersji Premiery używasz?


Używam 13.1.2 a skrótu chcę użyć klikając wcześniej w klip audio lub video.
Kopiuj wklej działa ale to mam wyłączone a nie mam pojęcia jak mógłbym to wyłączyć.


czwartek, 16 maja 2019, 21:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 996
Post Re: Nieaktywna funkcja Duplicate - Ctrl + Shift + /
Opisz może dokładniej, co Ty chcesz kopiować/duplikować, gdzie i po co.
Bo inne reguły obowiązują w panelu Program, inne w Timeline itd.
Na osi czasu możesz wcisnąć Alt i obraz lub dźwięk klipu "przeciągnąć" w inne miejsce i tam zostanie umiejscowiona jego kopia.
Jak tak skrótowo piszesz, to ja nie rozumiem o co Ci może chodzić.


piątek, 17 maja 2019, 20:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2019, 05:20
Posty: 26
Post Re: Nieaktywna funkcja Duplicate - Ctrl + Shift + /
Posiwiały napisał(a):
Opisz może dokładniej, co Ty chcesz kopiować/duplikować, gdzie i po co.
Bo inne reguły obowiązują w panelu Program, inne w Timeline itd.
Na osi czasu możesz wcisnąć Alt i obraz lub dźwięk klipu "przeciągnąć" w inne miejsce i tam zostanie umiejscowiona jego kopia.
Jak tak skrótowo piszesz, to ja nie rozumiem o co Ci może chodzić.


Myślałem że Duplicate Ctrl + Shift + / powinna działać jak przeciągniecie z wciśniętym Altem. Właśnie takie duplikowanie pytałem.
Jeśli to odnosi się do czegoś innego to do czego?


wtorek, 21 maja 2019, 19:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 996
Post Re: Nieaktywna funkcja Duplicate - Ctrl + Shift + /
Naprawdę - nie myśl tylko czytaj instrukcję obsługi. Już byś to dawno zrobił w tym czasie.

Ten skrót (Ctrl+Shift+/) kopiuje do schowka. Więc musisz jakoś ze schowka zawartość wydobyć i umieścić gdzie trzeba. Analogicznie jak Ctrl+C - Ctrl+V.
To wymaga komendy doparowej - na przykład Ctrl+Shift+V wklei Ci zawartość schowka insertując w miejscu indykatora odtwarzania na wskazanej ścieżce/ścieżkach.


wtorek, 21 maja 2019, 21:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL