Teraz jest sobota, 11 lipca 2020, 10:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Przechwytywanie obrazu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 27 lutego 2005, 20:01
Posty: 4
Post Przechwytywanie obrazu
Mam takie małe pytanko: posiadam kartę graficzną ATI Radeon 9550 oraz Ulead Video Studio i chciałbym zacząć ściagać filmy z magnetowidu poprzez wejście video w karcie graficznej. Chciałbym prosić was o pomoc w ustawieniu przechytywania obrazu tzn. jestem początkujący w tym temacie i gdy sciagalem do VCD bylo wszystko ok tyle że rozdzielczość była zbyt mała i film się rozmywał. Jak ustawić przechwytywanie aby jakosc filmu byla podobna do VCD ale rozdzielczosc byla wieksza (np. 640x480 lub wieksza). Jesli wiecie jak to zrobic to bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam
Mariachi


niedziela, 27 lutego 2005, 20:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Nie zgrywam poprzez kartę graficzną ale postaram się pomóc.
W UVS 7 zakładka CAPTURE, w polu SOURCE ustaw kartę przez którą zgrywasz, w polu FORMAT wybierz AVI a nie VCD lub SVCD a w menu OPTIONS wybierz opcję Video Capture Property Settings i wprowadź ustawienia.
Dopiero po montażu filmu (projekt) przejdź do zakładki SHARE i tam utwórz płytę VCD lub SVCD itp.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


niedziela, 27 lutego 2005, 21:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Oczywiście karta graficzna musi posiadać WEJŚCIE WIDEO tak jak TOKKSA zauważył w swoim poście w wątku o tej samej kwestii.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


niedziela, 27 lutego 2005, 22:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 27 lutego 2005, 20:01
Posty: 4
Post 
Maryś napisał(a):
w menu OPTIONS wybierz opcję Video Capture Property Settings i wprowadź ustawienia.

Czy wiesz może jakie nalezy nadać ustawienia, aby otrzymać jak największą rozdzielczość i najlepszą jakość wideo?
Pozdrawiam


poniedziałek, 28 lutego 2005, 16:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Niestety ja nagrywam DV i teraz nie mam możliwości zobaczenia jakie tam są ustawienia. Jeżeli to Ci może pomóc to zapraszam do przeczytania tego wątku :http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=10404&highlight=
Tu pisałem m.in. o formatach.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


poniedziałek, 28 lutego 2005, 16:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Poczytaj tu http://divx.pl/articles.php?topic=9 , ale rewelacji bym się nie spodziewał.


poniedziałek, 28 lutego 2005, 20:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL