Teraz jest wtorek, 7 lipca 2020, 20:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 UVS 9 zawiesza się / zamyka bez ostrzeżenia 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 12 lipca 2005, 09:19
Posty: 86
Post UVS 9 zawiesza się / zamyka bez ostrzeżenia
Witam

Mam problem którego śładu nie mogę znaleźć nie tylko na wideoforuma ...

Mam VideoStudio 9. Po uruchomieniu program OBOWIĄZKOWO zamyka się samoczynnie 3-5 razy. Potem mu mija i już jest dobrze ... kilka godzin bo potem nagle zaczyna zawieszać się (program wykonał nieprawidłową operację .... ). Co ciekawe okno z tym komunikatem można przesunąć w bok i nadal w UVS pracować, zapisywać projekty itp. Oczywiście zdarza się to też odwrotnie - najpierw się zawiesza a po jakimś czasie wyłącza ni z gruchy ni z pietruchy.
Ostatnio doszedł też ciekawy objaw - przy montażu 45 min. fragmentu (próba stworzenia z projektu jednego AVI) program wysypywał się błędem przy 99% wykonania. Podzieliłem projekt na 2 części - i osobno poszły bez problemu. Gdy potem próbowałem je scalić w 1 plik - znów błąd przy 99% wykonania. W końcu zrobiłem to jakimś darmowym softem z netu bo po 2 dniach męczarni już mnie **** trafiał.

Czy ktoś spotkał się z takimi "cyrkami" ? Może ktoś wie czy w Polsce istnieje jakiś dystrybutor / helpdesk bo wygląda na to że Ulead sprzedaje nam produkty bez zapewnienia wsparcia !? No chyba że zadzwonię do Belgii, Szwajcarii, Niemiec .......

Dodam jeszcze że cały soft na kompie to legale (Win XP Home), nie mam dużo zainstalowanych programów, nie mam nadmiaru kodeków itp. Może to jakiś sprzęt jest tak wyczulony na UVS ? Oczywiście łaty ze strony Ulead już sciągałem - bez zmian ...

Pozdrawiam i liczę na pomoc forumowiczów


czwartek, 17 sierpnia 2006, 14:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 20 czerwca 2004, 16:24
Posty: 54
Lokalizacja: Wielkopolska południowa
Post 
Witaj,
Mam dokladnie to samo z tym komunikatem o bledzie i tez przesuwam okienko na dol (w okolice paska zadan) i pozniej idzie dalej. Kiedys sie przejmowalem komunikatem i zamykalem program, az pewnego razu przesunalem okno i pracowalem dalej. Nie przejmuje sie tym i o ile program sie nie wiesza (zdarzylo sie moze ze 3 razy) to jade do konca z projektem. Nie znam przyczyn takiego zachowania programu i nie wnikam w to- byc moze ktoras z poprawek systemowych do WinXP tak miesza- nie chce mi sie sprawdzac. Dodam, ze winde jak i UVS mam legalna (UVS pelny, retailowy, a nie od FireWIre).
Pozdro,
Piotr

_________________
SONY AX 2000 :) + JVC HM200 + Toshiba Camileo p30 / Wczesniej Kodak Zi8 :) / Panasonic NV-GS140 :-) /JVC GR-D30/


czwartek, 17 sierpnia 2006, 21:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 12 lipca 2005, 09:19
Posty: 86
Post 
Ja też mam wersję pudełkową UVS

To raczej nie wina poprawki - przed poprawką miałem to samo

To okienko z błędem to jeszcze pół biedy - gorzej jak trzeba 5X uruchomić program zanim nie przestanie wyłączać się :evil:

Może jeszcze ktoś ma taki problem ?


piątek, 18 sierpnia 2006, 02:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 maja 2006, 14:35
Posty: 27
Post 
Witam Państwa!
Otóż gdzieś na Forum zawarłem już odpowiedź do takiego problemu. Ale po to jest Forum by pytać i otrzymwać odpowiedzi.
A więc zacznijmy od tego że zapewne korzystacie z Kodeków do filmów zawartych w KodekPakach, tak?
Proponuję zainstalowanie TYLKO takich kodeków:
DivX 6, QuickTimeAlternative 1.67, RealAlternative 1.46, Windows Media Encoder (który instaluje Ulead) i to wystarczy!
Oczywiście zanim zastosujecie się do wskazówek to trzeba odinstalować WSZYSTKIE kodeki jakie macie w systemi i oczyścić (jakimkolwiek programem) Rejestr. Następnie restart i instalacja "pakietu" który podałem.
Życzę miłego użytkowania z Uleada ;)

W razie, to proszę pisać\pytać.


piątek, 18 sierpnia 2006, 18:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 20 czerwca 2004, 16:24
Posty: 54
Lokalizacja: Wielkopolska południowa
Post 
Witam ponownie,
Troche sie spiesze, wiec odpowiem krotko- nie uzywam ZADNYCH divxow ani xvidow od 2 lat. Nie ogladam filmow na cd (wyjatkiem sa VCD.Robie tylko dvd (ewentualnie vcd). Pracowalem na UVS od wersji 6, poprzez 7, 8 az do obecnej "dziewiatki" i tylko z ta ostatnia sa takie problemy. Tak wiec to nie kodeki.
Pozdro,
Piotr

_________________
SONY AX 2000 :) + JVC HM200 + Toshiba Camileo p30 / Wczesniej Kodak Zi8 :) / Panasonic NV-GS140 :-) /JVC GR-D30/


piątek, 18 sierpnia 2006, 20:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 14 lutego 2006, 13:12
Posty: 47
Lokalizacja: Lublin
Post 
Witam!!!
W tym przypadku może mieszać windows. Najlepiej sprawdzić ustawienia pliku wymiany (pamięć wirtualna). Najlepiej ustawić jego wielkość jako stałą, na poziomie np. 1GB, jednak czasem plik musi byc ustawiony jako kontrolowany przez system.
Jezeli występuja problemu z pamięcią mozna spróbowac przestawić plik wymiany na "kontrolowany przez system" dla wszystkich partycji.
Pracuje na dwóch komputerach w obu 1 GB ramu, na tym drugim jest stały plik wymiany tylko dla partycji systemowej, ale na drugim mam plik kontrolowany przez system dla wszystkich partycji, bo przy innych ustawieniach windows się burzy (w obu WIN XP sp2), wprawdzie nie przy pracy z video tylko przy pracy z grafika w duzych rozdzielczościach.
Myśle że tu tkwi błąd, podaje bliższe informacje odnośnie konfiguracji:
panel sterowania - system - zaawansowane - wydajność (ustawienia) - zaawansowane - pamięć wirtualna (zmień).
Powodzenia!!! :wink:


niedziela, 27 sierpnia 2006, 09:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL