Teraz jest wtorek, 7 lipca 2020, 17:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Zła jakość obrazu DVD 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Zła jakość obrazu DVD
Z wakacji przywiozłem 5 filmów po 1.5h. Zrzuciłem na twardziela w .avi każdy po ok 20GB i przerobiłem w UVS9. Mam dwa projekty w *.VSP każdy po ok 1.5h. Nagrywając w UVS9 na DVD jest zła jakość obrazu. Przyrabiałem używając różnych ustawień. Trwało to od 4 do 12 h. Podaje złe ustawienia? Czu kompa mam słabego? [AMD 1Ghz, 256SDR, GeForceII 64 Mb] Proszę o pomoc...


wtorek, 18 października 2005, 10:51
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2005, 12:06
Posty: 50
Post 
Witam.
Komp faktycznie nie należy do nowej generacji ale nie ma to wpływu na jakość filmu tylko na czas renderingu (dlatego trwa to tak długo). Żeby jakość DVD była w miarę dobra przy tworzeniu płyty zaznacz w opcjach bitrate min. 6000 (im większe tym lepsza jakość filmu, ale oczywiście po ustawieniu bitrate zmienia się też rozmiar na płytce)
Pozdrawiam


wtorek, 18 października 2005, 12:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
MPEG files
24 Bits, 720 x 480, 29.97 fps
Frame-based
(DVD-NTSC), 4:3
Video data rate: Variable (Max. 7000 kbps)
LPCM Audio, 48000 Hz, Stereo

Quality 80 czy większe ustawić???

Załączyłem takie ustawienia. Film zajmuje ok 5GB więc na płytke nie wejdzie ale speawdze jak przerobi. Ewentualnie zmniejsze długość filmu do 1h. Dziękuje i pozdrawiam.


środa, 19 października 2005, 11:34
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Benji79 napisał(a):
MPEG files
24 Bits, 720 x 480, 29.97 fps
Frame-based
(DVD-NTSC), 4:3
Video data rate: Variable (Max. 7000 kbps)
LPCM Audio, 48000 Hz, Stereo

Quality 80 czy większe ustawić???

Załączyłem takie ustawienia. Film zajmuje ok 5GB więc na płytke nie wejdzie ale speawdze jak przerobi. Ewentualnie zmniejsze długość filmu do 1h. Dziękuje i pozdrawiam.

mieszkasz w USA masz nagranie w NTSC to poinnes mieć ok
bo jak nie i masz nagranie w PAL-u
powinno się zgrywać
720x576 i 25 fps(z przeplotem ) czyli w PAL-u


środa, 19 października 2005, 12:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Faktycznie ustawienia miałem do bani :oops:
Właśnie drugi film przerabiam też 1.5h
Człowiek całe życie się uczy :idea: a za pomoc dziękuje...


czwartek, 20 października 2005, 23:27
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL