Teraz jest poniedziałek, 13 lipca 2020, 11:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Kodek do Unleada 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 12 kwietnia 2005, 09:19
Posty: 145
Lokalizacja: Rawicz
Post Kodek do Unleada
mam Unleada Video Studio 9 i mi wystarcza
nie podoba mi sie jednak kompresowany obraz
(robie DVD takze za pomoca Unleada)
poziome linie drza lub faluja

jak zaladowac inny kodek niz Unlead MPEG now Encoder?
i jaki kodek?

a moze jednak kodowac w innych programach?

_________________
Canon, Sony i Panasonic


piątek, 4 maja 2007, 07:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
W Unleadzie to na pewno NIC nie robisz :wink:


piątek, 4 maja 2007, 08:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Kodek jest bardzo dobry. Nic nie drzy i nie faluje. Twoje problemy zapewne biora sie ze zlej konfiguracji. Poczytaj o przeplocie.

Skad ludzie biora tego Unleada? 8O

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


piątek, 4 maja 2007, 08:34
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
DiscoLED napisał(a):
Skad ludzie biora tego Unleada? 8O

Też się zastanawiam dlaczego ludzie z takim maniakalnym uporem chrzczą ten soft nazwą...NIEPROWADZĄCY :-) (tak z grubsza można tłumaczyć określenie unlead...).


[scroll][center]ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD ULEAD [/center][/scroll]


piątek, 4 maja 2007, 09:21
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 12 kwietnia 2005, 09:19
Posty: 145
Lokalizacja: Rawicz
Post 
za duzo mi nie powiedzieliscie oprocz mojego bledu w nazewnictwie

przeplot nie ma tu chyba znaczenia, nagrywam tez bez niego i podobnie

wyczytalem o jakim "knyfie" w programie, niektorzy po zrobieniu renderuja do mpeg'a
zamykaja program otwieraja i dopiero potem tworza menu i bez ponownego kodowania robia DVD

_________________
Canon, Sony i Panasonic


piątek, 4 maja 2007, 14:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 28 sierpnia 2005, 15:33
Posty: 40
Lokalizacja: Grabówka
Post 
Spróbuj zamienić kolejność pól w ustawieniu kodeka.
Domyślny jest 'Lower field first' i z reguły jest OK.
Jeśli tak masz, spróbuj zamienić na 'Upper field first'.
Raczej nie ustawiaj na 'Frame based'.
Nie usuwaj przeplotu.

Ustaw bitrate na VBR 9200 1-pass i powinno być OK.


piątek, 4 maja 2007, 15:25
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 12 kwietnia 2005, 09:19
Posty: 145
Lokalizacja: Rawicz
Post 
a jak nagrywam progresywnie (bez przeplotu) to co ustawic?

_________________
Canon, Sony i Panasonic


piątek, 4 maja 2007, 16:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 28 sierpnia 2005, 15:33
Posty: 40
Lokalizacja: Grabówka
Post 
To chyba jednak 'Frame based'. Moje kamery nie nagrywają w tym trybie. Z resztą spróbuj sam.
A tak wogóle to czym nagrywasz?


piątek, 4 maja 2007, 22:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL