Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 11:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Ulead VideoStudio 7 SE DVD + kam.analogowa - gubienie klatek 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 26 marca 2009, 13:42
Posty: 2
Post Ulead VideoStudio 7 SE DVD + kam.analogowa - gubienie klatek
Drogi Forumowiczu
Kamera Samsung VP-M50 8mm
Gdy odtwarzam z kamery na TV obraz ładny, płynny
Gdy przechwytuję za pomocą Ulead - na podglądzie silne gubienie klatek.
W czasie odtwarzania tego co przechwycone nieznaczne gubienie - szczególnie przy ruchach i drganiach kamery podczas nagrywania.
Dążę do tworzenia filmu możliwie najwyższej jakości, choć, wiem, sprzęt - nieszczególny.Wypróbowałem większość nastaw przechwytywania bez spodziewanego skutku.
Dlaczego dobrze przechwytuje z magnetowidu VHS ?
Karta do przechwytywania : WinFast VC100 XP.
Procesor : Pentium 2,8G
Ram - 1G
Hdd : osobna partycja na filmy
Problem nie zniknął po wymianie płyty na lepszą i nowej instalacji XP
Dzięki za poświęcenie czasu !
Proszę teraz o odpowiedź !


czwartek, 26 marca 2009, 14:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5097
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Ulead VideoStudio 7 SE DVD + kam.analogowa - gubienie klatek
dzesek napisał(a):
Hdd : osobna partycja na filmy
Problem nie zniknął po wymianie płyty na lepszą i nowej instalacji XP

Często w takich wypadkach rozwiązuje sprawę drugi dysk twardy. Osobne urządzenie, a nie tylko osobna partycja. Szczególnie jeżeli zapisujesz dużym strumieniem danych, do nisko kompresującego kodeka ze względu na jakość. Poczytaj też temat LINK. Możliwe jednak że to po prostu "klątwa Samsunga". Poszukaj kogoś z kamerą Digital8. Większość z nich prawidłowo odczytuje kasetki Video8 i pozwala na ich przechwyt w formie DV za pomocą firewire.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 26 marca 2009, 17:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 26 marca 2009, 13:42
Posty: 2
Post Re: Ulead VideoStudio 7 SE DVD + kam.analogowa - gubienie klatek
Próbowałem zgrywać na inny HDD podpięty do innego kontrolera IDE niż ten na którym jest system i Ulead- bez widocznej zmiany.
Jak wspomniałem, z VHS dobrze zgrywa filmy. Z kamerki z gubieniem klatek.Jednak kolega bez problemu nagrywał mi CD z tej kamerki, z kompresją, bez gubienia klatek, poprzez kartę tunera z "własnym procesorem". Czyżbym musiał zmienić kartę ?


niedziela, 29 marca 2009, 21:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL