Teraz jest czwartek, 2 lipca 2020, 08:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 UVS9 zachowanie danych z programu po przeinstalowaniu syst. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 sierpnia 2006, 17:03
Posty: 10
Post UVS9 zachowanie danych z programu po przeinstalowaniu syst.
Witam, mam pewien problem z programem UVS9. Mianowicie niemiłosiernie długo się ładuje przy uruchomieniu, czasem ok. półtorej minuty!
Czy jest na to jakas rada?
Jeśli mnie czeka przeintalowanie programu lub systemu (mam WinXP Pro), to jak zachować dane z programu? chodzi mi głównie o bibliotekę z danymi o przechwyconych klipach.
Gdy chcę instalować jeszcze raz UVS9 to instalka "chce" bym odinstalował stary program, więc wszystko stracę.
Interesuje mnie jeszcze przeniesienie w/w danych do programu UVS-10, a słyszałem że on ma odmienną "filozofię" tworzenia bazy kliów.


poniedziałek, 25 września 2006, 15:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 listopada 2004, 20:00
Posty: 32
Post 
Witam!
Jeżeli masz zapisana pracę w pliku projektu (rozszerzenie .vsp) i pliki wideo w określonym katalogu to po ponownym zainstalowaniu programu otwierasz ten projekt, powiązujesz np: pierwszy plik wideo z odpowiednim plikiem w określonym katalogu a UVS powiąże sobie pozostałe pliki.
Nie wiem czy działa to po upgradzie wersji UVS ale powinno.
Przy wypalaniu płyty masz jeszcze dodatkowo opcję zapisu pliku projektu i innych plików w osobnym katalogu obok katalogów dvd. Jest to forma archiwizacji materiału orginalnego. Na razie mało przydatna przy tej pojemności dvd ale HD DVD i Blue Ray nadchodzi....

pozdrawiam


wtorek, 26 września 2006, 09:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 sierpnia 2006, 17:03
Posty: 10
Post 
Dzieki za starania, ale nie o to mi chdzi. To że mam możliwość zapisania projektu i obrazu płyty to wiem. Mi chodzi o to że np. w bibliotece gdzie mi pokazuje ikonki z ujęciami (moge też sobie dorobic własne, dodatkowe zakładki, odpowiednio je nazywając), mam odniesienie do plików na dysku, które czasem kasuję by oszczedzic miejsce (ikonki nie znikają-wiec gdzieś jest zapisana informacja o którą mi chodzi). Jesli potrzebuję jakis plik skasowany to program mi sie upomni i go wtedy wgram na HD. Może to skomplikowane, ale taka jest moja praca że porzebuje w różnym czasie różne ujecia. Po przeinstalowaniu, obawiam sie że tworzenie mojej bazy, musiał bym zaczaynac od nowa...


wtorek, 26 września 2006, 14:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL