Teraz jest środa, 8 lipca 2020, 13:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Ulead Video studio 10 jak dodac sciezke 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 21 lutego 2005, 16:52
Posty: 16
Post Ulead Video studio 10 jak dodac sciezke
Witam
Mam wielki problem, mam wersje 30 dniowa tego programu i za chcile konczy sie ten okres :( a musze zrobic taki efekt i nie wiem jak.
Jest w tym progamie taka sciezka ktora nazywa sie Video Track i tam wprowadza sie glowny material video pod nia jest sciezka o nazwie Overlay Track do ktorej mozna wgrac material ktory bedzie nachodzil na glowna sciezke i tutaj jest problem ta sciezka jest tylko jedna nie wiem jak dodac nastepna a chcialem zeby byly dwie te sciezki Overlay Track, moze ktos wie czy mozna dodac nastepna i jak to zrobic ?
pozdrawiam


czwartek, 6 lipca 2006, 21:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post 
PRoblem jest raczej banalny.
Na pasku narzędziowym pod oknem podglądu, a nad pierwszą ścieżką video znajduje się przycisk OVERLAY TRACK MANAGER (przycisk wygląda jak dwie małe rolki filmowe + znaczek zaznaczenia).
Po kliknięciu na niego otwiera się menu ścieżek i mozna zaznaczyć ile dodatkowych ma być dostęnych.
Więcej info na stronie producenta:
TUTAJ


czwartek, 6 lipca 2006, 23:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A w UVS 8 nie można dodać drugiej ścieżki overlay, prawda?
Nie znalazłem takiego ani podobnego przycisku.


niedziela, 17 września 2006, 16:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Oj, dawno już nie pisałem. Brak czasu i inne obowiązki.

ferro napisał(a):
A w UVS 8 nie można dodać drugiej ścieżki overlay, prawda?
Nie znalazłem takiego ani podobnego przycisku.

Jest OVERLAY.
Na Timeline ikona "z dwiema szpulami" to właśnie Overlay Track.
Pozdrawiam : Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


niedziela, 17 września 2006, 20:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Maryś, dzięki. Tyle to widzę. :)
Ale czy można dodać drugą i kolejne?


niedziela, 17 września 2006, 22:39
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.

No to może podsumujemy :

PYTANIE FERRO :
ferro napisał(a):
A w UVS 8 nie można dodać drugiej ścieżki overlay, prawda?
Nie znalazłem takiego ani podobnego przycisku.


ODPOWIEDŹ MARYŚ :
maryś napisał(a):
Jest OVERLAY.
Na Timeline ikona "z dwiema szpulami" to właśnie Overlay Track.


ODPOWIEDŹ FERRO :
ferro napisał(a):
Tyle to widzę. Smile
Ale czy można dodać drugą i kolejne?


TYLE TO WIDZĘ

Kolego ferro :
Czy Ty sobie jaja robisz ?
Może nauczysz się konkretnie zadawać pytania.
Co mam zgadywać czy w następnym poście zapytasz o 100, 500 lub 1000 ścieżek ?
Pomyśl Kolego ! Bez uśmieszków.
Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


poniedziałek, 18 września 2006, 07:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie zamierzałem się z nikogo nabijać. Wydawało mi się, że od początku pisałem jasno. Przepraszam za spowodowane zamieszanie.

Interesuje mnie czy w UVS8 można uzyskać więcej niż jedną scieżkę overlay.
Widzę podstawową ścieżkę wideo. Widzę też ścieżkę overlay, ale jedną i nie umiem zrobić z niej dwóch.


środa, 20 września 2006, 21:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post 
w uvs7, uvs8, uvs9 nie ma możliwości dodania scieżki OVERLAY


środa, 20 września 2006, 23:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
v_grzes napisał(a):
w uvs7, uvs8, uvs9 nie ma możliwości dodania scieżki OVERLAY



Obrazek
Obrazek

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


czwartek, 21 września 2006, 13:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dziękuję, Maryś. Liczbę pojedynczą z instrukcji oraz brak opisu dodawnia drugiej ścieżki overlay rozumiem jako potwierdzenie, że drugiej ścieżki overlay faktycznie nie można dodać.

Dla pewności: pisząc "druga ścieżka overlay" mam na myśli sytuację, gdy uzyskuję trzy obrazy: jedną główną scieżkę wideo i dwie ścieżki overlay.


piątek, 22 września 2006, 21:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
ferro : Nieporozumienie wynikło z interpretacji.
Tak w UVS8 jest jedna ścieżka video i jedna ścieżka overlay.
Stwierdzenie "druga ścieżka overlay" można było zrozumieć :
1 ścieżka - video,
2 ścieżka - overlay.
Życzę przyjemnego montażu.
Pozdrawiam : Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


sobota, 23 września 2006, 06:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mayol napisał(a):
Jest w tym progamie taka sciezka ktora nazywa sie Video Track i tam wprowadza sie glowny material video pod nia jest sciezka o nazwie Overlay Track do ktorej mozna wgrac material ktory bedzie nachodzil na glowna sciezke i tutaj jest problem ta sciezka jest tylko jedna nie wiem jak dodac nastepna a chcialem zeby byly dwie te sciezki Overlay Track, moze ktos wie czy mozna dodac nastepna i jak to zrobic ?


Maryś napisał(a):
Kolego ferro :
Czy Ty sobie jaja robisz ?
Może nauczysz się konkretnie zadawać pytania.
Co mam zgadywać czy w następnym poście zapytasz o 100, 500 lub 1000 ścieżek ?
Pomyśl Kolego !


Wydaje mi się, że zadał konkretne pytanie,
Czytaj kolego ! (szczególnie pierwszy post)


niedziela, 24 września 2006, 19:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
sebi2005
Przede wszystkim nie cytuj wypowiedzi wyrwanych z kontekstu.
Nie odniosłem się do pierwszej wypowiedzi a szkoda bo rzeczywiście zawiera ona zasadnicze pytanie.
Nieopatrznie zrozumiałem :
ferro napisał(a):
A w UVS 8 nie można dodać drugiej ścieżki overlay, prawda?

to w poniższy sposób (o czym zresztą napisałem) :
maryś napisał(a):
Witam.
ferro : Nieporozumienie wynikło z interpretacji.
Tak w UVS8 jest jedna ścieżka video i jedna ścieżka overlay.
Stwierdzenie "druga ścieżka overlay" można było zrozumieć :
1 ścieżka - video,
2 ścieżka - overlay.
Życzę przyjemnego montażu.
Pozdrawiam : Marian

Tak więc też teraz mogę powiedzieć :
Czytaj kolego ! (szczególnie powyższy post)
Jeśli dalej chcesz się doktoryzować w tym temacie to Twoja sprawa.
Dla mnie dyskusja jest zakończona.
Pozdrawiam : Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


niedziela, 24 września 2006, 19:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL