Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 11:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Ulead Video Studio 8 - problem z dźwiękiem 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38
Posty: 218
Lokalizacja: Opolskie
Post Ulead Video Studio 8 - problem z dźwiękiem
Już straciłem cierpliwość... Próbowałem na wszystkie sposoby - łącznie z ponowną instalacją programu.
Nie da się podłożyć dzwięku... poprostu się nie da. Oczywiście zaimportuje plik dzwiękowy, przeciągnę go na linie czasu. Ale jak próbuje odtworzyć "projekt" to jest cisza...! Utwory zaimportowane do programu da się odtworzyć w tabelce dźwięków. Nie działją jednak po dodaniu ich do linii czasu. ciągle to samo. Gdzie może tkwić błąd? Na początku wszystko było OK... teraz coś się sknociło. Posiadam oczywiście oryginalną wersję.

_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu


niedziela, 7 stycznia 2007, 16:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Kodeki ulead umieszcza w katalogu C:/program files/common files/ulead. Reinstalacja programu nie powoduje reinstalacji tego katalogu i jego zawartosci. Przupuszczam, ze jakiegos pliku tam brakuje. Zrob tak:
1. odinstaluj program
2. recznie usun katalog "ulead" z podanej wyzej sciezki
3. dla pewnosci usun recznie katalog "ulead" w C:/ document and settings/twoja nazwa/dane aplikacji/ulead. Jest to plik ukryty wiec najpierw musisz wlaczyc widok plikow ukrytych.
4. zainstaluj ponownie program. Powinno pomoc. Oczywiscie jesli probujesz odtwarzac na timeline pliki AC3 to nic z tego, poniewaz 8-mka bez dodatkowej platnej wtyczki tego nie umozliwia.

Uwaga! katalog "ulead" w "common files" jest wspolny dla calej rodziny programow uleada. Jesli masz jescze inne programy tej firmy np. Movie factory to jego rowniez musisz odinstalowac przed usunieciem tego katalogu. Potem zainstalowac na nowo.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


poniedziałek, 8 stycznia 2007, 11:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL