Teraz jest czwartek, 9 lipca 2020, 22:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Ulead VideoStudio 9 i komunikat 'mało pamięci" 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2005, 12:06
Posty: 50
Post Ulead VideoStudio 9 i komunikat 'mało pamięci"
Witam.
Zacząłem ostatnio pracę w Ulead VideoStudio 9. Ale pojawił się pewien problem. Po około godzinie intensywnej pracy w tym programie pojawia się komunikat 'mało pamięci'. Po kliknięciu 'OK' program wraca do pracy, ale za chwilę się albo wiesza albo wywala komunikat 'Wystąpił problem z programem...(jakiś numer błędu)... i nastąpi jego zamknięcie' no i program się zamyka. Już jakieś wyjście znalazłem, po pojawieniu się 'mało pamięci' zapisuję projekt, zamykam program i otwieram go jeszcze raz. To wystarcza aby jakiś czas znowu dało się popracować, ale tak się dziać raczej nie powinno. Pamięci RAM też raczej nie brakuje gdyż mam 2 x 512 Mb w trybie 'Dual chanell'. Procek to AMD Athlon 3000.
Próby przeinstalowania programu też nic nie dały.
Jeżeli ktoś potrafi mi pomóc to proszę o poradę
Pozdrawiam.


środa, 28 września 2005, 10:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 13 czerwca 2005, 08:02
Posty: 67
Post 
Może być jakiś konflikt z innym oprogramowaniem (niewykluczone, że też do edycji video). Jeżeli masz możliwość sprawdzenia działania programu na innym komputerze o podobnej konfiguracji, to spróbuj to zrobić.


środa, 28 września 2005, 11:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2005, 12:06
Posty: 50
Post 
No niestety nie mam takiej możliwości, inne oprogramowanie mam bo próbowałem też działać w Pinaclu 9 ale robił mi za dużo numerów więc go odstawiłem. Z tym że podczas pracy w Ulead nie mam odpalonego żadnego innego programu a próbowałem też nawet wyłączyć antywirusa. Też nic nie dało. A czy to, że jest zainstalowany inny program do edycji mimo to że go nie uruchamiam może powodować ten konflikt? Niestety płyta z Pinaclem zaliczyła porządną rysę i gdy go odinstaluję mogę już nie zainstalować a wolałbym mieć coś rezerwowego na kompie.


środa, 28 września 2005, 12:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2005, 12:06
Posty: 50
Post 
No i wywalilem w końcu tego Pinacla. Pomogło to na tyle że Ulead nie wywala teraz komunikatu 'mało pamięci' tylko od razu 'wystąpił problem z programem..........' no i wywala mi program. :oops:
Jestem bezradny, może w końcu ktoś się zlituje i mi coś doradzi?


środa, 28 września 2005, 21:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post Re: Ulead VideoStudio 9 i komunikat 'mało pamięci"
damian3000 napisał(a):
Witam.
Zacząłem ostatnio pracę w Ulead VideoStudio 9. Ale pojawił się pewien problem. Po około godzinie intensywnej pracy w tym programie pojawia się komunikat 'mało pamięci'. Po kliknięciu 'OK' program wraca do pracy, ale za chwilę się albo wiesza albo wywala komunikat 'Wystąpił problem z programem...(jakiś numer błędu)... i nastąpi jego zamknięcie' no i program się zamyka. Już jakieś wyjście znalazłem, po pojawieniu się 'mało pamięci' zapisuję projekt, zamykam program i otwieram go jeszcze raz. To wystarcza aby jakiś czas znowu dało się popracować, ale tak się dziać raczej nie powinno. Pamięci RAM też raczej nie brakuje gdyż mam 2 x 512 Mb w trybie 'Dual chanell'. Procek to AMD Athlon 3000.
Próby przeinstalowania programu też nic nie dały.
Jeżeli ktoś potrafi mi pomóc to proszę o poradę
Pozdrawiam.



W tym przypadku może mieszać windows. Najlepiej sprawdzić ustawienia pliku wymiany (pamięć wirtualna). Najlepiej ustawić jego wielkość jako stałą, na poziomie np. 1GB, jednak czasem plik musi byc ustawiony jako kontrolowany przez system.
Jezeli występuja problemu z pamięcią mozna spróbowac przestawić plik wymiany na "kontrolowany przez system" dla wszystkich partycji.
Sam uzywam Pcta i laptopa, w obu 1 GB ramu, na tym drugim jest stały plik wymiany tylko dla partycji systemowej, ale na PC-cie mam plik kontrolowany przez system dla wszystkich partycji, bo przy innych ustawieniach windows się burzy (w obu WIN XP sp2), wprawdzie nie przy pracy z video tylko przy pracy z grafika w duzych rozdzielczościach.


wtorek, 4 października 2005, 09:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2005, 12:06
Posty: 50
Post 
Wielkie dzieki za porade ale nie calkiem wiem gdzie to zmienic. Troche sie na komputerach znam ale niestety nigdy nie grzebalem w pamieci wirtualnej i dlatego jezeli bys mogl to nakieruj mnie troche.
Dzieki i pozdrawiam.


wtorek, 4 października 2005, 12:23
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post 
damian3000 napisał(a):
Wielkie dzieki za porade ale nie calkiem wiem gdzie to zmienic. ...


panel sterowania - system - zaawansowane - wydajność (ustawienia) - zaawansowane - pamięć wirtualna (zmień).


wtorek, 4 października 2005, 13:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2005, 12:06
Posty: 50
Post 
Stokrotne dzieki. Zmienilem i jak narazie (odpukac) UVS9 hula az milo.
Jeszcze raz pozdrawiam


wtorek, 4 października 2005, 16:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL