Teraz jest czwartek, 2 lipca 2020, 08:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Problem z dźwiękiem Dolby Digital w UVS 9 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 29 stycznia 2007, 11:54
Posty: 5
Post Problem z dźwiękiem Dolby Digital w UVS 9
Działam na legalnej wersji UVS 9. Problem wystąpił wtedy, gdy chciałem importować do projektu pliki z płyty DVD. Obraz owszem wszedł, ale głosu nie ma. W opisie programu jest wzmianka, że program obsługuje pliki audio Dolby Digital (bo takie są na płycie DVD). Czy ktoś mi poradzi o co tu biega ??? 8O


poniedziałek, 29 stycznia 2007, 12:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
program obsluguje pliki dolby digital 2.0, za to nie obsluguje dzwieku przestrzennego dolby digital 5.1 ani innych wynalazkow typu dolby digital 1.0.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


poniedziałek, 29 stycznia 2007, 14:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 29 stycznia 2007, 11:54
Posty: 5
Post 
Dzięki za podpowiedź, ale ale to jakie urządzonko nagrywa akurat w takim formacie ? Mam nagrywarkę stacjonarną DVD i ona widocznie tego formatu nie obsługuje - wszystkie filmy na DVD również są w Dolby Digital 5.1 Jak to przeskoczyć ??? :(


poniedziałek, 29 stycznia 2007, 23:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Kazda nagrywarka stacjonarna nagrywa wlasnie w DD 2.0, UVS10 Plus obsluguje DD 5.1, ale nie wiem czy potrafi taki dzwiek zaimportowac z plyty.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


wtorek, 30 stycznia 2007, 11:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 29 stycznia 2007, 11:54
Posty: 5
Post 
No tak, jednak nie każda chyba. Mam nagrywarkę Funai DR-D3835. Kupiłem ją licząc właśnie, że będę sobie zrzucał filmiki z kamery na DVD (bo mniejsze pliki), a potem ich obrobię w UVS 9. W takim razie kupiłem badziewie ??? W instrukcji nagrywarki jest tylko wpis, że nagrywa w formacie Dolby Digital,ale bez typu. Co za pech - albo moja niewiedza :oops: . Trudno, tego chyba już nie przeskoczę - chyba że ktoś wie coś czego ja nie wiem :D


wtorek, 30 stycznia 2007, 11:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Poczytaj tutaj, moze pomoze:

http://www.video-forum.strona.pl/viewtopic.php?t=53

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


wtorek, 30 stycznia 2007, 12:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 29 stycznia 2007, 11:54
Posty: 5
Post 
Oj naczytałem sie. Wiem o tyle więcej, że to albo nagrywarka albo program (OEM)do kitu. To i to kupiłem za taniochę więc teraz mam za swoje. Dzięki za poświęcenie mi swojego czasu. Sie ma!!!


środa, 31 stycznia 2007, 02:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
No to chyba mamy odpowiedz. Wersja OEM z tego co pamietam nie suportuje importu plyt z dzwiekiem dolby digital. Taka wersja ma rowniez wiele innych blokad.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


środa, 31 stycznia 2007, 09:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 29 stycznia 2007, 11:54
Posty: 5
Post 
Jestem już pewien, że to wina wersji programu. Zrobiłem sobie test i wgrałem 30- dniową pełną wersję UVS 9 i tam nie było żadnego kłopotu z dźwiękiem, a w zakładce 'Tools - kodeki" miał Dolby Digitl Full. Moja wersja tego nie ma i nie można wgrać aktualizacji "bonus pack". Tego nie przeskoczę - trudno !!! Nauka kosztuje, a uczyć się trzeba całe życie - niestety :!: :!: :!:


czwartek, 1 lutego 2007, 00:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL