Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 06:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Przejścia w Pinnacle 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 marca 2006, 15:40
Posty: 93
Post Przejścia w Pinnacle
Czy mozna ustawić gdzieś w opcjach żeby przejścia pojawiały sie automatycznie wraz z dodawanie klipu do timeline.
lub czy można za jednym razem dodać przejścia do już przygotowanych klipów w timeline

_________________
Intel Core 2 Quad Q9550 3GHz Cache/12Mb [4 rdzenie]
GeForce 9800GT HDMI 1Gb RAM PureVideo HD
OCZ RAM 4Gb
HDD Seagate 1Tb [32Mb]
------------------
Camcorder Panasonic HDC-SD200 FullHD


czwartek, 29 października 2009, 16:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Przejścia w Pinnacle
david8213 napisał(a):
czy można za jednym razem dodać przejścia do już przygotowanych klipów w timeline


mozna, tylko po co?

1. wstaw na oś czasu (np. pomiedzy dwa pierwsze clipy) wybrane przejście
2. zaznacz wszystkie pozostałe clipy, które mają mieć to przejście
3. stań na przejściu, naciśnij PPM i wybierz "powiel przejście"

a tak na marginesie czytaj instrukcję, jest po polsku i to jest tam dokładnie opisane w rozdziale o przejściach; jest tam też wiele innych rzeczy, o których pwenie jescze nie wiesz

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


czwartek, 29 października 2009, 16:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 marca 2006, 15:40
Posty: 93
Post Re: Przejścia w Pinnacle
po co ?
może i ty lubisz robić choinkę ze swoich filmów bo ja nie :)

Dzięki za info. Na pewno się przyda.

_________________
Intel Core 2 Quad Q9550 3GHz Cache/12Mb [4 rdzenie]
GeForce 9800GT HDMI 1Gb RAM PureVideo HD
OCZ RAM 4Gb
HDD Seagate 1Tb [32Mb]
------------------
Camcorder Panasonic HDC-SD200 FullHD


sobota, 31 października 2009, 19:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Przejścia w Pinnacle
david8213 napisał(a):
po co ?
może i ty lubisz robić choinkę ze swoich filmów bo ja nie :)


na myśli miałem inną zasadę - tę najbardziej wartościową:

NAJLEPSZE SĄ PRZEJŚCIA, KTÓRYCH NIE MA...

życzę powodzenia

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


sobota, 31 października 2009, 21:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 19 października 2009, 21:29
Posty: 35
Post Re: Przejścia w Pinnacle
pgrzyb2 napisał(a):
NAJLEPSZE SĄ PRZEJŚCIA, KTÓRYCH NIE MA...


popieram ,i zastanawiam mnie jedna sprawa Pinakle proponuje po 199 zł każda trzy płyty z przejściami ,czyli wartość tego dodatku przerasta wartość programu - ilu naiwnych się znajdzie i to kupi.Podobne zdanie mam na temat tak zwanych "motywów montażu" .Moim zdaniem żaden no może jedynie"dziecko" - chodzi o Pinakle 12- wcale nie nadaje się do niczego,zajmują jedynie miejsce i zapewne spowalniają pracę programu.Może lepiej pinakle zamiast dawać takie gotowce rozbudowało by funkcje pozwalające na tworzenie menu dysku np.: takiego jak w filmie "Władca pierścieni" - wersja rozszerzona /wydanie kolekcjonerskie/


czwartek, 12 listopada 2009, 12:15
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1448
Post Re: Przejścia w Pinnacle
jhru napisał ;
Cytuj:
Podobne zdanie mam na temat tak zwanych "motywów montażu"
Ja też długo się zastanawiałem co to za gówno :lol: . Lecz po przeczytaniu postów na forum Pixiel stwierdziłem super maszyna te style oraz łatwość tworzenia własnych styli które mi odpowiadają ( programik do tworzenia swoich styli jest na forum ).
Moje ulubione style to ściany wizyjne > w 14-ce są 3 zakładki . Ktoś kto by chciał wykonać to w innym programie > spędzi nad tym kilkanaście godzin :lol: a w Pinnacle ? kilka minut , a może i sekund :P .
Druga sprawa > te rysunkowe bohomazy wywalić w cholerę > zastąpić własnymi > przykład > rybki > zastąp je plikami png naturalnych ryb i co mamy ? kol. Pixiel ładnie pokazał o co chodzi w modernizacji tych styli ( własne ramki , obiekty itd. ). Można powiedzieć , że te oryginalne style montażu to badziewie , ale łatwość podmiany podkładów tła itd. robi z tego super maszynę ( wchodzisz w dany folder efektu > podmieniasz podkład na swój tu tylko fantazja teraz blokuje ) .
Nie chwalę tych styli oryginalnych , są straszne , ale zakładki ścian wizyjnych są super dla mnie rozwiązaniem . Pinnacle jest programem dla amatorów więc większość tematów to wycieczki , imprezy rodzinne itd. choć każdy z nas ma inny gust a o gustach się nie dyskutuje :P .

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 12:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL