Teraz jest czwartek, 9 lipca 2020, 23:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Mediastudio 8 tnie się w poziomych ujęciach. 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 maja 2008, 10:22
Posty: 65
Post Mediastudio 8 tnie się w poziomych ujęciach.
Witam kolegów.
Mój dobry znajomy zwrócił mi uwagę, że w jego nagraniu (po renderingu w Mediastudio 8 i nagraniu na płycie) tną się te sceny, w których obraz przemieszcza się poziomo. (widać skokowy a nie płynny ruch)
Na jego wersję trial nie da się wgrać żadnych aktualizacji.
Czy dla pełnej wersji programu jest "łata" na tego typu defekt w programie?
Dziękuję.

_________________
Amd Athlon X2 6400+, 4GB 800MHZ, SB Audigy 4, Asus M2N32 WorkStation Prof., WinFast DV2000, GeForce 9500GT 1024Mb, 320GB SATA RAID 0 4x128k, LG GH20LS10, Chiefftec 450W, Twinklecam PRO DC2120 :)


środa, 27 sierpnia 2008, 18:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Mediastudio 8 tnie się w poziomych ujęciach.
Stawiam że kolega ustawił projekt jako Frame-Based a nie zgodnie z materiałem czyli Lower Field First.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


czwartek, 28 sierpnia 2008, 08:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 maja 2008, 10:22
Posty: 65
Post Re: Mediastudio 8 tnie się w poziomych ujęciach.
Witam.
A czy kolega mógłby wyjaśnić znaczenie:

Frame-Based
Lower Field First
Upper Field First ?

Czy każdy zgrany materiał eksportuje się wyłącznie jako Lower Field First, aby nie zacinał obrazu przy poziomych ruchach kamery?

Dzięki za wszelkie informacje.

_________________
Amd Athlon X2 6400+, 4GB 800MHZ, SB Audigy 4, Asus M2N32 WorkStation Prof., WinFast DV2000, GeForce 9500GT 1024Mb, 320GB SATA RAID 0 4x128k, LG GH20LS10, Chiefftec 450W, Twinklecam PRO DC2120 :)


czwartek, 12 marca 2009, 11:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5112
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Mediastudio 8 tnie się w poziomych ujęciach.
thethinker napisał(a):
Witam.
A czy kolega mógłby wyjaśnić znaczenie...

Niestety na forum aż do odwołania, obowiązuje zakaz tłumaczenia tajników zjawiska zwanego jako przeplot.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 12 marca 2009, 11:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL