Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 14:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Pewien problem animacji na 3 warstwach - planach 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2019, 05:20
Posty: 44
Post Pewien problem animacji na 3 warstwach - planach
Potrzebuję wykonać animacje zawierającą 3 warstwy - plany.
Plan 2 środkowy ma być nieruchomy.
Na planach 1 i 3 mają się pojawić elementy, które będzie mozna animować przy czym ten z planu 1 na być za planem 2 a ten z planu 3 przed planem 2.
Problem w tym, że elementy z planów 1 i 3 mają stanowić wizualnie spólny obiekt. Jak to uzyskać?


środa, 10 lipca 2019, 01:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 532
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Pewien problem animacji na 3 warstwach - planach
Kluczem jest maskowanie oraz ...kluczowanie. Takich haseł szukaj.

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


środa, 10 lipca 2019, 23:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 457
Post Re: Pewien problem animacji na 3 warstwach - planach
W sumie do końca nie wiadomo co to ma być :) Może wystarczą grafiki z kanałem alfa np.
Obrazek

_________________
Magix Video Pro X i inne Poradniki YT - Klik


czwartek, 11 lipca 2019, 09:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1055
Post Re: Pewien problem animacji na 3 warstwach - planach
MontowniaPoddasze napisał(a):
Problem w tym, że elementy z planów 1 i 3 mają stanowić wizualnie spólny obiekt. Jak to uzyskać?


Nie wiem, czy dobrze rozumiem, że mają poruszać się jak jeden obiekt, czyli synchronicznie?

Opisz to jakoś dokładniej.


czwartek, 11 lipca 2019, 23:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2019, 05:20
Posty: 44
Post Re: Pewien problem animacji na 3 warstwach - planach
Poradziłem sobie tak, że grafika dla warstw 1 i 3 umieszczona została na takich samych do co wymiarów przezroczystych PNG.
Grafika na warstwie 3 zanimowałem a keyframe z niej przeniosłem na warstwe 1.
Działa!


sobota, 13 lipca 2019, 00:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL