Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 14:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Czy da się ta zrobić (przesok pilotem co znacznik/marker) 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 listopada 2007, 20:15
Posty: 10
Post Czy da się ta zrobić (przesok pilotem co znacznik/marker)
Witam

Posiadam Pinnacle 12, montuje wesela i strasznie irytuje mnie jedna rzecz. Jeśli ktoś miał do czynienia z Ediusem , wie iż znajduje się tam fajna i praktyczna opcja z markerami/ znacznikami , każdy znacznik poza spełnieniem swojej funkcji informacyjnej, działa również w taki sposób że nie trzeba przesuwać filmu podczas oglądania na podglądzie jeżeli chcemy przewinąć go trochę do przodu, a jedynie wcisnąć przycisk strzałek na pilocie >>| bu automatycznie przeskoczyć tam gdzie ustawiony był kolejny znacznik/marker. Można więc np przeskakiwać sobie między poszczególnymi kawałkami weselnymi a nie przesuwać materiał na podglądzie. W Pinnacle mimo poustawiania znaczników co dany utwór niestety ten bajer nie działa, bo podczas oglądania filmu mogę przeskakiwać tylko i wyłączonie pomiędzy z scenami które utworzyłem w menu dysku. Czy ktoś wie jak można to zrobić o ile się da w Pinnacle? Chce zrobić to oczywiście niezależnie od menu i scen których mam zazwyczaj tylko sześć, przeskoków chciałbym zrobić natomiast 25, a nie widzi mi się tworzenie podmenu z 25 okienkami bo było by to groteskowe... Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
Piotr

_________________
FX1000 | HVL20DW2+2xNP-F970,Zoomh4,2xBehringer C2, PS12Ultimate,NikonD90 + Tamron 17-50


sobota, 18 lipca 2009, 12:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 7 sierpnia 2009, 02:01
Posty: 31
Post Re: Czy da się ta zrobić (przesok pilotem co znacznik/marker)
Czy authoring również robisz w pinnalce?

_________________
Panasonic AJ-SPX800E
Sony PMW-EX3
2 x Canon 5D MK. II + obiektywy
Mac Pro 2x3.2GHz Quad-Core Intel Xeon
3 x GTX 285
8 x 1,5TB Raid
16GB OCZ RAM1600MHz
3 x 3090WQXi
Final cut studio7 + motion4 + Soundtrack Pro3 + Color1,5 + Compressor3,5 + DVD Studio Pro4


piątek, 7 sierpnia 2009, 12:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Czy da się ta zrobić (przesok pilotem co znacznik/marker)
Da się to zrobic również i w PS - wprawdzie metoda nie jest zbyt elegancka, ale skuteczna. Za całym filmem, na samym końcu wstawiasz jeszcze jedno menu i z niego ustawiasz wymagane rozdziały. Natomiast samo menu nigdy nie bedzie wyswietlane - nie ma do niego odsyłaczy z innych miejsc projektu a na koncu filmu wstawiasz powrót do menu głownego - tamto dodatkowe menu nie ma zatem szansy sie pojawić - natomiast jego rozdziały "działają" i reagują na pilota.

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


piątek, 7 sierpnia 2009, 12:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL