Teraz jest wtorek, 7 lipca 2020, 17:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Ulead a płyty dwuwarstwowe 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Ulead a płyty dwuwarstwowe
Video Studio 8 jest wersją po polsku. Czy ta wersja ma możliwość nagrywania płyt dwuwarstwowych DVD - plusów i minusów ?
Czy wersja ta posiada możliwość zmiany booktype ?
Nikt nie potrafi odpowiedzieć na te pytania !


niedziela, 9 października 2005, 23:04
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 marca 2003, 12:40
Posty: 47
Lokalizacja: Kłodzko
Post 
Jeśli nawet nie uda się nagrać płyty 2-warstwowej bezpośrednio z Ulead`a (nie wiem, bo nigdy nie nagrywam z niego bezpośrednio płyt) zawsze możesz zaznaczyć "create DVD folders" (program utworzy na dysku katalog VIDEO_TS) a potem nagrać w Nero płytę 2-warstwową (DVD-video) jeśli materiał wyjścowy płyty przekroczy 4,7 MB.
Noro posiada możliwość zmiany booktype (Nagrywarka->wybór nagrywarki->opcje->ustawienia typu księgi), więc i ten problem odpada :)


poniedziałek, 10 października 2005, 00:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post Re: Ulead a płyty dwuwarstwowe
kombinerki napisał(a):
Video Studio 8 jest wersją po polsku....


Czyżby? Z tego co pamiętam to Ulead robi swoje programy tylko w wersji angielskiej 8O Chyba, że masz polskojęzyczną nakładkę, ale wtedy nie mówmy o polskiej wersji. :wink:

Co do płyt dwuwarstowowych to nagrywałem je pod Uleadem bezproblemowo, jedyna różnica to taka, że był to DVD MoveFactory. :lol: :wink:


poniedziałek, 10 października 2005, 06:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jest wersja po polsku do nabycia w sklepach, np tu: http://sklepwideo.pl/details.php?id=pu100110
z tego tez powodu jestem zainteresowany tą wersja. Po polsku jest Video 8, a Video 9 jest po "oryginalnemu". Video 9 na pewno nagrywa dwuwarstwowe, ale właśnie nie wiem czy wersja 8 też to robi.
Nie wiem czy Movie Factory to to samo co Studio 8.


poniedziałek, 10 października 2005, 18:52
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Faktycznie 8O Ciekawe, czyżby Ulead zmienił politykę :lol:

MovieFaktory to nie to samo co UVS.
Więcej o UMF, łacznie z 30 dniowym trialem tutaj http://www.ulead.com/dmf/runme.htm


poniedziałek, 10 października 2005, 19:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post 
Kupowanie wersji 8 w cenie ponad 200 zł tylko dlatego, że jest w języku polskim byłoby co najmniej dziwne...zwłaszcza że polski jest jedynie sam interfejs, a helpy i tutoriale są w jezyku angielskim, czyli płacisz za takie legalne spolszczenie, opracowane przez firme promise.
W tej cenie mozna spokojnie nabyć wersję 9 VideoStudio (jako ESD upg) i jeszcze sporo zostanie...

Wersja 8 teoretycznie obsługuje płyty dwuwarstwowe - po instalacji poprawki ze strony : http://www.ulead.com/tech/vs/vs_ftp80.htm


poniedziałek, 10 października 2005, 19:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 19 października 2005, 11:31
Posty: 2
Post 
Witam, szukam triala, ale polskojęzycznego którejś z ostatnich wersji programu Ulead Video Studio. Czy w ogóle jest gdzieś coś takiego osiagalne?
Wiem, że to tylko częściowe spolszczenie ale potrzebuję czegoś takiego dla firmy.

Pozdrawiam


środa, 19 października 2005, 11:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Ulead udostępnia triale w wersji oryginalnej, natomiast do wersji pełnych możesz kupić nakładki "spolszczające", za ok. 50zł. :wink:

Tyle, że nie wiem po co one są potrzebne przecież program jest prosty w obsłudze. :D


środa, 19 października 2005, 16:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 19 października 2005, 11:31
Posty: 2
Post 
Wiem, ale to nie dla mnie, a dla firmy w którj prwcuję, miałem znaleść jakieś spolszczenia,

Dzięki


środa, 19 października 2005, 22:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Spolszczenia możesz znaleźć http://lokalize2.republika.pl/ ale nie za darmo. :?
Nie wiem natomiast jak się sprawują w praktyce 8)


czwartek, 20 października 2005, 06:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
Rubycon napisał(a):
Wiem, ale to nie dla mnie, a dla firmy w którj prwcuję, miałem znaleść jakieś spolszczenia,

Dzięki


W firmach z reguły występuje oryginalne oprogramowania, a wszelkie spolszczenia nie są takowym...

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


czwartek, 20 października 2005, 09:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL