Teraz jest czwartek, 9 lipca 2020, 07:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Kłopoty z Ulead Video Studio 10 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Kłopoty z Ulead Video Studio 10
Mam taki problem:

Pewnego dnia, dość dawno temu nagle przestały mi działać filmiki .mov i .mpg a także niektóre .avi. Nie mam pojęcia dlaczego, po prostu przestały. Nie za bardzo się tym przejmowałem, ale teraz będę miał kamee i chciałem sobie filmiki porobić, więc ściągnełrm trial Ulead VIdeo Studio 10, aby zobaczyć, jak to będzie wyglądać. Niestety przy instalacji pojawia się problem z Regsvz32 - komputer mówi, że wykonał nieprawidłową operacje i nastąpi jego zamknięcie. Gdy chce uruchomić UVS 10 natomiast, to pojawia się taki komunikat:
Obrazek
link: http://img434.imageshack.us/img434/8558/error2wq6.gif

Starałem się zainstalować kodeki, ale udało mi się tylko zainstalować DivX Pro 5.2.1. FFDEShow mi nie pójdzie, bo mam Windows 98 (a to od win 2000 up jest), zaś przy próbie instalacji XviD, AC-3 i Real Alternative, wyskakuje mi taki komunikat:
Obrazek
link: http://img55.imageshack.us/img55/6159/errorif2.gif

Gdy pytałem się na forum komputerowym o problem z filmami, to dostałem odp, żebym spróbował VLC Media Player. Jeśli mi na nim filmy pójdą, to znaczy, że mam kłopoty z kodekami, bo on ma własną bibliotekę - faktycznie na tym VCL MP mi działają filmy.

Proszę o pomoc, bo na prawdę bardzo mi zależy na tym, aby mi ten program działał.


wtorek, 28 listopada 2006, 23:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam

no kolego.Arce a co powiesz na to:

Wymagania systemowe:

Procesory Intel Pentium 4, Intel Pentium M, Intel Pentium D lub Intel Pentium 4 Extreme Edition oraz AMD Athlon 64 bądź lepsze (zalecane)
System Microsoft Windows 2000 SP4, XP SP2 Home Edition/Professional, XP Media Center Edition, XP Professional x64 Edition
256 MB pamięci RAM (zalecane 512 MB lub więcej)
1 GB dostępnej przestrzeni dyskowej na pliki programu
4 GB+ dostępnej przestrzeni dyskowej na dane przechwytywanych filmów oraz ich edycji
Karta dźwiękowa kompatybilna z systemem Windows (wielokanałowa karta dźwiękowa do obsługi dźwięku przestrzennego)
Napęd CD-ROM

TO są minima, więc ten programik Ci nie odpali, nie załamuj się są inne tylko trochę trzeba poszukać
pozdrawiam


środa, 29 listopada 2006, 00:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
No, ok a UVS 8 albo coś w tym stylu mi pójdzie?

I drugie pytanie, dlaczego nagle przestały mi działać filmiki? Na podstawie tego co napisałem jest ktoś mi w stanie powiedzieć.

[ Dodano: Sro Lis 29, 2006 10:22 pm ]
Trial UVS 8 tez nie działa. Jak chce uruchomić, to sie pojawia taki komunikat:
Obrazek
link: http://img159.imageshack.us/img159/4699/error3id0.gif

Czy jednak coś z tym kernelem nie tak jest :( Co mam zrobić, ale to naprawic? (tylko błagam, bez txt w stylu kup nowego kompa, ok?)


środa, 29 listopada 2006, 18:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam

wg. kol. Maxx
"quartz.dll jest czescia biblioteki DirectX-a. Uruchom sobie "dxdiag" i w zaklade DirectX Files znajdz quartz.dll (zobacz czy korzystasz z wersji "Final Retail" ktora w pakiecie 9.0 nosi numerek: 6.05.0001.0900 i datowana jest na 12/12/2002. Jezeli okaze sie ze jest inaczej sugeruje ponownie zainstalowac pelna wersje DirectX-a (albo 8.1 albo 8.1a czy b lub 9.0). Ponowne uruchomienie systemu powinno pomoc - powodzenia"
pozdrawiam


środa, 29 listopada 2006, 22:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Zainstalowałem directx 9.0c i nic. Nadal ten sam błąd :(

EDIT: Zainstalowałem plik quartz.dll z neta, uruchomiłem go jak kazali na jakimś ang forum i niby, ok zniknął problem z quartz, nawet udało mi się uruchomic UVS aż do momentu wyboru pomiędzy movie edytorem a movie wizarde (czy jakoś tak) i jak klikam na jendo z tych, chwilkę się ładuje, po czym komp mi mówi, że vstudio wykonało nieprawidłową operacje i nastąpi jego zamknięcie. Da się coś z tym zrobić, czy mam od razu strzelić sobie w łeb?

Ściągnełem UVS 7 i ten mi w końcu poszedł. Acha i mogę już kodeki i sterowniki instalowac, ktorych wcześniej nie mogłem, problem tkwił w tym quartz.dll...

troche 'archaiczny' ten UVS 7, ale może da rade ;)


piątek, 1 grudnia 2006, 22:24
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL