Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 13:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 HD Sony z Media studio 8 na DVD 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 19:02
Posty: 176
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post HD Sony z Media studio 8 na DVD
Filmuje kamera Sony Z1 HD. Obraz w formacie HD jest wypasiony. Zrzut do kompa odbywa sie bez przeszkod. W MSP 8 praca z plikamiMpeg 2 przy kompresji 25000 Kb/s jest ulatwona przez przeliczenie plikow na Time Linie. Wszystko jest niby pieknie, ale jest jedno ale. Jak zrobic ze zmontowanego w MSP7 lub 8 filmu w HD, DVD bardzo wysokiej jakosci kompatybilne z powszechnymi odtwarzaczami stacjonarnymi. Za wszystkie rady serdeczne dzieki. Kontakt do mnie dla obszernych publikacji gaga@gagastudio.pl

_________________
Portal regionalny ZAPRASZAM http://www.itv24.com.pl

Nawiążemy współprace z kamerzystami z regionu, kontakt itv24@itv24.com.pl


wtorek, 4 października 2005, 02:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 lipca 2005, 08:29
Posty: 21
Post Re: HD Sony z Media studio 8 na DVD
gaga napisał(a):
Filmuje kamera Sony Z1 HD. Obraz w formacie HD jest wypasiony. Zrzut do kompa odbywa sie bez przeszkod. W MSP 8 praca z plikamiMpeg 2 przy kompresji 25000 Kb/s jest ulatwona przez przeliczenie plikow na Time Linie. Wszystko jest niby pieknie, ale jest jedno ale. Jak zrobic ze zmontowanego w MSP7 lub 8 filmu w HD, DVD bardzo wysokiej jakosci kompatybilne z powszechnymi odtwarzaczami stacjonarnymi. Za wszystkie rady serdeczne dzieki. Kontakt do mnie dla obszernych publikacji gaga@gagastudio.pl


Witam
Kolego pomysl logicznie jezeli material jest w HD czyli przykladowa rozdzielczosc to np 1440x1080, 1280x960, 1920x1080 wiec jak moze stacjonarne dvd odczytywac takie rozdzielczosci jedynie tylko mozna zrobic w 720x576 lub 720x480 bo stacjonarne nie bedzie widzialo wiekszej ja prubowalem cos zrobic w wyzszej rozdzielczosci i np zrobilem sam material w mpeg2 w wyzszej rozdzielczosci i niestety dzwiek bedzie widzialo ale obraz niestety nie. do takich zeczy potrzeba stacjonarnych odtwarzaczy typu HD lub Blu-ray a jak narazie to sie nie oplaca poniewaz jezeli ty zrobisz dany material w wyzszej rozdzielczosci to niestety jak ty bedziesz mial stacjonarke typu HD i Blu-ray to tobie bedzie chodzic ale niestety ludzi na takie cacka nie bedzie stac jak narazie bo pwoim szczerze niektórzy nawet nie maja DVD wiec nie ma sensu cos robic co czasu zajmuje a nie pokazesz praktycznie nikomu. Technologia idzie do przodu ale niestety nie wszystkich na to stać.
Pozdrawiam

_________________
AMD Atlon 64 X2 4200 - Ram 2GB DDR - HD 500 GB - Radeon X1600PRO 512 DDR/256Bit


piątek, 19 stycznia 2007, 12:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post 
Przekonwerteruj do WMVHD o rozdzielczości 1920x1080. Bezpłatny Encoder w wersji 9 pobierz ze strony Microsoftu. Strumień ustaw na ok 8 Mb. Otrzymasz plik, który następnie zapiszesz jako dane na płycie DVD. Niektóre odtwarzacze stacjonarne i prawie każdy komputer to odtwarza. Jakość rewelacyjna, porównywalna z Blu-ray.

Pozdrawiam


piątek, 19 stycznia 2007, 14:14
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 19:02
Posty: 176
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Dzieki Panowie za odpowiedzi, ale pytanie było zadane w 2005 roku w październiku i do dnia dzisiejszego wiele sie zmieniło w mojej i społeczńestwa świadomości. Format HD jest już powszechnie znany i rzadko spotyka się telewizory beż HD Ready. Na dzisiaj plan jest taki, że w kwietniu wchodzę w blue ray, bez względu na cenę. Moi klienci zaczynają podpytywac i wyrażają chęć na HD na płytach BR. Nie ważne czy mają, ale pewnie wkrótce będą mieć u siebie takie cacka. Pamiętam czasy, kiedy wchodziło DVD. Tez było to drogie, a klient dopłacał 50 % usługi, tylko dlatego, że chciał DVD. Co mamy dzisiaj...??

_________________
Portal regionalny ZAPRASZAM http://www.itv24.com.pl

Nawiążemy współprace z kamerzystami z regionu, kontakt itv24@itv24.com.pl


piątek, 19 stycznia 2007, 15:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Pomijając tego typu podejście do klienta (co mi się z resztą podoba) , czym przygotujesz pliki wynikowe do wypalenia ? Jedynym programem (o którym wiem że tak ma)do authoringu jest Scenarist (Sonica) . Inne które znam Architect DVD i DVD Lab PRO mają max DL , mimo iż są stosunkowo świeże . W DVD plikami wynikowymi są Audio_Ts i Video_Ts , czy Blue i HD mają takie same (pomijając pojemności)?


piątek, 19 stycznia 2007, 21:56
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 19:02
Posty: 176
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Nie zastanawiałem sie nad tym. Mam nadzieje, że przy zakupie wypalarki BR, cos dorzucą. Jak nie, to może do tego czasu, pojawią sie jakies softy. Jestem dobrej myśli:-)

_________________
Portal regionalny ZAPRASZAM http://www.itv24.com.pl

Nawiążemy współprace z kamerzystami z regionu, kontakt itv24@itv24.com.pl


piątek, 19 stycznia 2007, 23:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL