Teraz jest wtorek, 7 lipca 2020, 19:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problemy ze zgraniem z VHS 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 23 grudnia 2005, 13:57
Posty: 1
Post Problemy ze zgraniem z VHS
Witam wszystkich. Posiadam sporo kaset VHS które chcialbym zgrac na DVD, do tego celu chcialem uzyc UVS8 lub 9,ale niestety mam problem z obrazem. Magnetowid mam podłączony do tunera TV Pixelview TV PRO na sterownikach od tunera obraz jest normalnie natomiast w UVS po wybraniu zródła (s- video lub composit) obraz się pojawia a po zaakceptowaniu wyboru znika i pojawiają się pasy głównie koloru zielonego i nic nie widac. Kilka razy udalo mi się zaakceptowac wybor zródła i obraz pozostał, lecz wtedy po rozpoczęciu zgrywania pojawia się informacja o zbyt słabym sygnale i obraz znika. Próbowalem juz roznych typow kabli s-video, composit a takze kilku magnetowidów i efekt jets ten sam. MOj procesor to Mthlon 2800 64, 512RAM, radeon9550, WD 160GB SATA. Moze ktos wie co zrobic by rozwiązac ten problem.
Prosze o pomoc


piątek, 23 grudnia 2005, 14:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 lipca 2005, 08:29
Posty: 21
Post Re: Problemy ze zgraniem z VHS
legez napisał(a):
Witam wszystkich. Posiadam sporo kaset VHS które chcialbym zgrac na DVD, do tego celu chcialem uzyc UVS8 lub 9,ale niestety mam problem z obrazem. Magnetowid mam podłączony do tunera TV Pixelview TV PRO na sterownikach od tunera obraz jest normalnie natomiast w UVS po wybraniu zródła (s- video lub composit) obraz się pojawia a po zaakceptowaniu wyboru znika i pojawiają się pasy głównie koloru zielonego i nic nie widac. Kilka razy udalo mi się zaakceptowac wybor zródła i obraz pozostał, lecz wtedy po rozpoczęciu zgrywania pojawia się informacja o zbyt słabym sygnale i obraz znika. Próbowalem juz roznych typow kabli s-video, composit a takze kilku magnetowidów i efekt jets ten sam. MOj procesor to Mthlon 2800 64, 512RAM, radeon9550, WD 160GB SATA. Moze ktos wie co zrobic by rozwiązac ten problem.
Prosze o pomoc


Witam
Ja bym ci proponowal pozyczyc od kogos kamere i wszystkie VHS zdrac przez kamere tzn podlaczasz wideo pod kamere a potem przez wejscie firewire i jakosc bedziesz mial taka sama jak vhs :)
Ewentualnie miec nagrywarke dvd i nagrac vhs na DVD przez nagrywarke a nagrywarka moze nagrywac odrazu w DVD-Video lub DVD-VR a moim zdaniem lepiej nagrac w DVD-Vr bo mozesz potem podzialac troche z tym plikiem :)
gdzie spokojnie gotowy material bedziesz mial w mpg a potem mozesz go zrobic w DV avi i reszte dzialasz w ulead media studio 8 lub w ediusie
jest to troche roboty ale zawsze warto bo przez karty tv to jakosc obrazu jest beznadziejna szczerze. Pozdrawiam
Jezeli bedziesz mial jakies pytania to zapraszam na PM

_________________
AMD Atlon 64 X2 4200 - Ram 2GB DDR - HD 500 GB - Radeon X1600PRO 512 DDR/256Bit


piątek, 19 stycznia 2007, 11:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Widac Ulead nie dogaduje sie ze sterownikami tej karty. Musisz zgrac poprzez aplikacje dolaczona do karty TV a potem wrzucic to do Ulead'a.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


piątek, 19 stycznia 2007, 14:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL