Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 21:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 przycina mi sie material podczas importu z kamery 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 11 lutego 2006, 14:47
Posty: 2
Lokalizacja: gliwice
Post przycina mi sie material podczas importu z kamery
mam dosc leciwą kamerke analogowa wszystko jest okej lecz mam pewną kasetke z pokazu sztucznych ogni i podczas zgrywania lub oglagania obraz mi si przycina co chwilka.. niewiem czy to dlatego ze obraz sie za szybko zmienia czy jak ? :) mam dosc kiepską karte telewizyjna ale nigdy nie mialem problema.. obrabiam juz video i audio jakis czas ale niewiem dlacego tak mi sie dzieje... z kasetką jest wszystko w porząsiu.. jak podlacze do telewizora to idzie normalnie.. a na kompie zarywa.. :( help me..
wojo1984


sobota, 11 lutego 2006, 14:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
DO jakiego formatu zgrywasz jaki posiadasz sprzęt (komputer), z jakimi parametrami przechwytujesz. (przy scenach zmieniajacych się bardzo szybko od czerni do kolorów i filmowaniu szybkich ujęć z bliska potrzeba duzo większej mocy komputera)

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


niedziela, 12 lutego 2006, 12:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 11 lutego 2006, 14:47
Posty: 2
Lokalizacja: gliwice
Post 
hej ...
prechwytuje z rozdzielczoscią 640 480.... do formatu mpeg, sempron 2500, radeon 9600, 512 ramu , karta telewizyjna avacs :(


czwartek, 16 lutego 2006, 21:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 września 2006, 17:55
Posty: 77
Post 
Ja miałem to samo. Zgrywałem materiał i od 11 minuty był przesunięty dźwięk do przodu. Zgrałem jeszcze raz i to samo w tym samym momencie. Okazało się, że kaseta była zagięta, bardzo mało ale była. Jak kamera odtwarzała ten fragment tasmy obraz zaczynał zwalniać. Na innych kasetach było ok.


piątek, 17 listopada 2006, 20:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
wyrzuć tuner tv do kosza - problemy znikną od razu ...
PS. starałem się nei być złośliwy - to była poważna rada ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


piątek, 17 listopada 2006, 21:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54
Posty: 344
Lokalizacja: Warszawa
Post 
a jak już musisz zgrywać tunerem to zgrywaj do avi dv, a potem kompresuj dopiero

_________________
ETC Grupa Filmowa


piątek, 17 listopada 2006, 23:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
wojo1984 napisał(a):
sempron 2500


dla bezpieczeństwa do M-JPG a nie avi DV. Chociaż.... jak tam wolisz.

_________________
Powoli do celu...


piątek, 17 listopada 2006, 23:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Cytuj:
dla bezpieczeństwa do M-JPG a nie avi DV. Chociaż.... jak tam wolisz.


a czemu nie do AVI(DV)?

Jesli chodzi o zgrywanie do mpeg2 to faktycznie daruj sobie (sprawdź obciązenie procesora zapewne jest na granicy 100%). Przechwytuj w pełnym PAL 720/567, jezeli sprżet nei wyrabia spróbuj 1/2 PAL. Powodem przesunięcie może być sprawa sprżetu samej kompresji A/D dokładniej przetwornika analogowo-cyfrowego na karcie TV a wtedy na to nic się nie poradzi jedynie kupno lepszej karty do tego przystosowanej lub urzadzenia zewnętrznego.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 18 listopada 2006, 01:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL