Teraz jest czwartek, 9 lipca 2020, 06:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Workshop - płynne połączenie klipów 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post Workshop - płynne połączenie klipów
Filmowałem komunie i każda osoba dała zdjęcia swojego dzecka.
Na każdej płytce mają być tylko zdjęcia jednego dziecka
Do Workshopa wstawię dwa filmy Pierwszy to właśnie te zdjęcia a drugi to cała komunia Pytanie brzmi: czy jest możliwość łagodnego połączenia tych dwóch filmów ?, tak aby nie było przez moment czarnej przerwy zanim to player "sięgnie" do drugiego filmu.

Jak najlepiej rozwiązać problem, jak każda płyta ma mieć inny początek Renderować wszystko tyle razy, ile ma być płyt z innymi początkami ?


wtorek, 5 czerwca 2007, 23:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Chyba nie ma takiej mozliwosci. Jedyny sposob (aby uniknac wielokrotnego renderowania)to zakonczyc klip 1 i rozpoczac klip 2 w taki sposob, aby widzowi wydawalo sie, ze ta przerwa jest naturalna. Co w rodzaju przejscia fade to black.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


środa, 6 czerwca 2007, 08:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 11 września 2005, 01:29
Posty: 45
Post 
Witam,

przy okazji chciałbym spytać czy istnieje jakiś sposób (program, cokolwiek) co pozwoli na "seryjne" wypalanie płyt, tak jak to zostało powyżej napisane,

tzn, że zmieniamy poczatek filmu, płyty (np. zdjęcie dziecka w tym przypadku),
a pozostała część filmu bez zmian.

może ktoś wie jak to zrobić w miarę sprawnie (oszczędnie czasowo)

dzieki za odp


czwartek, 7 czerwca 2007, 01:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post 
Zrobiłem tak jak polecił mi kolega DiscoLED , ale jest mały problem a mianowicie: po skończeniu sie pierwszego klipu "player" automatycznie przechodzi do menu zamiast do nast. klipu
Dlaczego ?


piątek, 8 czerwca 2007, 21:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
W tym roku dałem się namówić na tyle czołowek ile jest dzieciaków. Czołóweczka trwa 1min 2sek. W niej dwa klipy (razem 23sek)różne dla każdej osoby, pozostała część taka sama. Każda czoł. i druga część przeliczona do mpg-a. Po wrzuceniu na oś cały proces nagrywania trwał 12minut dla każdej płytki. Poszedłem trochę na łatwiznę i żadnych czapterów nie robiłem poza tytułową stroną.Oczywiście każda płytka ma indywidualny nadruk tak jak i obwoluta.

_________________
Sony VX 2100 UMS 7.0 i Vegas 7.0 GG 3788966


sobota, 9 czerwca 2007, 09:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
v_grzes napisał(a):
Zrobiłem tak jak polecił mi kolega DiscoLED , ale jest mały problem a mianowicie: po skończeniu sie pierwszego klipu "player" automatycznie przechodzi do menu zamiast do nast. klipu
Dlaczego ?


Tak masz ustawiona playliste.
Nie mam przed soba workshopa, ale sproboje to jakos wyjasnic. Gdzies u gory po lewej stronie po zaznaczeniu "playlist" i zaznaczeniu przycisku klipu1 (chodzi o ten przycisk w menu, ktory spowoduje odtwarzanie calosci) w glownym oknie pojawia sie takie biale okienko z kolejnoscia odwarznych klipow. Ty zapewne masz teraz tak:

klip1
menu

Powinienes przeciagnac klip2 do tej playlisty i wstawic miedzy klip1 a menu, aby wygladalo to tak:

klip1
klip2
menu

W takim przypadku odtwarzanie powinno byc nastepujace:

1. menu
2. po nacisnieciu odwarzania przyciskiem w menu powinien isc klip1 potem klip2.
3. na koniec powrot do menu.

Strasznie chyba zagmatwalem, ale w workshopie robie sporadycznie dodatkowo pisze w pracy, gdzie nie mam go zainstalowanego.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


poniedziałek, 11 czerwca 2007, 10:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post 
Masz racje było tak jak napisałeś, playlist wyglądała następująco : film1 a pod nim menu.


poniedziałek, 11 czerwca 2007, 13:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL