Teraz jest czwartek, 2 lipca 2020, 07:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problemy z podkładem dźwiękowym w UVS 9 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 21:47
Posty: 6
Lokalizacja: Śląsk
Post Problemy z podkładem dźwiękowym w UVS 9
Witam,

mam problemy z obróką dźwiękową filmu w Video Studio 9.
Pierwszy pojawai się po wgraniu na ścieżkę Audio podkładu dźwiękowego. Przy podglądzie po około minucie utworu piosenka przyspiesza (film również), staje się poszarpana. Generalnie nie da się tego słuchać. Zdarzyło się raz czy dwa, że utwór został odtworzony prawidłowo ale gdy próbowałam to powtórzyć, znowu działało źle. Zaznaczam, że plik z podkładem jest bez zarzutu, jeśli się go sprawdza w np. Media Playerze - nie ma problemu. Najgorsze, że nie wiem, czy to tylko kwestia zbyt słabego bądź źle skonfigurowanego komputera czy wina leży w pliku. Jesli komputer jest za słaby, przypuszczam że płyta zostanie wypalona prawidłowo i jestem skłonna pracowac na pliku tak jakby problemu nie było.
Niestety, nie mam możliwości ponownego zgrania filmu na dysk więc musze pracować na tym co jest.

Drugi problem pojawił się przy próbie nagrania komentarza do filmu. Komputer zgłasza wtedy błąd:
Cannot record voice.
Unable to create the file.
[19071:0:0]
[15131:3:5]


Zaznaczam, że kilka miesięcy temu nagrywanie działało bez zarzutu. Ten sam problem występuje też przy innych projektach, więc nie jest to wina samego pliku. Sprawdzałam też czy mikrofon jest dobry. W rejestratorze dźwięku nagrywa bez problemu. A może jedyną radą jest reinstalacja UVS?

Napiszcie, czy mieliście podobne problemy z dźwiękiem. Przejrzałam posty na forum, ale nie spotkalam się z problemem podobnym do mojego.

Konfiguracja komputera:
pł. główna Shuttle DOT-AK31.2
proc. AMD ATHLON XP 1600+
pamięć DDRAM 256 MB
karta graf. GF 2 MX-400 64 MB TV
karta dzw. zintegrowana
dysk twardy Seagate 40 GB

Bardzo proszę o pomoc, bo sprawa stoi w miejscu a następne wakacje za kilka miesięcy.


sobota, 11 marca 2006, 21:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Nigdy nie mialem najmniejszych klopotow z dzwiekiem. Nie napisalas czy dodawany dzwiek to mp3 czy tez vaw. Na poczatek sproboj z vaw. Twoje problemy wygladaja tak jakby procek (lub pamiec) nie wydalal. Sproboj powylanczac wszystkie zbedne procesy tzn internet, gadu-gadu, antywirusa. Dodajac komentarz program wykonuje dwie czynnasci: odtwarza plik wideo rownoczesnie nagrywajac audio. Jesli komp zajety jest w tle innymi rzeczami to rzeczywiscie moze byc problem zwlaszcza, ze twoj komputer jesli chodzi o edycje video jest ledwo wystarczajacy.


poniedziałek, 27 marca 2006, 10:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 11 maja 2005, 20:16
Posty: 20
Post 
Za mały procek i za mało pamięci . :cry:


poniedziałek, 27 marca 2006, 15:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL