Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 00:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Zamiana języka napisu w przejściu wideo 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 3 lutego 2008, 01:19
Posty: 1
Post Zamiana języka napisu w przejściu wideo
Czy jest możliwa zamiana napisu w przejściu wideo z j.ang. na j.pol np z WEDDING DAY na DZIEŃ WESELA itp.?
Pozdrawiam


poniedziałek, 4 lutego 2008, 01:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Zrób jeszcze z 20 topiców, bo mało tak coś :-)


poniedziałek, 4 lutego 2008, 03:14
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
To i tak rekord - 10 postów zanim załapał :-)


poniedziałek, 4 lutego 2008, 08:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 stycznia 2008, 18:08
Posty: 14
Post 
No to teraz coś czuje, że wsadziłeś kij w mrowisko tym pytaniem :)


poniedziałek, 4 lutego 2008, 08:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post 
Kyrre napisał(a):
No to teraz coś czuje, że wsadziłeś kij w mrowisko tym pytaniem

albo pytanie zostanie bez odzewu i to będzie sensowniejsze :lol: :lol: :lol:


poniedziałek, 4 lutego 2008, 14:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
... jasne, że jest możliwa.
Możesz nawet zrobić otwór, tam gdzie jest wypukłe... :mrgreen:

P.S. "... idzie dwóch facetów, a ten trzeci też skręcił w lewo..."

...przepraszam - o co chodzi? 8O


poniedziałek, 4 lutego 2008, 17:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post 
Montażysta Darek A. napisał(a):
...przepraszam - o co chodzi? Shocked

przypuszczam, że autor tematu "nabył" :wink: animacje, przejścia itp. produkcji USA (wiemy które) i jak dobrze pamiętam są tam różne przejścia, gotowe napisy itp. po angielsku i pytanie jest jak zrobić,aby one stały się po polsku. :mrgreen: :?


poniedziałek, 4 lutego 2008, 19:16
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 29 sierpnia 2007, 10:41
Posty: 132
Post 
Widzisz piotrek życie to nie je bajka,a koledzy jeszcze są zanurzeni w karnawale,ale ja juz wytrzeżwiałem po ostatniej sobocie i powiem ci tak_jest to trudne ale nie znaczy że nie do wykonania,jeśli wiesz co to praca na maskach i znasz AAE to jesteś w stanie to zrobić ale i tez nie wszystkie bo zalezy to jak napis jest ułozony w stosunku do pozostałych warstw.U nas w kraju kupisz też niezłe i z polskimi napisami


poniedziałek, 4 lutego 2008, 20:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Cytuj:
nie mogę się zdecydować chyba będzie PiS___Ps.

... kto Ci da?
... PIS da ! :)

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 5 lutego 2008, 18:01
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 29 sierpnia 2007, 10:41
Posty: 132
Post 
ech te skojarzenia :oops: _ ale dobre Darek dobre :mrgreen: Thx chociaż przypomniałeś mi o opisie-już go zmieniam. :lol:


wtorek, 5 lutego 2008, 19:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1448
Post 
tyle rozwiązań więc i ja dodam swoje :mrgreen:
zaznaczamy przyjście > Edytuj > w edytorze tego przejścia po lewej całkiem na dole jest warstwa z tym wyrazem > wystarczy zaimportować napis w formacie PNG , TGA , TIFF itd. ( może też być animowany napis powiedzmy w formacie mov , mpg2 , dv/avi ) i zamienić tylko napisy(warstwy ) > teraz zapisz sobie to przejście i naciskamy na OK. i mamy przejście z napisem jakim chcieliśmy . a jeśli chcesz dodatkowo takie samo przejście z innym napisem to tylko zmieniasz nazwę przejścia i zapisujesz pod nową nazwą i w tak prosty sposób dorabiasz sobie nowe przejścia HFX z jakimi chcesz napisami . a jeśli nie chce się tobie robić napisu w jakimkolwiek programiku > nawet notatnik to jest też zakładka Hollywood FX Album a tu T=3D Text > Plugin > Text3D i po dodaniu nowej warstwy tekstowej poprostu wpisać swoje słowo > reszta gdzie , kiedy , po co > to wykonasz suwaczkami . warto takie przejścia sobie zapisać i wyexportować instalkie tego przejścia > po formacie tylko klik klik na instalkie i znowu mamy to przejście w pinnacle . instaluje się samo gdzie trzeba możesz nawet podarować kopie > instalkie innemu urzytkownikowi pinnacle tak samo zainstaluje się koledze .


wtorek, 5 lutego 2008, 21:36
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: Zamiana języka napisu w przejściu wideo
Witam :D - tak dużo trafnych rozwiązań i udzielonych rad nie przeczytałem, w żadnym innym poście na tym forum tylko pogratulować aktywnym bywalcom (i nie tylko) tegoż forum, że znajdują czas (poświęcają swój cenny czas) na udzielanie odpowiedzi tak wyczerpujących i na temat, dotyczący postawionego przez początkującego nowego użytkownika forum - pytania.

Cytuj:
-Zrób jeszcze z 20 topiców, bo mało tak coś
-To i tak rekord - 10 postów zanim załapał
-albo pytanie zostanie bez odzewu i to będzie sensowniejsze
-... jasne, że jest możliwa.
Możesz nawet zrobić otwór, tam gdzie jest wypukłe...
-przypuszczam, że autor tematu "nabył" animacje, przejścia itp. produkcji USA (wiemy które) i jak dobrze pamiętam są tam różne przejścia, gotowe napisy itp. po angielsku i pytanie jest jak zrobić,aby one stały się po polsku.
-Widzisz piotrek życie to nie je bajka,a koledzy jeszcze są zanurzeni w karnawale,ale ja juz wytrzeżwiałem po ostatniej sobocie i powiem ci tak_jest to trudne ale nie znaczy że nie do wykonania,jeśli wiesz co to praca na maskach i znasz AAE to jesteś w stanie to zrobić ale i tez nie wszystkie bo zalezy to jak napis jest ułozony w stosunku do pozostałych warstw.U nas w kraju kupisz też niezłe i z polskimi napisami
-... kto Ci da? ... PIS da !
- ech te skojarzenia ale dobre Darek dobre Thx chociaż przypomniałeś mi o opisie-już go zmieniam.


Ja też coś ?mądrego? dodam do tego co już zostało tu napisane - wyjaśnione przez wielkich tego forum: ble ble ble , bla bla bla, pa pa pa ??

ps. Moim zdaniem każdy czy to ?stary wyjadacz? czy nowy użytkownik zasługuje na traktowanie go na równi z innymi, na tych samych prawach i zasadach obowiązujących na forum-w skrócie na poszanowaniu jego osoby. Nawet wytrawni znawcy poruszanych tu tematów, tacy którzy maja grubo ponad 900 napisanych postów i są zapewne jak gdzieś wcześniej o sobie napisali jednymi z pierwszych na tym forum powinni się stosować do tego co sami od innych wymagają (akurat ta osoba mnie najbardziej rozczarowała).

z wyrazami prawdziwego podziwu ? Micia. :wink:

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


piątek, 8 lutego 2008, 15:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL