Teraz jest czwartek, 2 lipca 2020, 07:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 brak dźwięku w formacie dvd z video studio 8 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post brak dźwięku w formacie dvd z video studio 8
Witam!
Jaki popełniam błąd? Montuję obraz i dźwięk, tekst. Następnie próbuję efekt mojej pracy zapisać w zakładce SHARE jako format PAL DVD.
Niestety, po przerenderowaniu znika mi dźwięk. Czy przy dvd jest odzielany od obrazu? Nie wiem jaka jest tego przyczyna.
Chwilowo jestem zmuszony do nagrywania w avi. Tam ten dźwięk jest. Może nie najwyższych lotów, ale jest.
Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam!

ps. Mam pentium 4


niedziela, 23 stycznia 2005, 11:50
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 grudnia 2004, 10:55
Posty: 14
Post 
Witam! Też mam ten sam problem. Więc również prosze io jakąś podpowiedz!pa


sobota, 12 marca 2005, 08:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 kwietnia 2004, 17:26
Posty: 41
Lokalizacja: Białystok
Post 
u mnie też jest to samo, jak biore zakładke share i PAL DVD nei ma dźwięku w pliku wynikowym, więc zacząłem kombinować bo w Pinnacle Studio tak samo sie robiło nie wiem czemu.

Więc zrobiłem następująco:
W project properties z menu "file" wybrałem mpeg a potem wygrałem kodek mpeg-1 no i ręcznie wpisałem wielkość bitrate no i potem zakładka share ==> custom ==> i powinno być mpg zapisuje normalnie z dźwiękiem, na dvd też chodzi bo już robiłem z takiego pliku płytke z menu itp w Workshopie i śmiga znakomicie 8)


wtorek, 10 maja 2005, 14:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 21 marca 2005, 10:02
Posty: 9
Lokalizacja: GLIWICE
Post Mialem ten sam problem
Konkretnie chodzi o to ze domyslnie dzwiek jest zapisywany jakos cos nie cos LPCM ... zmieńcie na MPEG i dzwięk jest ale ... Jest ALE jeśli ten plik DVD odtwarzam wcześniej nagrany na płytke DVD to na odtw. MANTA nie mam dzwięku ale jesli pomieszam opcjami na nim to przy ustawieniu LPCM jest dzwięk i przy MPEG jednak muszą byc inaczej ustawione te parapmetry na MANcie.

W kazdym razie dzwiek na kompie np. w Windows Media Player slyszalny bedzie po zmianie na MPEG

GG4866625 jakby co

_________________
--------------------------------
SONY DCR-TRV265E
UCZĘ SIĘ WIĘC O WYROZUMIAŁOŚĆ
PROSZĘ !!
POZDRAWIAM !!
>>> GREGUŚ <<<


niedziela, 29 maja 2005, 23:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 kwietnia 2004, 17:26
Posty: 41
Lokalizacja: Białystok
Post 
u mnei nawet jak ustawialem na mpeg to i tak dźwięku nie było, fakt faktem otwierałem nie WMP tylko Cinemaplyerem ale powinno być to bez różnicy


piątek, 3 czerwca 2005, 16:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL