Teraz jest środa, 8 lipca 2020, 12:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Efekt przejścia w MS 8 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Efekt przejścia w MS 8
Witam,
jak sie dodaje w MS8 efekt przejscia pomiędzu ujęciami?
Przeciagnij-upuść nie dziala na timeline, jedyne to jak naloze jedno przejscie na drugie na odcinku 2s wtedy da sie nalozyc jakis efekt przejscia.
Nie bylo by problemu ale jak sie ma np. film gdzie jest 100-200 ujec to juz problem robic wszystko recznie.


sobota, 14 kwietnia 2007, 13:56
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post 
Tylko tak nakłada się w tym programie przejścia. Zakładając klip na klip i stosując odpowiednie przejście na takiej zakładce. W ustawieniach możesz sobie okreslić jaki będzie efekt, kiedy zrobisz tylko zakładkę, a nie przeciągniesz żadnego innego efektu. Domyślnie jest to przenikanie. :)


sobota, 14 kwietnia 2007, 17:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A da sie np. jakos "hurtowo" wsadzic pomiedzy ujecia przejscia lub zdefiniowwać by klipy na siebie zachodziły?
Faktem jest ze nie zawsze przejscie jest wskazane, ale ...


sobota, 14 kwietnia 2007, 19:02
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post 
File/Preference/Edit jest wartość Default Transition Effect, tam naciśnij Select i masz dostęp do wszystkich przejść. Wybierz, które Ci pasuje. Wtedy takie przejście zawsze pojawi się, kiedy tylko zrobisz nakładkę klipów, bez konieczności każdorazowego przeciągania przejścia z okienka Production Library. Niestety to przejście będzie dla całego projektu. Nigdy nie bawiłem się w grupowe definiowanie przejść, ale logicznym wydaje się rozdzielenie wedle potrzeby projektów na osobne, z danym przejściem, a potem połączenie tych projektów w jeden główny. Nie wiem jak zdefiniować, aby zawsze były zakładki, nic takiego w oko mi nie wpadło. 8)


niedziela, 15 kwietnia 2007, 10:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wiem o tym domyslnym przejsciu, a moze jest np. opcja gdzie dany klip automatycznie zalozy sie na drugi np. na czas 2s dociagajac go do poprzedzajacego klipu?
Chodzi o to - jest juz na timeline jeden klip, biore drugi dociagam go do konca pierwszego a on automatem "wskoczy" na ten poprzedni.
Teraz to trzeba go "wkleic" a potem nalozyc.


niedziela, 15 kwietnia 2007, 11:04
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post 
Nic takiego nie znalazłem, nigdy mi nie było potrzebne...


niedziela, 15 kwietnia 2007, 18:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
OK, to dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.


niedziela, 15 kwietnia 2007, 18:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Efekt przejścia w MS 8
Da się zrobić to sposobem.
To co masz już poukładane na TL zaznacz i wrzuć do Storyboard a nazstępnie już normalną opcją wstawiania ze storyboasrd z określeniem długości przejśc ;)

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 11 marca 2008, 14:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL