Teraz jest wtorek, 14 lipca 2020, 14:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 ULEAD 10-szarpany obraz po renderingu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 14 kwietnia 2005, 12:08
Posty: 7
Post ULEAD 10-szarpany obraz po renderingu
kochani mam problem.Montowalem dotychczas pod UVS 9 i nie mialem tego problemu.Zgrywam film z kamery cyfrowej w AVI ,montuje go pod UVS 10 i po wyrenderowaniu obraz szarpie,chyba gubi klatki przy duzych zmianach tresci obrazu,czyli np przy szybszym ruchu kamery.Probuje roznych uztawien ale bez skutku.Skracam montowany film do 1 godz. i obraz powinien wyjsc perfekt,ale nadal jest to samo,co musze pozmieniac w ustawieniach zeby efekt koncowy byl dobry?

_________________
krzys


piątek, 29 czerwca 2007, 13:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Moze ten watek pomoze...

http://www.video-forum.strona.pl/viewtopic.php?t=68

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


piątek, 29 czerwca 2007, 14:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 14 kwietnia 2005, 12:08
Posty: 7
Post 
dzieki serdeczne,na to bym nie wpadl.
kombinowalem z ustawieniami renderujac kilkanascie razy ten sam material i bez skutku.trzeba bedzie sie rozejrzec za wersja 11 plus.Mam sciagnietego triala,ale doszedlem do momentu tworzenia chapterow i stanalem w miejscu,czyzby w 11 byly tez jakies bledy.

ZASIADAM DO PECETKA I WALCZE DALEJ.
Jeszcze raz dziekuje.

[ Dodano: Pią Cze 29, 2007 10:29 pm ]
Wyrenderowalem na nowo wg opisanych wskazowek i jest to samo.
Wyprodukowalem plik MPEG z projektu,nastepnie wylaczyle program UVS 10,wlaczylem go ponownie,wkleilem plik MPEG2 ,zaznaczylem DO NOT CONVERT MPEG ,podzielilem na chaptery zrobilem MENU i guzik.

[ Dodano: Sob Cze 30, 2007 2:50 am ]
I co ciekawe to szarpanie obrazu wystapilo po wyrenderowaniu do pliku
MPEG 2,bez tworzenia chapterow i menu.
Bardzo dziwne program wielokrotnie poprawiany,kolejna wersja i taka KICHA.
Po stronie mojego peceta napewno wina nie lezy jest nowy,porzadna konfiguracja,CORE2DUO,2 GB RAM dual chanel KIGSTONA,szybki dysk.

JAK RADZICIE SOBIE Z TYM,CZY MOZE UZNALISCIE ZE TA WERSJA UVS 10 plus TO NIWYPAL ? ? ? ? ?

[ Dodano: Nie Lip 01, 2007 2:39 am ]
Obrabiam narazie w UVS 11 plus,ale za 4 dni szlaban,koniec triala.
Gdyby ktos mial jakies "lekarstwo" bylbym bardzo wdzieczny,mam duze zbiory muzyki koncertow na dvd,moge sie nimi podzielic.
Z gory dziekuje za pomoc.

_________________
krzys


piątek, 29 czerwca 2007, 16:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witaj,
Miałem podobny problem jak Ty używając Ulead 10. Generalnie do obrabiania folmów mam na kompie zainstalowany drugi Windows kompletnie czysty bez zadnych innych kodeków dvix i innych. Tylko i wylacznie Ulead 10 i rowniez stosuje metode, iz najpierw tworze pliki mpg2 bitrate najczesciej 8000 i pozniej robie nowy projekt wybieram create disk dorzycam zrobione wczesniej pliki mpg2 robie z tego menu dziele na chaptery i dziala slicznie. Zauwazylem, ze jak na kompie sa poinstalowane inne kodeki haczy sie. Teraz dzialam na czystym systemie i wszystko działa poprawnie. Pozdrawiam


poniedziałek, 2 lipca 2007, 13:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post ulead problemy z szarpaniem
U mnie też występuje ten problem jak zapomnę przestawić w ustawieniach GENERAL-FRAME TYPE na LOWER FIELD FIRST. Gdy to mam załączone wszystko jest ok. Też jak moi poprzednicy najpierw tworze plik avi w standardzie mpeg2 lub dvd. Z osi czasu są problemy. Po ustawieniu wszystkiego sprawdź jeszcze raz czy nic się nie zmieniło. Program potrafi robić czasami psikusy i zmieniać ten parametr co Ci napisałem na inny. Pozdro MSTMST.

[ Dodano: Pon Lip 02, 2007 6:29 pm ]
Jeszcze jedno. Na monitorze komputera jest wszystko w porządku gdyż konstrukcja monitora jest zupełnie inna niż TV. Chodzi o przeplot. Linie parzyste i nieparzyste i takie tam ble ble. Dlatego tak ważnym w/g mnie jest ustawienie tego parametru przy renderowaniu materiału. A propos 11. Zostań przy niej. Ma więcej funkcji dotyczących korekcji kolorów. Można np. balans bieli zmienić jak źle ustawiłeś. Drobna rzecz a cieszy. Z moich obserwacji wynika że 11 jest stabilniejsza. A jak będziesz sie bawił w zmianę balansu dobrze mieć podłączony do kompa zwykły TV. Koloru na monitorze często odbiegają od tych które widzimy na TV. Pozdro MSTMST


poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Zaintersewoał mnie ten balans bieli w Ulead 11, gdzie to dokladnie sie ustawia??
Pozdrawiam


wtorek, 3 lipca 2007, 08:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Ulead szarmanie
Wstawiasz klip do projekty, klikasz na niego.Otwierają się zakładki VIDEO i ATRIBUTE. Z zakładki VIDEO wybierasz Color Correction i już. Pozdro


wtorek, 3 lipca 2007, 13:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL