Teraz jest niedziela, 20 stycznia 2019, 11:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem z Exportem do kamery przez DV IEEE w Adobe P i innyc 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 15:45
Posty: 19
Lokalizacja: Katowice
Post Problem z Exportem do kamery przez DV IEEE w Adobe P i innyc
Czesc
Mam problem przy exporcie zmontowanego materialu z komputera do kamery przez złącze FireWire w Adobe Premiere Pro. Kamera wlacza sie w tryb nagrywania -- ale na LCD nic sie nie pokazuje i nic sie nie nagrywa.
Podobnie dzieje sie w Windows Move Maker.

Bardzo Prosze o Pomoc
:? ------------------------------------------------------------------------- 8O


środa, 20 października 2004, 16:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
ustawienie kamerki na vcr i z komunikatem dv-in na lcd
oraz w opcjach kamery AV :arrow: DV OUT OFF jak zgrywasz na tasme

luknij jeszcze raz do instrukcji kamerki
czy masz tam wszystko dobrze poustawiane
bo ww. przykład to z mojej

eksport z kopa do kamerki robisz w pełnym palu dv2(pal).avi 768x576

i oczywista na wszelaki słuczaj zmien kabelek dv(choc to mało prawdopodobne aby był uszkodzony) na 4/6 jak Ci radza
w tym watku
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=9742


środa, 20 października 2004, 18:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 15:45
Posty: 19
Lokalizacja: Katowice
Post 
Hej
Dzieki za rade - napewno bede kombinowal z roznymi ustawieniami i kamerkami. Na wszelki wypadek zaistaluje sobie druga kopie WinXP bez zadnych bajerow, skanerow antywirusowych itp itd :)

_________________
---------------------------------------------------
Windows XP Pro ( Athlon 2600+Barton; 512 Ram; płyta głowna Gigabyte 7NNXP z FireWire )
Adobe Premiere Pro
POZDRAWIAM amator TomC


środa, 20 października 2004, 19:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 15:45
Posty: 19
Lokalizacja: Katowice
Post 
Hej
Problem rozwiazany - probowałem różnych kombinacji i niestety NIC :( - rozwiązaniem okazał sie inny kontroler ( nie ten zintegrowany z płytą) Dostałem kontroler IEEE1394 i zainstalowałem go w kompie -- i teraz wszystko chodzi jak trzeba :)

Napisałem do GIGABYTE co z ich płyta sie dzieje - co z tym kontrolerem - czekam na odpowiedz

_________________
---------------------------------------------------
Windows XP Pro ( Athlon 2600+Barton; 512 Ram; płyta głowna Gigabyte 7NNXP z FireWire )
Adobe Premiere Pro
POZDRAWIAM amator TomC


wtorek, 2 listopada 2004, 12:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL