Teraz jest czwartek, 2 lipca 2020, 07:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Ulead studio 9-11 problem z łączeniem tytułu z obrazem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 17 marca 2009, 13:43
Posty: 13
Post Ulead studio 9-11 problem z łączeniem tytułu z obrazem
Witam,
pobrałem wersję Trial Ulead studio 11 a potem ver Trial 8 aby sprawdzić co / i czy pójdzie na moim Benq Joybook.. okazuje się, że od wersji 8 do 11 nie pójdzie NIC. Problem zaczyna się gdy łączę tytuł animowany z obrazem. Przy podglądzie dźwięk idzie-obraz stoi (ruszy klatka raz na kilkadziesiąt sekund). Po zrenderowaniu jest to samo. Mój Benq to 1,8 GHz, RAM512.
Przeniosłem wersję 8-11 na mój stacjonarny i wersja 8 nędznie ale idzie (600 MHz, RAM 256). Czy są jakieś inne wymagania ?... dziwne, że na starym, stcjonarnym kompie o duść gorszych parametrach nędznie ale idzie... czy na noteboku takie programy chodzą ?...jakie muszą być wymagania bo z ksiązki wynika, że mój laptop je spełnia ?..
--
Pozdrawiam
Rycho


wtorek, 17 marca 2009, 14:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5096
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Ulead studio 9-11 problem z łączeniem tytułu z obrazem
rycho48 napisał(a):
Mój Benq to 1,8 GHz, RAM512.

Jeden i to wolny dysk, ale przede wszystkim mało RAMu. Kostka RAMu do Twojego laptopa to 50 / 90 zł. Nawet jak nie pomoże Uleadowi, to i tak się przyda, ale powinna pomóc. :wink:

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 19 marca 2009, 10:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 17 marca 2009, 13:43
Posty: 13
Post Re: Ulead studio 9-11 problem z łączeniem tytułu z obrazem
Witam,
to już coś konkretnego. Dzięki! zacznę od RAMu.. Pozdrawiam ! :D


czwartek, 19 marca 2009, 11:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 17 marca 2009, 13:43
Posty: 13
Post Re: Ulead studio 9-11 problem z łączeniem tytułu z obrazem
Witam ponownie
i zaczynam mieć trochę wątpliwości jako, że wolny dysk i mała pamięć na pewno mają wpływ na pracę w czasie "rzeczywistym" ale po zrenderowaniu jest to samo... nie wiem czy się mylę w rozumowaniu ... pozdrawiam !


czwartek, 19 marca 2009, 13:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5096
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Ulead studio 9-11 problem z łączeniem tytułu z obrazem
rycho48 napisał(a):
Witam ponownie
i zaczynam mieć trochę wątpliwości ... po zrenderowaniu jest to samo

Sprawdzenie kosztuje te kilkadziesiąt złotych na kość. :mrgreen:
No ale dosyć żartów. :wink: Nie podajesz dokładniejszych danych jednego i drugiego komputera, nie podajesz czy sterowniki zainstalowane, jakie systemy operacyjne, na jakich plikach pracujesz - DV / mpeg na przykład, czy filmy te w jakimś playerze odtwarzają się normalnie... Mam zgadywać, no to zgadłem że RAMu mało, bo go faktycznie mało nawet do otworzenia większego pliku. Szczególnie jeżeli karta graficzna jeszcze coś z niego zabiera, jeżeli Windows ma uruchomione całe stado procesów i usług pracujących w tle, jeżeli działa skaner antywirusa, indeksowanie dysku, wygaszacz, dysk był defragmentowany na zeszłą Wielkanoc, a liczba programów startujących wraz ze startem systemu przekroczyła granice przyzwoitości.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 19 marca 2009, 14:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 17 marca 2009, 13:43
Posty: 13
Post Re: Ulead studio 9-11 problem z łączeniem tytułu z obrazem
Witam,
ok, zacznę od kupna pamięci. Rok tem miałem sytuację, że jak zainstalowałem nowego Skype to obraz mi.... stanął. Zaczęła się animacja poklatkowa i musiałem wrócić do wersji 2.0 w której to obraz zachowywał się ok. Zrobiłem podobne założenie, że jak zainstaluję Ulead 8 to nie powinno być problemu. Kupiłem tą wersję bo była tania i niestety okazało się, że założenie moje było złe. Wracając jeszcze do sedna.
Sterowniki zainstalowane, wszystkie niepotrzebne procesy wywalone, karta graficzna zabiera ok. 30 MB. Na moim noteboku mam dostępnej pamięci 250 MB (na stacjonarnym gdzie dobrze renderuje 590 MB dostępnej), system Win XP Pro (na stacjonarnym Win Home), notebook ma procesor 1.73 GB (stacjonarny ma 600 MHz). Notebook zle renderuje, stacjonarny ok. I jeszcze jedna uwaga - obrabiany film bez problemu odtwarzają moje playery, oraz odtwarzacz Uleada. Kupię więc RAM i .... zgłoszę się po wstawieniu jak będzie do.... bani. Pozdrawiam !! :)


czwartek, 19 marca 2009, 18:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 17 marca 2009, 13:43
Posty: 13
Post Re: Ulead studio 9-11 problem z łączeniem tytułu z obrazem
Hi Kotin,
miałeś dużo racji w tym co podałeś jako potencjalne przyczyny i oczywiście zastosowałem się do tego. Aktualnie wstawiłem sobie 2 GB RAMu. Jest OK ale było już przed wstawieniem RAMUu względnie dobrze. Jaki był powód, że ciągle było źle ?..... :mrgreen: niestety nagminnie używam hibernacji i wyłączałem wszystkie procesy aktywne nie restartując kompa. Problem zginął gdy wywaliłem z listy automatycznie załączanych procesów prawie wszystko i
zrestartowałem kompa 8) . Potem dołożyłem jeszcze RAM i jest... OK!
Wyłączanie procesów bez restartu nic nie dawało..
Dzięki za sugestie i poświęcenie czasu!
--
Pozdrawiam
Ryszard


piątek, 20 marca 2009, 18:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL