Teraz jest czwartek, 2 lipca 2020, 07:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 VS 8 - zawieszanie sie programu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 1 czerwca 2006, 15:08
Posty: 3
Post VS 8 - zawieszanie sie programu
Witam.
Mam problem z video studio 8. Podczas przechwytywania obrazu z kamery program sie zawiesza. Wystepuje to tylko przy dluzszym zgrywaniu filmu po ok. 10-15 minutach. Jesli chce przechwycic jakis krotki kawalek wszystko jest ok. Obraz na kamerze leci a sam program wisi i nic nie mozna z nim zrobic, uzycie procka 99% i koniec. Komputer to P4 512 MB RAM WIN XP SP2. Ulead VS8 jest oryginalny. Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam


czwartek, 1 czerwca 2006, 15:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 maja 2006, 14:35
Posty: 27
Post 
Najczęstsza przyczyna to KODEKI. Wywal wszystkie DivXy, Xvidy, Kodek Paki, itp.
Natępnie zainstaluj TYLKO DivX (np. v6) i ewentualnie QuickTimeAlternative i RealAlternative.

Pamiętaj ŻADNYCH KODEK PACKÓW! A programik będzie chodził.

(po odinstalowaniu kodeków oczyść siakimś programem rejestr, np. Nortonem, SystemMechanikiem lub czymś podobnym. Później restart kompa i instalka nowych kodeków. Restart, próba i odpowiedź na Forum ;)


piątek, 2 czerwca 2006, 14:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 1 czerwca 2006, 15:08
Posty: 3
Post 
Niestety to nic nie dalo. Zrobilem jak napisales i problem dalej wystepuje. Moze brakuje miejsca na dysku....chociaz mam 20gb wolnego a windows w zadnym momencie o tym nie informuje. Karta FW i kabel byl zmieniany. Robilem defragmetacje dysku przed zrzucaniem.
Pozdro!!


niedziela, 4 czerwca 2006, 10:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Nie koniecznie musi to być wina kodeków ( a raczej żadna), jaką masz kartę firewire? Jeśli jest na chipsecie Via to właśnie to może być problem, kompatybilność tego chipsetu z platformami Intela pozostawia wiele do życzenia.

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


niedziela, 4 czerwca 2006, 12:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 8 grudnia 2004, 19:44
Posty: 101
Post 
Nie napisales jaki masz system plikow - jesli NTFS to spoko, jesli FAT - to znasz juz prawdopodobna przyczyne.

Pozdrawiam.

_________________
- Po co kłamać, skoro wystarczy mówić prawdę, żeby nam nie wierzono. (Henri René Albert Guy de Maupassant)


niedziela, 4 czerwca 2006, 15:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 1 czerwca 2006, 15:08
Posty: 3
Post 
System plikow to NTFS ale nie w tym rzecz. Znalazlem juz przyczyne zawieszania sie programu. Winny byl sprzet a w zasadzie karty FW ( wymieniane kilka razy) oparte na kosci VIA. Po zmianie karty na taka z chipem NEC'a wszystko smiga i nie ma juz zadnych problemow. Dzieki za pomoc
Pozdr


wtorek, 20 czerwca 2006, 14:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL