Teraz jest wtorek, 7 lipca 2020, 17:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Ulead Video Studio 8-podział na klipy 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 września 2005, 17:34
Posty: 11
Lokalizacja: Rzeszów
Post Ulead Video Studio 8-podział na klipy
Mam pytanie do znawców Ulead Video Studio 8...czy podczas przechwytywania obrazu z zewnętrznego źródła tj. kamery jest możliwość automatycznego,równego podziału na klipy(np. po 180 s).Tak było w Pinnacle.Przeszedłem na UVS 8 i nie mogę czegoś takiego znaleźć.Jak wogóle robi się podział przechwytywanego materiału na klipy?


czwartek, 14 grudnia 2006, 22:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38
Posty: 218
Lokalizacja: Opolskie
Post 
Mam ten program. UVS 8 nie ma funkcji dzielenia na równej długości klipy. Wychwytuje jedynie kody czasowe i dzieli film tak jak był nagrywany - każdą scenę masz osobno. Jeśli chcesz pociąć film to zaznacz ikonę, następnie kliknij "podziel klip". Wyświetli Ci się ramka, gdzie musisz kliknąć przycisk "SKANUJ". Program prześledzi cały film i potnie go wg. scen. To wszystko ;)

_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu


piątek, 15 grudnia 2006, 09:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 września 2005, 17:34
Posty: 11
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Dzięki za odpowiedź.Trochę szkoda że nie ma tej funkcji jak w Pinnacle.Mały klip jest trochę wygodniejszy do obróbki,wycinania kawałków czy korekcji.Jeszcze raz dzięki....


piątek, 15 grudnia 2006, 12:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 491
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Przecież podzielony na sceny jest jeszcze wygodniejszy w montażu, bo krótsze są odcinki niż 180 minut.
Pozdrawiam

_________________
Stanisław


piątek, 15 grudnia 2006, 16:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post podobny problem! help.
ja rowniez mam Ulead VideoStudio 8 SE DVD .

zgrywam film , i program ten nie dzieli mi go na oddzielne sceny takie jakie nagralem w kamerze. Sam musze wciskac Stop Capture zeby zrobic oddzielną secenę.

Tak myslalem ze cos tu jest nie tak.!

moze ktos pomoze i powiem co mam zmienic w ustawieniach zeby sam wychwytywal sceny.?


środa, 8 sierpnia 2007, 18:51
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL