Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 11:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 MSP 7.0 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post MSP 7.0
Witam.
Mam taki problem z MSP 7.0, podczas wrzucania gotowego materiału na linię czasu ładuję się zawsze do 75% program się wiesza i po chwili idzie dalej albo wyskoczy błąd video editora. Jest trochę lepiej po formacie ale na krótko. Nie mogę dać sobie z tym rady. Za pomoc z góry dziękuje.
Posiadam płytę Abit AG8; procek Pentium 2,8; pamięć 2X512 Patriot LLK; dysk Maxtor 160GB; zasilacz Feel 350W;


poniedziałek, 15 sierpnia 2005, 00:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Czy na prawdę nikt nie wie co to może być!!!
:? :? :?


wtorek, 30 sierpnia 2005, 00:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
jak to duze jest ?
w jakim formacie ?


wtorek, 30 sierpnia 2005, 06:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam.
Jest to w pliku DVP i ma 136KB.
Ściągnąłem wszystkie uaktualnienia ze strony Uleada i dalej to samo.


wtorek, 30 sierpnia 2005, 15:40
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
a co to za format ?
dlugo juz nie uzywam uleada, ale czy to czasem nie rozszerzenie jego projektu ?? na plik video mi to nie wyglada, a juz napewno nie po jego wielkosci, cos chyba namieszales :)


wtorek, 30 sierpnia 2005, 16:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Otwierając Uleada zaznaczam MPEG-files, póżniej DVD-PAL i edytuje matriał, następnie daje na save i zapisuje go w wybranym folderze jako plik DVP(Ulead sam zapisuje to w takim pliku). 34 minuty filmu zajmuje w tym pliku właśnie 136KB. Dodam jeszcze że nie można go zapisać w innym pliku niż DVP.


wtorek, 30 sierpnia 2005, 18:39
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dostałem go. Dzięki reakcje na mój temat.
Pozdrawiam.


piątek, 2 września 2005, 14:03
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post 
Może byście napisali, co ajax dostał... No i jak rozwiązał problem, ku zadowoleniu innych użytkowników.


piątek, 2 września 2005, 23:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dostałem, czyli rozpracowałem, bądż rozgryzłem itd.
Niedługo podzielę się tym co zrobiłem.


sobota, 3 września 2005, 13:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Na początek podzielę się wiedzą jakią zdobyłem po długiej i wyczerpującej walce z MSP 7 i moim sprzętem, która to walka pochłonęła kilka ofiar, ale o tym może innym razem.
Pliki DVP są to pliki które zawierają tylko obraz materiału, inaczej mówiąc dają informacje MSP od i do którego miejsca program ma odczytywać dane z materiłu zawartym w capture, w plikach z animacjami, czy to z muzyą itd.(dlatego miały taką małą pojemność). Reasumując: zmieniając coś w tych plikach, bądż też je usuwając szlak trafia ład i porządek jaki tak mozolnie i z wielkim trudem tworzyliśmy przez kilka dni na lini edycyjnej, program wprawdzie domaga się po przez komunikat "Relink" aby to co zmieniliśmy zastąpić tylko musi do tego miejsca dojść, a w moim przypadku większości razy nie chciał ( tylko 75%) i wywalał błąd, a jak mu się jakimś cudem udało to chciał "Relink" , a ja nie umiałem dać mu tego co chciał bo to usunąłem. Wgłębiając się w temat to kiedyś pobrałem podkład muzyczny z Movie Factory 2 w wersji full, a po formacie, aby było szybciej, instalowałem Movie Factory 2 SE które jest na płytce z MSP 7 , a że jest to wersja okrojona to nie miała tegoż właśnie podkładu. podobnie sprawa wyglądała z napisami - MSP chciało Relink, a ja mu "pomiń" i tak się to musiało nawarstwiać, że MSP się obraziło i już nie chcieło "Relink" i za każdym razem wywalało błąd.
Dla zainteresowanych podam to co zrobiłem i moim zdaniem dało rządany efekt, pytanie: czy na długo?
- wymieniłem zasilacz na markowy i większej mocy ( też duże prawdopodobieństwo że on powodował te błędy)
- pościągałem wszystkie możliwe aktualizacje programu
- zainstalowałem wszystkie programy, których używałem do obróbki napisów, fotografi i z których pobierałem dżwięki.
Wszystko to robiłem mniej więcej w tym samym czasie, tak że do końca nie wie co spowodowało poprawę, może tylko jedna z tych rzeczy, może każda po trochu, a może za parę dni znowu stanę do walki z tym samym wrogiem.
Za reakcję na moje zapytanie i pomoc wielkie dzięki.
Pozdrawiam.


niedziela, 4 września 2005, 18:14
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL