Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 22:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 DVD Movie Factory 5 a chaptery 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post DVD Movie Factory 5 a chaptery
Witam!
Zrobiłem menu startowe płyty, na której zamieściłem 3 rózne, prywatne filmy. Każdy film podzieliłem na chaptery. W opcjach zaznaczyłem, aby po odtworzeniu każdego filmu (start z widocznej miniatury w menu), powracać do głównego menu. Jednak po podziale na chaptery, startując w taki sposób, uaktywnia się podmenu z miniaturami i dostępem do poszczególnych scen.
Czy i gdzie można ustawić w programie, żeby to podmenu się nie pojawiało, a chaptery można było jedynie przeszukiwać z pilota odtwarzacza, zachowując jednocześnie główne menu? Pozdrawiam!


czwartek, 6 kwietnia 2006, 14:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 lipca 2005, 08:29
Posty: 21
Post 
Kolego jak zakupisz orginał to te klopoty znikna nie mozna czegos zrobic jezeli to nie jest orginalna kopia programu w wersjach co mozna z danych serwerow sciagnac sa np tego typu ograniczenia albo nie ma Menu do wyboru zadnego albo nie mozna wybierac z pilota numerami danych scen Wiec jak sie zakupi orginalna wersje wszystko działa w 100 % Pozdrawiam


sobota, 27 maja 2006, 15:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 18 czerwca 2005, 22:20
Posty: 23
Lokalizacja: Rybnik
Post 
Witam

To nieprawda

Jeżeli program jest ściągnięty w wersji Trial ze strony
producenta to oczywiście że jest to wersja okrojona
ale jest inna możliwość i wtedy jest to wersja 100%

Pozdrawiam


sobota, 27 maja 2006, 18:41
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post 
Trafiłeś kolego jak kulą w płot. Tak się składa, że mam pełną, oryginalną wersję i nie wiem po prostu jak to zrobić. Jak wiesz, to podpowiedz, a nie wymyślaj teorii i nie zaśmiecaj tego forum. :x


niedziela, 28 maja 2006, 03:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post 
Poszukaj opcji CREATE CHAPTER MENU, zapewne dostępnej pod pozycją (przyciskiem)ADVANCED lub PREFERENCES w oknie w trakcie tworzenia menu.
Nie używam akurat tego programu tylko VideoStudio 9 i 10- authoring w tych programach jest uproszczoną wersją movie factory i w obu można włączyć lub wyłączyć wyświetlanie chapter menu, niezależnie od tego czy każdy klip został podzielony na rozdziały, czy nie.

Na stronie 19 dmf5_manual.pdf jest opisana opcja advanced settings w zakładce edit:

"Advanced Settings Opens a menu of options for adding title menus, chapter menus, and thumbnail numbers."


niedziela, 28 maja 2006, 12:36
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post 
Właściwie to muszę się pokajać. Tyle razy otwierałem zakładkę "Advanced" przy projektowaniu menu, a nie widziałem "ptaszka" przy "create chapter menu", że może to tylko świadczyć o zaawansowanej chorobie oczu. No, ale może te wskazówki się komuś przydadzą i to jest pocieszające. Pozdro dla wszystkich forumowiczów!


wtorek, 30 maja 2006, 21:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL