Teraz jest wtorek, 14 lipca 2020, 14:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 ENKODOWANIE 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 28 września 2005, 13:33
Posty: 37
Lokalizacja: WLKP
Post ENKODOWANIE
kurna.......... 4 godziny rendering.........i jakis błąd wyskoczył "ENKODOWANIA" co to zna3 ?
Dzieki

_________________
GG 7860649


sobota, 8 października 2005, 22:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 15:55
Posty: 51
Post Re: ENKODOWANIE
STU napisał(a):
kurna.......... 4 godziny rendering.........i jakis błąd wyskoczył "ENKODOWANIA" co to zna3 ?
Dzieki


jakby można "kurna" więcej szczegółów :)


poniedziałek, 10 października 2005, 15:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 28 września 2005, 13:33
Posty: 37
Lokalizacja: WLKP
Post 
TEN TEGO.......próbowałem zgrac projekt UTWÓRZ PLIK VIDEO->DVD i podczas tego przetwarzania wyskoczył komunikat z tym enkodowaniem nie pamietam dokładnie ale chyba moje problemy pochodza z braku miejsca.Mimo iz robie -wszedzie gdzie to mozliwe ;) -by zapisywał w folder roboczy na innym dysku niż C to i tak zapisuje na C....
dlaczego?
Preferencje-> folder roboczy.......czy gdzies jeszcze to sie ustawia,gdy chce zgrac na dysk twardy?...

_________________
GG 7860649


poniedziałek, 10 października 2005, 18:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post 
Lokalizację wybiera się w oknie, które zostanie wyświetlone po wybraniu:
CREATE VIDEO FILE -------> DVD.

Mozna zatem wybrać inną lokalizację niż systemowa partycja C, choć tu głównie chodzi o folder roboczy umieszczony w katalogu MOJE DOKUMENTY, więc jeżeli moje dokumenty są na C to klipy wideo będą domyślnie zapisywane na C.

Wartao także zmienic ustawienia pliku wymiany (pamięć wirtualna) na kontrolowane przez system oraz zmienić system plików z fat32 na ntfs (w XP i 2000)


wtorek, 11 października 2005, 09:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 28 września 2005, 13:33
Posty: 37
Lokalizacja: WLKP
Post 
a dlaczego gdy wybiore,jak wczesniej piszesz,stwórz pliki video->dvd to i tak nagra w MPEG ? a nie moge zmienic na C ,automatycznie wraca C.. :(

_________________
GG 7860649


środa, 12 października 2005, 15:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post 
Okno potwierdzenia zapisu pliku w którym wpisujesz nazwę tego pliku, posiada u samej góry pasek narzędziowy - trzeba rozwinąć listę lokalizacyjną aby wskazać programowi gdzie ma zapisać plik na dysku - bezproblemowo mozna wybrac dowolne położenie pliku na dowolnej partycji.
Pliki w formacie DVD mają rozszerzenie .mpg, pliki w innych formatach maja inne rozszerzenie.

Jeżeli masz na dysku jedna partycję C to nie da się zapisac pliku gdzie indziej niż na C.
Jeżeli na dysku jest kilka partycji np. C, D, E itp. to mozna zapisac lokalizację pliku jak napisałem powyżej albo zmienić położenie folderu moje dokumenty albo zmienić domyślną lokalizacje zapisu w opcjach programu (F6)


środa, 12 października 2005, 16:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 28 września 2005, 13:33
Posty: 37
Lokalizacja: WLKP
Post 
[img=http://img443.imageshack.us/img443/7865/capture13ph.th.jpg]

czy to gdzieś tutaj czy wcześniej?
Dzięki za cierpliwość...

_________________
GG 7860649


środa, 12 października 2005, 18:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post 
No to zupełnie się nie rozumiemy:
pisałeś o zapisywaniu pliku DVD (utwórz plik video) i ja wyjaśniałem lokalizację tego pliku, w tej właśnie opcji.

Na zdjęciu masz uruchomiony kreator DVD (opcja utwórz dysk) i jest to ostatnie jego okno- nagrywanie i opcje.
Możesz zmienic lokalizację plików w przypadku opcji "utwórz folder DVD" i "utwórz plik obrazu..." obie są zupełnie niewymagane jezeli wybierasz opcje "wypal na dysk", chyba że chcesz miec na dysku twardym plik obrazu lub całą strukturę folderów płyty dvd.
We wszystkich trzech przypadkach program potrzebuje tymczasowego folderu w trakcie tworzenia płyty dvd, folderu dvd lub pliku obrazu i jest on zawsze w folderze roboczym : F6---zakładka GENERAL---working folder(folder roboczy)


środa, 12 października 2005, 19:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 28 września 2005, 13:33
Posty: 37
Lokalizacja: WLKP
Post 
powiem tak,CZARODZIEJU ;) brakowało mi tego F6...........bo w trakcie tworzenia nie mogłem wejść w PREFERENCJE.....
Diabeł tkwi w....................................F6 ;)

Dzięki

_________________
GG 7860649


środa, 12 października 2005, 19:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 28 września 2005, 13:33
Posty: 37
Lokalizacja: WLKP
Post 
TO JESZCZE SPYTAM........CZY DLA "PRZETWARZANIA" GODZINNEGO MATERIAŁU NA DVD TYLE SIE CZEKA? JAK NA ZDJĘCIU?????

[img=http://img369.imageshack.us/img369/7470/capture113pc.th.jpg]

JEŚLI NIE WIDAĆ TO POWIEM ZE MINĘŁO 21 GODZIN I 27 MIN......,,,???...

_________________
GG 7860649


czwartek, 13 października 2005, 18:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post 
Cięzko określić ile potrwa wykonanie płyty DVD z materiału AVI. Generalnie wszystko zależy od ilości "dodatków"- czyli efektów, ścieżek dźwiękowych, ale przede wszystkim od zastosowanych filtrów video i zastosowania kluczowania.

Generalnie wykonanie takiej płyty dla filmu 60 minut, oczywiście po montażu- z przejsciami, napisami, czołówkami, kluczowaniem itp., wymaga czasu do 2-3 godzin.
Film "surowy"- bez montazu z AVI na płyte DVD powinien zostać wykonany w czasie ok. 60 minut.
Wszystko powyższe na kompie : Acer TM: Centrino P4 1,6 ghz (2MB), 1 GB RAM DDR333, HDD 5400 UDMA.
Przedstawiony na zdjęciu etap przetwarzania menu płyty DVD to pierwszy etap tworzenia tej płyty i z reguły zajmuje on maksymalnie kilka minut, potem następuje kompresja własciwego filmu AVI (projektu programu VS) oraz dalsze etapy- multipleksing video/audio, tworzenie vobów, struktury płyty i wypalenie w nagrywarce.

Najwyraźniej program wisi i coś nie tak jest ze ścieżką dźwiękową menu.

Myślę że należałoby zakończyć tworzenie płyty - zrestartować kompa w celu wyczyszczenia zbędnych elementów przechowywanych w pamięci, uruchomic kreatora ponownie i ponownie podzielic film na rozdziały (w tym etapie bywaja problemy) oraz sprawdzić ściezkę dźwiekową dla każdego menu.


czwartek, 13 października 2005, 20:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 28 września 2005, 13:33
Posty: 37
Lokalizacja: WLKP
Post 
raczej masz rację,że to jakiś zwis....bo na tym 33% siedzi 8godzin...wrrr...
Mój komp raczej powinien to sprawniej robić Athl Bart 2.5...ram 1giguś 400Mhz...dysk 7200........wiec pewno zwis.........ehh....

Dzieki.......próbuje dalej

_________________
GG 7860649


czwartek, 13 października 2005, 21:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL