Teraz jest czwartek, 9 lipca 2020, 07:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Ulead Video Studio 8 SE - Menu 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 stycznia 2005, 15:49
Posty: 22
Post Ulead Video Studio 8 SE - Menu
Czy w UVS 8 idzie bez dzielenia filmu na części zrobić rozdziały tak, aby były one widoczne w menu jako osobne sceny do których można szybko trafić. Jeżeli tak to jak? Pozdrawiam


niedziela, 6 marca 2005, 21:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Pełna wersja Ulead Video Studio 8 w zakładce SHARE ma opcję Create Disc i tam
można utworzyć rozdziały : + Add/Edit Chapters.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


niedziela, 6 marca 2005, 22:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 stycznia 2005, 15:49
Posty: 22
Post 
Ok Maryś, zale czy one wskoczą do głównego menu DVD jako osobne sceny, bo wydaje mnie się że nie.


niedziela, 6 marca 2005, 22:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Robin : Jak wejdziesz w zakładkę Create Disc ukaże się kreator, który poprowadzi Cie krok po kroku. Ja spróbowałem zrobić to o co prosisz i wyszło mi, że po dodaniu rozdziałów z głównego projektu ukazują się one po wybraniu (zaznaczeniu) wyboru projektu. Spróbuj sam.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


niedziela, 6 marca 2005, 22:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 stycznia 2005, 15:49
Posty: 22
Post 
Dodaje te rozdziały gdzie pisałeś, ale w menu nadal widzę tylko jedną scenę początkową filmu. Może cos źle robie.. Pozdrawiam


niedziela, 6 marca 2005, 23:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Tak zgadza się. Wszystko OK. Teraz jak naciśniesz w menu tą scenę to pojawią się dodane przez Ciebie rozdziały.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


poniedziałek, 7 marca 2005, 08:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 stycznia 2005, 15:49
Posty: 22
Post 
To się robi tzw. podmenu? Dzięki za pomoc :D Ale w głównym menu nie ma takiej możliwości, aby były te sceny? Czy masz doświadczenie W Pinnacle Studio ? Pozdrawiam


poniedziałek, 7 marca 2005, 09:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Masz racje robi się podmenu. Czy to w czymś przeszkadza poza tym, że należy uruchomić główne menu ?
Niestety nie używam Pinnacle Studio.
Mam UVS 8 i UMF 3. Wystarczające oprogramowanie do moich potrzeb.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


poniedziałek, 7 marca 2005, 09:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 stycznia 2005, 15:49
Posty: 22
Post 
Napisz prosze jaki format dzwięku powinno się wybierać przy autoringu LPCM czy Mpeg1. Bo testowałem Studio i do obróbki mam plik video W Mpeg2 i w tym momencie jest ok, ale po autoringu dzwięk jest rozjechany


poniedziałek, 7 marca 2005, 09:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post dvd menu videostudio 8
Robin napisał(a):
To się robi tzw. podmenu? Dzięki za pomoc :D Ale w głównym menu nie ma takiej możliwości, aby były te sceny? Czy masz doświadczenie W Pinnacle Studio ? Pozdrawiam


Klipy znajdujące się na linii edycyjnej w 1 oknie kreatora będą widoczne w głównym menu płyty. Każdy z nich mozna podzielić dodatkowo na rozdziały (add/edit chapters) i wtedy każdy z klipów (wyświetlonych w głównym menu) bedzie miał "podmenu" z rozdziałami.
Jeżeli zatem dostęp do klipów ma byc z głównego menu, należy film podzielić na części przed wywołaniem kreatora dvd (create disc). Każdą część trzeba oddzielnie załadować w 1 oknie kreatora (add video).


piątek, 10 czerwca 2005, 23:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL