Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 21:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Mam wielki PROBLEM Ulead MovieFactory 5 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 lipca 2005, 08:29
Posty: 21
Post Mam wielki PROBLEM Ulead MovieFactory 5
witam
Chcialem zrobic w Ulead MovieFactory5 płytke z materiałem z uroczystosci rodzinnej, oczywiscie w PAL wiec poustawialem, podyieliem na sceny itp. A jak mi material zapisalo w DVD to w stacjonarnym mam dylemat dzwiek idzie plynnie a obrazem scina a materialu jest 1h 40 min Tak co mi sie wzdaje ,ze klatkami przycina a ustawilem kbs 6000 25 kl-s 4:3 PAL tak co mi sie wydaje moze trzeba zebz bylo w NTSC wtedz kaltkami nie bedzie scinalo a problem tez jest w stacjonarnym. Czy wszszystkie stacjonarne widza NTSC ? Prosze o POMOC
Dziekuje :(


środa, 21 czerwca 2006, 09:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 20 czerwca 2004, 16:24
Posty: 54
Lokalizacja: Wielkopolska południowa
Post 
?

_________________
SONY AX 2000 :) + JVC HM200 + Toshiba Camileo p30 / Wczesniej Kodak Zi8 :) / Panasonic NV-GS140 :-) /JVC GR-D30/


czwartek, 22 czerwca 2006, 18:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 16:41
Posty: 298
Post 
No nie wszystkie tylko te ktore dzialaja w NTSC, sprawdz czy na komputerze idzie dobrze. Jesli tak to musisz cos pogrzebac w programie. Nie znam sie za bardzo na Ulead. Mysle ze defaultowe ustawienie powinny starczyc. Moze to cos z odtwarzaczem ??

POZDRAWIAM


czwartek, 22 czerwca 2006, 19:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Musiałeś coś za dużo "pogrzebać" - ja już od dawna używam tego programu, tyle że wersji 3.5 i zawsze było OK, a robiłem również większe kawałki - ponad 2h. :lol:


czwartek, 22 czerwca 2006, 19:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja też od niedawna pracuje na 5,ale w ustawieniach nic nie zmieniam, wybieram tylko na początku rodzaj płyty i tyle.


piątek, 23 czerwca 2006, 00:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Zmienieć można i trzeba, np. wielkość "bitrate",VBR, CBR, parametry audio, itd. tylko jest jedno "ale" - najlepiej wiedzieć co się robi i po co :wink:


piątek, 23 czerwca 2006, 06:34
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 29 marca 2006, 14:59
Posty: 143
Post UMF 5
nie wiem czy masz w końcu PAL czy NTSC?
Podczas instalacji programu jest ustawienie regionu a przede wszystkim systemu w jakim działasz. ustaw NTSC lub PAL/SECAM

[ Dodano: Pon Lip 10, 2006 4:12 pm ]
Tak przy okazji: ściągnąłem ze strony HDP polskie trzcionki do UMF-5, skopiowałem do folderu i nic! Czy ktoś już to robił ?


sobota, 8 lipca 2006, 13:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 28 stycznia 2012, 15:48
Posty: 2
Post Re: Mam wielki PROBLEM Ulead MovieFactory 5
Witam i pozdrawiam, jestem tu pierwszy raz, od razu przedstawię mój problem: jak zwiększyć objętość projektu 4,7 GB w Ulead MovieFactory5 by móc zrobić authoring płyty dwuwarstwowej DVD+R DL. Aktualnie projekt ma 6,5 GB.przy próbie wypalenia, protestował że ma za dużo, zignorowałem i wypaliłem obraz płyty iso 6,323 GB, w komputerze jest odtwarzany bez zarzutu, po wypaleniu na płytkę DVD, odtwarzacz jej nie widzi (komunikat brak płyty) dodam że w/g info Nero płyta ta ma 6031MB, komputer też je nie widzi, dopiero po wskazaniu odtwarza. Jak widać kombinuje na różne sposoby, żeby się płytka samodzielnie uruchomiła w odtwarzaczu DVD.


Ostatnio edytowano niedziela, 29 stycznia 2012, 12:45 przez mikus, łącznie edytowano 2 razy

sobota, 28 stycznia 2012, 16:34
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5098
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Mam wielki PROBLEM Ulead MovieFactory 5
mikus napisał(a):
...jak zwiększyć objętość projektu 4,7 GB w Ulead MovieFactory5 by móc zrobić authoring płyty dwuwarstwowej DVD+R DL.

?
mikus napisał(a):
Aktualnie projekt ma 6,5 GB.przy próbie wypalenia, protestował że ma za dużo, zignorowałem i wypaliłem obraz płyty iso 6,323 GB, w komputerze jest odtwarzany bez zarzutu, po wypaleniu na płytkę DVD, odtwarzacz jej nie widzi (komunikat brak płyty) dodam że w/g info Nero płyta ta ma 1720MB, komputer też je nie widzi, dopiero po wskazaniu odtwarza, czyżby nagrywarka skompresowała obraz iso, po co. Jak widać kombinuje na różne sposoby, żeby się płytka samodzielnie uruchomiła w odtwarzaczu DVD.

Niektóre odtwarzacze "nie widzą" płyt dwuwarstwowych. Zmniejsz projekt, lub podziel film na dwie płytki.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 28 stycznia 2012, 22:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 28 stycznia 2012, 15:48
Posty: 2
Post Re: Mam wielki PROBLEM Ulead MovieFactory 5
Uwaga! Zmieniłem mój pierwszy post:
< w zdaniu dodam że w/g info Nero płyta ta ma 6031MB, komputer też je nie widzi >

Moje założenie było takie żeby na jednej płycie było całe wesele, a nie na czterech, są w menu tylko 4 rozdziały do wyboru, a to jest 6,3 GB i to już nie chce zmieniać, jest z wygodniej dla oglądających z jednej płyty. Grafika i opakowanie też jest już przygotowane dla jednej płyty.
Wydaje się że problem tkwi w dostosowaniu Ulead MovieFactory5 do zwiększenia objętości projektu, i wypalenia płyt dwuwarstwowych DVD+R DL,
Mój Korr DVD odtwarza płyty dwuwarstwowe.


niedziela, 29 stycznia 2012, 13:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL