Teraz jest czwartek, 2 lipca 2020, 08:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 UMS Pro 8 - filtry video 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 13:24
Posty: 22
Post UMS Pro 8 - filtry video
Witam.
Jak w UMS Pro 8 nałożyc filtr video na całą ścieżkę video1 bez klikania kilkaset razy na każdym klipie bo tyle ich mam na timeline na video1.
Global filters odpada bo nakłada filtr także na ściezki video2 i video3. Grupowanie coś też mi się nie sprawdza bo mimo że pogrupowałem klipy na video1 po dodaniu filtru dodaje się on tylko do klipu nad którym go upuściłem a nie do wszystkich chociaż są pogrupowane.
Ma ktoś jakiś pomysł?


środa, 15 sierpnia 2007, 11:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Najpierw nakladasz filtr na jeden z klipow (dowolny). Potem "edit">"copy" lub po prostu "Ctrl+C" (oczywiscie ten klip z filtrem musi byc zaznaczony). Nastepnie zaznaczasz te klipy, na ktore chcesz skopiowac filtr z tego jednego klipu (wraz z jego ustawieniami). Zaznaczasz je przyciskajac Ctrl i klikajac lewym klawiszem myszy nad kazdym z tych klipow. Teraz wystarczy kliknac na "edit">"Paste attributes..." Pojawi sie jeszcze okno w ktorym mozna wybrac dokladnie atrybuty, ktore chcesz skopiowac (bo na jednym klipie mozesz miec np. piec roznych filtrow a chcesz skopiowac tylko jeden). Wybrany przez Ciebie atrybut (wtym wypadku jakis tam filtr) zostanie skopiowany do wszystkich zaznaczonych klipow wraz z ich ustawieniem. Mam nadzieje, ze w miare jasno to opisalem. Pozdrawiam.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


środa, 15 sierpnia 2007, 17:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 13:24
Posty: 22
Post 
No dzięki. O to właśnie mi chodziło. Co prawda przy kopiowaniu atrybutów nie pojawia mi się możliwość wyboru które filtry wstawić ale to akurat nie jest mi potrzebne bo na wszystkich ma być to samo :)
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.


środa, 15 sierpnia 2007, 21:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Rzeczywiscie - mozna wybrac tylko cale grupy zastosowanych efektow: video filter, audio filter, overlay options i moving path. Konkretnych efektow np. z grupy video filter juz nie mozna wybierac. To tak, jak sie pisze z pamieci. Przepraszam za wprowadzenie w blad.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


czwartek, 16 sierpnia 2007, 10:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: UMS Pro 8 - filtry video
Aby szybko zaznaczyć całą ścieżkę Video1 kliknijcie sobie w napis VIDEO1 i całość będzie zaznaczona.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 11 marca 2008, 14:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL