Teraz jest wtorek, 14 lipca 2020, 13:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Ulead Studiovideo 11 plus błąd 17117:29:1 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 3 lutego 2008, 18:32
Posty: 4
Lokalizacja: Legnica
Post Ulead Studiovideo 11 plus błąd 17117:29:1
Witam serdecznie wszystkich!

Mam problem z gotowym projektem, który chcę zapisać w formacie AVI. W momencie eksportowania do avi w formacie 16:9 przetwarza projekt i przy końcu pokazuje się 99% wykonania przetwarzani i wyskakuje błąd 17117:29:1 i informacja, że nie posiada wystarczającej pamięci na zapisanie tego projektu. Na dysku mam ponad 200 GB wolnego miejsca i nigdy nie miałem problem z czymś takim. Jest to mój pierwszy projekt w Uleadie. Wcześniej miałem Pinnacle 8, 9, 10 i :twisted: wykończył mnie w pewnym momencie, a ulead wydawał się godnym by go zastąpić. Muszę uporać się z tym problemem jak najszybciej Proszę o pomoc i porady.


niedziela, 3 lutego 2008, 19:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 14 lutego 2006, 13:12
Posty: 47
Lokalizacja: Lublin
Post 
Witam!!!
W tym przypadku może mieszać windows. Najlepiej sprawdzić ustawienia pliku wymiany (pamięć wirtualna). Najlepiej ustawić jego wielkość jako stałą, na poziomie np. 1GB, jednak czasem plik musi byc ustawiony jako kontrolowany przez system.
Jezeli występują problemy z pamięcią można spróbowac przestawić plik wymiany na "kontrolowany przez system" dla wszystkich partycji.
Pracuje na dwóch komputerach w obu ponad 1 GB ramu, na tym drugim jest stały plik wymiany tylko dla partycji systemowej, ale na drugim mam plik kontrolowany przez system dla wszystkich partycji,(w obu WIN XP sp2),

podaje bliższe informacje odnośnie konfiguracji:
panel sterowania - system - zaawansowane - wydajność (ustawienia) - zaawansowane - pamięć wirtualna (zmień).

_________________
Konfiguracja komputera: Athlon3400 AsusK8V SE* 1.5GBRAM* 7800GS* 3x160GB*
WIN XP Prof. SP2*


niedziela, 3 lutego 2008, 21:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 listopada 2004, 20:00
Posty: 32
Post 
Witam!
Jeżeli na dysku masz system plików FAT to ograniczona jest wielkość pliku do 4GB.


poniedziałek, 4 lutego 2008, 21:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 3 lutego 2008, 18:32
Posty: 4
Lokalizacja: Legnica
Post 
Witam serdecznie! Dziękuję za sugestie i nie ukrywam, że pozmieniałem ustawienia pamięci wirtualnej na sterowaną przez system. Jeśli chodzi o system plików na dysku to jest ustawiony jako NTFS na wszystkich dyskach. Jednak dalej to nie pomogło! Czy jakieś inne sugestie? Może błąd leży po stronie producenta i nie wyłapali tego błędu jeszcze. Dodam, że po tych wszystkich dolegliwościach przeinstalowałem na nowo system i w tej chwili całkowicie jest czysty i jedynie ustawione wszystko, co jest niezbędne pod montaż wideo. Może mój projekt jest za długi, bo ponad 3 godziny?

Dołączam link do tematu z tymi samymi objawami, który było poruszony na forum http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php?t=21628


środa, 6 lutego 2008, 12:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
A czy masz zainstalowany "Update Pack" - 27MB? Rozwiązuje on zauważone błędy w videostudio 11. Jeśli nie, to w zależności od wersji językowej programu zainstaluj odpowiednią nakładkę:
http://www.corel.com/servlet/Satellite? ... 5714230704
Możesz też zainstalować "Power Pack" - 54MB, wtedy Twoje videostudio wzbogaci się o dodatkowe możliwości.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


środa, 6 lutego 2008, 14:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 3 lutego 2008, 18:32
Posty: 4
Lokalizacja: Legnica
Post 
Witam ponownie!

Po raz kolejny klapa, co do USVideo 11 plus. Nie udało się ponownie eksportować projekt do avi-ka. 99% program przetwarza a przy zakończeniu, gdy powinien wykonać 100% wyskakuje komunikat błąd itd. Mało tego dzwoniłem dzisiaj do działu technicznego COREL Polska i byłem w totalnym szoku, co za głąb tam siedział!!! Przepraszam za sformułowanie, ale inaczej nie można napisać. Gościu nie wiedział nic na temat tego programu. Spytałem go, czym się zajmuje i odpowiedział mi dumnie, że pomocą techniczną. Wszystkie tematy, które poruszyliśmy wspólnie były mu obce i nie wiedział, o co chodzi i po co to robię. A na zakończenie jego wypowiedz była szokująca: ..."Po prostu Corel przygarnął Uleada i tak naprawdę to nie mają u siebie tego programu albo, że od niedawna go mają i go nie zna”... Na moje pytanie czy jest ktoś w stanie udzielić mi odpowiedzi na moje pytania odpowiedział bym napisał i zwrócił się do Corela w USA albo bezpośrednio do Kanady. Brawo dla COREL POLSKA!!! Miałem kilka ładnych lat Pinnacla i nie powiem były problemy, ale ludzie, których miałem okazje poznać w między czasie mieli wiedze i to nie małą.

Może moje oczekiwania są zbyt duże? Mieszkam 75 km od Wrocławia i chętnie bym podjechał do siedziby firmy by ktoś coś popatrzył, co się dzieje z tym programem. Wiele osób w naszym kraju jest zdolnych i mają niesamowitą wiedzę w temacie informatyki może by przyczynił się do rozwoju Morela na świecie? Nie to chyba jest zbyt ciężkie do zrobienie.
Pozdrawiam i czekam na jakieś inne pomysły.


środa, 6 lutego 2008, 23:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
W Corelu rzeczywiscie nic sie nie dowiesz. Mysle, ze na skuteczna pomoc mozesz liczyc na forum uleada. Niestety angielskojezycznym. Popros kogos o pomoc jak nie znasz jezyka. Tam na pewno uzyskasz pomoc. Ludzie z tego forum maja ogromna wiedze na temat tego programu, dodatkowo forum czesto odwiedzaja programisci z uleada.
http://phpbb.ulead.com.tw/EN/

Ogromna wiedze na temat tego programu ma tez Pan greg z tego forum:
http://www.video-forum.strona.pl/
Czasami zjawia sie on tez i tutaj pod nickiem: 604537052, ale ostatnio niestety bardzo rzadko.

I na koniec jeszcze jedna sugestia. Jesli zainstalowales patche do ktorych dalem linki to mozesz jeszcze dokonac aktualizacji DirectX do najnowszej wersji. Jak sie okazalo ma to znaczenie do poprawnej pracy videostudio. Nie wiem czy pomoze w tym wypadku, ale na pewno nie zaszkodzi. Warto sprobowac.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


czwartek, 7 lutego 2008, 10:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 25 maja 2005, 08:37
Posty: 83
Lokalizacja: Polska
Post Re: Ulead Studiovideo 11 plus błąd 17117:29:1
Mam takie sugestie:

- zgodnie z przedmówcą trzeba zainstalować najnowszy directX, tj. wersję "directx listopad 2007"- po instalacji tych bibliotek z reguły znikają problemy związane zarówno z przechwytem, jak i produkcją video w przeróżnych formatach w programie

- zgodnie z informacją film ma mieć ok. 3 godziny, jeżeli jest zapisywany w formacie AVI bez kompresji to te 200 gb wolnego miejsca może być za mało, bo 1 h AVI to jakieś 80 GB

- można obecny projekt podzielić na 2 części, tzn wybrać miejsce podziału, usunąć wszystko za tym miejscem i zapisać jako inny projekt, następnie cofnąć usunięcie i usunąć wszystko przed miejscem podziału, po czym zapisać to jako trzeci projekt- teraz można zapisać plik video w dowolnym formacie z drugiego i trzeciego projektu.

- można spróbować zapisać film do pliku w formacie docelowej płyty np. DVD, chyba że chodzi o to żeby plik AVI skompresować innym programem...

Trzeba pamiętać , że program w trakcie renderingu wykorzystuje nie tylko tę partycję, gdzie zapisywany jest fizycznie plik filmowy, ale także dysk c- na pliki tymczasowe, na elemety generowanego podglądu oraz poprzez systemowy plik stornicowania.

Generalnie pojawiające się komunikaty błędów w programie są zwykle dość rzetelne, więc jeżeli jest informacja o braku miejsca to tu trzeba szukać przyczyny.


niedziela, 10 lutego 2008, 00:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 21 stycznia 2007, 01:18
Posty: 108
Post Re: Ulead Studiovideo 11 plus błąd 17117:29:1
Kolorek, czy pomogła u Ciebie instalacja najnowszego DirectX ?
Co do supportu Corel Polska to też potwierdzam ich brak znajomości tego narzędzia. Ja przez kilka miesięcy próbowałem uzyskać od nich pomoc. Niestety bezskutecznie. Pan polecał zamiast avi robić DivX bo jak twierdził różnica jest niezauważalna :D Ostatecznie powiedział, żebym dzwonił w sprawie mojego problemu do supportu w Anglii.


piątek, 22 lutego 2008, 13:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL