Teraz jest czwartek, 2 lipca 2020, 08:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 problem z Ulead 10 trial 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 15:42
Posty: 3
Lokalizacja: z krakowa
Post problem z Ulead 10 trial
Witam!Problem mam następujący.Zainstalowałem Ulead 10,film zmontowałem(ok 1 godziny trwa),zapisalem w formacie mpg2.Nie mogę jednak nagrać materiału na płytę dvd.W momencie podjęcia takiej próby(w programie Ulead)pojawia się komunikat:

Convert step got some problems
[257:0:0]


Konfiguracja mojego komputera
Windows XP(SP2)
Pentium 3.0
1 GB ram
Nagrywarka LITEON
Płyta DVD-R


wtorek, 11 lipca 2006, 15:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post 
Problem może być związany albo z błędem kodeka- być może opcje kompresji zostały zmodyfikowane.

Może też być taka sytuacja, że w trakcie tworzenia dvd, wprowadziłeś takie elementy menu, których w wersji trial nie ma, więc nie można wszystkiego wyrenderować.

Jednak najczęściej błąd konwersji pojawia się gdy po prostu brakuje miejsca na dysku na pliki tymczasowe w trakcie tworzenia dvd.


wtorek, 11 lipca 2006, 16:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 15:42
Posty: 3
Lokalizacja: z krakowa
Post 
604537052 napisał(a):
Problem może być związany albo z błędem kodeka- być może opcje kompresji zostały zmodyfikowane.

Może też być taka sytuacja, że w trakcie tworzenia dvd, wprowadziłeś takie elementy menu, których w wersji trial nie ma, więc nie można wszystkiego wyrenderować.

Jednak najczęściej błąd konwersji pojawia się gdy po prostu brakuje miejsca na dysku na pliki tymczasowe w trakcie tworzenia dvd.


Menu napewno nie ma na to wpływu,bo gdy próbuję nagrać wersję bez menu problem nie znika.
Ustawienia:
MPEG files
24 bits, 720 x 576, 25 fps
Frame-based
(DVD-PAL), 4:3
Video data rate: Variable (Max. 7000 kbps)
Audio data rate: 256 kbps
Dolby Digital Audio, 48 KHz, 2/0(L,R)

na dysku mam 16GB miejsca wolnego,a film zajmuje zaledwie 3,5 GB.Jest możliwe,iż nadal mam za mało miejsca na dysku??


wtorek, 11 lipca 2006, 16:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post 
Spróbuj zrobić tak:
- zapisać projekt do pliku mpeg, wybierając z listy format PAL DVD
- po skończonym zapisie uruchom create disc, w oknie kreatora usuń projekt i wstaw wykonany plik dvd
- teraz spóbuj wykonać płytę bez menu i z menu (choć lepiej jest tu wybrać opcję tworzenia obrazu płyty- create disc image file- bo po co niszczyć płytki i tracić czas na ich nagrywanie, jeżeli utworzy plik obrazu to i nagra płytę, w każdym razie będzie można dojść w którym momencie jest problem)


wtorek, 11 lipca 2006, 21:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 lipca 2006, 15:42
Posty: 3
Lokalizacja: z krakowa
Post 
604537052 napisał(a):
Spróbuj zrobić tak:
- zapisać projekt do pliku mpeg, wybierając z listy format PAL DVD
- po skończonym zapisie uruchom create disc, w oknie kreatora usuń projekt i wstaw wykonany plik dvd
- teraz spóbuj wykonać płytę bez menu i z menu (choć lepiej jest tu wybrać opcję tworzenia obrazu płyty- create disc image file- bo po co niszczyć płytki i tracić czas na ich nagrywanie, jeżeli utworzy plik obrazu to i nagra płytę, w każdym razie będzie można dojść w którym momencie jest problem)


Witam.Zanim przeczytałem tego posta,zrobiłem tak:
poszedłem do sklepu i kupiłem inną płytę dvd.Wcześniej miałem dvd-r TDK 1-8x,a zakupiłem dvd+r TDK 1-8x.I co najdziewniejsze,taki zabieg pomógł.Co prawda gdy ustawialem menu dalej powtarzał się wyżej wymieniony błąd,ale bez menu,film został nagrany bezproblemowo.

Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.

[ Dodano: Sro Lip 12, 2006 9:36 pm ]
604537052 napisał(a):
Spróbuj zrobić tak:
- zapisać projekt do pliku mpeg, wybierając z listy format PAL DVD
- po skończonym zapisie uruchom create disc, w oknie kreatora usuń projekt i wstaw wykonany plik dvd
- teraz spóbuj wykonać płytę bez menu i z menu (choć lepiej jest tu wybrać opcję tworzenia obrazu płyty- create disc image file- bo po co niszczyć płytki i tracić czas na ich nagrywanie, jeżeli utworzy plik obrazu to i nagra płytę, w każdym razie będzie można dojść w którym momencie jest problem)


Właśnie teraz spróbowalem również Twoim sposobem i...wszystko gra.Płyta nagrywa się,razem z menu.Dzieki Wielkie.


wtorek, 11 lipca 2006, 22:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL